Uusi ajokorttilaki voimaan 1.7.2018- Mm. Pakollisen opetuksen määrä vähenee

3
Ajokorttikoulutus ja kuljettajatutkinnot muuttuvat heinäkuun alussa. Säädökset muun muassa mahdollistavat uusien vaihtoehtoisten opetus- ja oppimismenetelmien käytön. Uudistuksen myötä pakollisen opetuksen määrä vähenee ja tutkinnon merkitys kasvaa. Lakiin tehdyt muutokset koskevat muita kuin kuorma- ja linja-autokortteja.

Hallitus esitti ajokorttilain muutosten vahvistamista 17. toukokuuta 2018. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki 18. toukokuuta 2018.

Lakiin sisältyy kaksi eduskunnan lausumaa. Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto seuraa ajokorttiuudistusten toteutumista erityisesti liikenneturvallisuuden ja yhtäläisten kilpailuedellytysten osalta ja tarvittaessa ryhtyy toimenpiteisiin kilpailuvääristymien korjaamiseksi.

Lisäksi eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto teettää seurantatutkimuksen muutosten toteutumisen ja niiden vaikutusten selvittämiseksi erityisesti silmällä pitäen liikenteen tulevaisuuden toimintatapojen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen, logistiikkaan ja ammattikuljettajiin.

Tietoa uudistuksen tarkemmasta sisällöstä on saatavilla Liikenteen turvallisuusviraston Trafin verkkopalvelussa: www.trafi.fi/ajokorttikoulutusuudistuu

Lähde: Valtioneuvosto

3 KOMMENTIT

  1. Ja ajokortin hinta nousee entisestään. Se on saletti.
    Suomessa ei ole tehty yhtään hyvää päätöstä Kekkosen pois menon jälkeen.

  2. Ajo-opetuksen määrä vähenee… Hienoa, eikö liikenne ole jo muutenkin törppöjä täynnä, miksi niiden määrää pitää tieten tahtoen vielä lisätä?

  3. Hmmm…. Luulisi, että ajokortin saaminen 18-vuoden iässä olisi sellainen kiimake, ettei tarvitse ”pakottaa”!?!?!?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.