Eu-komissio ”kehoittaa” Suomea toimeenpanemaan SoTe-uudistuksen

29
EU:n komissio antoi keskiviikkona 23. toukokuuta ehdotuksensa maakohtaisiksi suosituksiksi Suomelle ja muille EU-maille. Komissio arvioi samalla jälleen Suomen julkisen talouden tilaa.

Suositukset ovat osa talouspolitiikan EU-ohjausjaksoa, jossa koordinoidaan jäsenmaiden budjetti- ja talouspolitiikkaa.

”Soten osalta komissio suositteli jo viime vuonna oikea-aikaista päätöksentekoa ja toteutusta ja tämän vuoden suositus on hyvin samanlainen. Komission sote-suositus on osa julkisen talouden kestävyyttä koskevaa suositusta. Hallituksen sote-uudistuksen tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuksia.” kommentoi valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Komission mukaan sote-järjestelmää tulee uudistaa, sillä ikääntyvän väestön myötä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden menojen ennustetaan kasvavan selvästi vuoteen 2030 mennessä.

”Sote-uudistuksen toteuttaminen on myös Suomessa etusijalla. Hallitus tekee tämän eteen kovasti työtä ja haluaa varmistaa uudistuksen etenemisen lakien hyväksymisestä toimeenpanoon yhdessä alan toimijoiden kanssa”, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko korostaa.

Lähde: Valtiovarainministeriö

 

29 KOMMENTIT

 1. Ai, että kehottaa? Mikä lienee EU:n tarkoitusperä tuossa. Se ei lainkaan välttämättä ole suomalaisten etu, kuten ei tuo suomalaisten etu ole juuri muissakaan asioissa ollut päällimmäisenä syynä.

  Vastahan se kehotti italialaisia huolehtimaan afrikkalaisten oikeusista Italiassa. Eipä tuo EU:lle kuulu, vaan se on italialaisten asia. EU tuntuu nykymenolla olevan kovastikin kansanvaihdon asialla. EU:ssa täytyy tapahtua vallankumous, jotta nuo äärisuvakit ja muut hullut saataisiin pois vallankahvasta.

  • Soten toimeenpano on EU:lta tullut määräys. Unionia kursitaan nyt uuteen kuosiin. Se, mitä ennen kutsuttiin valtioksi, on kohta EU:ssa lääni ja entiset läänit ovat kohta kuntia. Nykyiset kunnat lakkautetaan.EU on suuri valtio, joten sen täytyy pitää sisällään suurempia hallinnollisia kokonaisuuksia kuin nykyään. Näin sitä on helpompi hallita.

 2. Totta kai ne noin kehottaa koska globalisaatio on niille kaikki kaikessa. Näin saadaan sijoitetut fyffet veroparatiiseihin ja rikastutaan entistäkin enemmän!

 3. Eli komissio käskee.
  Ketäs siellä Junckerin komissiossa istuukaan?
  Kas vain, Jyrki Katainen yhtenä.
  Sipilän hallitus näyttää tilanneen Kataiselta EU-komission nootin johon vedoten pyritään viemään sote-uudistus pikavauhtia sopivaan lopputulokseen.

   • Sama tuli mieleen. Sipilä tilannut kehoituksen, kun hallitus puolueissakin ilmeni erimielisyyttä. Vanha temppu, jota selkärangattomat korruptoituneet poliitikot mielivät käyttää.
    Kun menee vituiksi, voi livetä vastuusta sanomalla että Eu käski.

  • Mitähän asiakirjaa Käteinen on väärentänyt jotta juoppo-junckker ja komissio ”ohjaavat oikein” Suomen yhteiskuntaa. Eikös Käteinen väärentänyt jotain vaaliasiakirjaa?

 4. Onkohan Kataisellekin luvattu mukava ”provisio”, jos Suomen terveydenhuolto onnistutaan ulkoistamaan kansainvälisten keinottelijoiden omistamille suurille veroparatiisiyrityksille?! PettUri Urpolle ja Orwell-Sipilälle on varmasti luvattu siitä yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista.

 5. Kehottiko ”ihmisoikeuksista” ”huolehtiva” EU Suomea myös poistamaan kansalaisten ihmisoikeudet ?

  Julkinen lakitietokanta Finnlex: PL 118 § …”Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.”

  EU:n tarkoitus näyttää; tästä Suomen kastijärjestelmästä vaikenemalla olevan viedä DEMOKRATIA ja Suomen kansallisomaisuus.

  archive.is/kimmoleaks.fi … pitäkää julkisena rikosilmoituksena valtiopetoksen ja miljardivarkauden tutkimiseksi !

