Suomen ja Espanjan verosopimus täytäntöön vuoden 2019 alusta

9
Nykyisen sopimuksen mukaan Suomi saa verottaa vain julkisesta palveluksesta saatua eläkettä, jos eläke maksetaan Espanjassa asuvalle henkilölle. Uuden sopimuksen mukaan Suomen verottamisoikeus laajenee. Suomi saa verottaa myös kaikkia muita Suomesta Espanjaan maksettavia eläkkeitä.

Tällaisia yksityissektorin eläkkeitä koskee kuitenkin kolmen vuoden siirtymäaika, jolloin sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Soveltaminen edellyttää, että asuinvaltio verottaa eläkettä. Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman kolmen vuoden siirtymäaikaa.

Yksityissektorin eläkkeen kaksinkertaisen verotuksen poistaa jatkossa poikkeuksellisesti lähdevaltio eli maa, josta tulo on peräisin. Jos Espanjassa asuva henkilö saa Suomesta eläkettä ja maksaa siitä veroa Suomeen, Suomessa tästä verosta vähennetään eläkkeestä Espanjassa maksettu vero.

Osakehuoneistojen vuokra- ja myyntitulon verotus muuttuu

Sopimus muuttaa myös Suomessa sijaitsevan osakehuoneiston vuokrauksesta ja myynnistä saatavan tulon verotusta. Jatkossa Suomi verottaa sekä vuokratuloa että luovutusvoittoa, joita Espanjassa asuvat henkilöt saavat Suomessa sijaitsevista osakehuoneistoistaan.

Kaksinkertaisen verotuksen poistaminen: vapautuksen sijaan hyvitys

Kaksinkertainen verotus on aiemminkin poistettu, mutta nyt toteutustapa muuttuu. Jos Suomi verottaa ulkomaantuloa, se vähentää eli hyvittää veron, jonka tulonsaaja on jo maksanut Espanjassa.

Espanja ilmoitti 30.4.2018 hyväksyneensä maiden välisen verosopimuksen. Verosopimus voi astua voimaan vain, jos se on hyväksytty molempien maiden parlamenteissa ja jos maat ovat ilmoittaneet hyväksymisestä toisilleen. Suomi antoi ilmoituksensa Espanjalle huhtikuussa 2016.

Lähde: Valtiovarainministeriö

9 KOMMENTIT

  • Noilla veroilla elätetään 200 tyhjänpäiväistä leivän syöjää Arkadianmäellä. Mitään konkreettisia perusteita ei ole kukaan kyennyt esittämään miksi verot Suomeen? Verot kuuluu maksaa siihen valtioon jossa vakituisesti asuu, onhan tämä itsestään selvyys kaikille jotka ajattelevat realistisesti. Asun Virossa, Espanjasta muuton jälkeen. itse tulen aikanaan maksamaan verot Viroon koska muutan kansallisuuteni, loppuu poliitikkojen elättäminen.

 1. Totta mooses Suomi tarvitsee jokaisen veritipan, että terroristijärjestö SPR eli ISIS:ksen Suomen paikallisosasto saa matuperseille rahaa.

  • Sulla varmasti linkki väitteesi tueksi? Kyllä se aloite tuli näiltä hallituksessa istuvilta kusipää roskaporukoilta, kuten sekoomus, kesKUSTA ja smurffit.

   • Ei nyt ihan kaikki. Olet varmasti kuullut hirveätä meteliä opposition puolelta tämän oikein ilmaistuna kusipäiden harjoittaman politiikan suhteen.
    SE, että demarit RAKASTAVAT veroja on vain karvan verran nuorempi kuin maailman wanhin ammatti.
    Odotan esim. jo eläköityneen Jutta Urpilaisen tai havosen nostaman korvia vihlovan ävvävian verojen noston vuoksi.

 2. Liian myöhään. Liian moni ehtii kuolla sitä ennen. Suomalaisten verot jäävät Espanjaan ja se on harmi. Niillä olisi käyttöä Suomessakin.

  • Espanjassa vakituisesti asuva suomalainen on turistin asemassa Suomessa käydessään. Verot kuuluu maksaa maahan jossa asuu. Asuja käyttää infrastuuria ja kaikkia julkisen palvelujen eri sektoreita.Suomi ryöstää verotuksen muodossa asuinvaltiolle kuuluvat verot!!

 3. Mutta sitä päättäjienkin että isokenkäisten yrittäjien suosimaa veroparatiisi touhua ei saatukkaan lopetetuksi milään, tulihan maanpetturi niinistönkin rahoituksesta osa sieltä. Vähän aikaa veroparatiiseistä kohkattiin, ja sitten tuli vaan ilmoitus, etttei nyt pysty / jaksa, ja siinä se. Ymmärtäähän sen, kun kokoomus ja keskusta häärää Suomen johdossa, ja hämäriä bisniksiä näillä pitää olla loppumattomiin, kuten tähänkin asti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.