 6. Niinku jo Esko ”pilluleuka” Aho sanoi, EU on hyvä asia tulee halvemmaksi matkustaa. Ei tainnu tietää että vituiks menee EUn johdolla aika nopeassa tahdissa kaikki. FIXIT ja FUCKIT.

 7. Uskomatonta, että joku juoppo saksassa voi komennella Suomea, äkkiä irti tästä paska EU:sta. Ottihan Suomi irtioton myös Hitleristä, pitäis onnistua kyllä. Pian on myöhäistä…

 8. Kun nyt pahimpia kusetuksia halutaan pois, onkin watun kiire? Mutta mikään alkuperäisistä suunnitelmista ei toteudu? Kysymys on siis: MITÄ IHMEEN PASKAA TAAS YRITETÄÄN SYÖTTÄÄ SUOMALAISILLE?

 9. EU:ssa näitä lausuntoja ostetaan ja myydään kuin leipää kaupasta. Hinta vain on kova. Niin kova, että vain toisten rahoilla maksavilla asiakkailla on varaa.

  Paljonkohan nytkin luvattiin vastineeksi tästä Suomessa kirjoitetusta lausunnosta?

 10. Suomessa valtaa pitää pankki-vakuutuslaitokset :

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille”. Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan.” Rahalla on saatu ”omanlaista lainsääädntöä”.

  Tätä omanlaista lainsäädäntöä on mm. jopa 3 miljardin varkaus ”lailla 444/2012” pienyrityksiltä pankki-vakuutuslaitoksille; PL 118 § Suomen kastijärjestelmästä ja rikosten tutkinnan estäminen mm. Koiviston konklaavin osalta . ( Jukka Davidssonin tekemää rikosilmoitusta ei otettu tutkittavaksi).

  Laura Huhtasaari on tehnyt ministerille kirjallisen kysymyksen 90-luvun valtiopetosten mukaanlukinen Koiviston Konklaavi tutkinnan aloittamiseksi !

  Mutta kansainvälisen rikostutkinnan esteenä on He 55/2007 avulla tehty Kansainvälisen rikostuomioistuimen LAHJONTA; ”sopimus” 2008 …Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-”oikeudenkäynnin” ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi Suomea koskevissa ”yksittäistapauksissa.”

  Tämä lahjonta tarvitiin; koska muuten kaikki PL 118 §:n mukaiste jutut olisi SUORAAN voinut lähettää Kansainväliseen rikostuomioistuimeen; mukaanlukien ”laki 444/2012” ( miljardivarkauslaki).

  Suomi on siis kaukana demokratiasta; niimpä jo 2006 – 2008 lähetin EIT:lle todisteet LAINSÄÄDÄNNÖLLISESTÄ syrjinnästä Suomessa.

  EIT:n 99 % seulontajärjestelmä kuitenkin hoitaa Suomen ”päättäjien” rikostutkinnan ja rikosten julkitulon estämisen . ( EOA kansaliapäätös 1350/4/08 … EIT:n suomalaishenkilökunnan jääviyksiä ei voida tutkia).

  Minä voinkin suoraan sanoa olevani PL 118 §:n mukainen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen; johon kohdistetuja rikoksia ei voida / haluta tutkia koko Euroopassa ! ( EIT 24221/06 ; Eoa kansliapäätös sisältävät tästä todisteet ).

  Eoa 876/2/05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  He 55/2007 oli valhe tältä kannalta katsottuna… ”Välitöntä tarvetta lain muuttamiseksi ei ole”.

  Eoa 876/2/05 salattu 20.12. 2007 ; eduksunnan oikeusasiamies siis OSALLISTUI kansanedustajien harhauttamiseen salaamalla julkista aineistoa kansanedustajilta !

  Näin toimien Kansainvälinen rikostuomioistuin saatiin lahjotuksi pois käsittelemästä Suomea koskevia tapauksia .

  Olen koska tahansa valmis todistamaan asioita Valtakunnanoikeudessa 9. 12. 2005 jättämäni SYYTEILMOITUKSEN pohjalta ! ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä).

 11. Maatamme johtavien selkärangattomien, vain omaa etuaan ajavien psykopaattien johdolla tai vähintäänkin suostumuksella jäljelläolevan kansallisomaisuutemme ryöstö näyttää jatkuvan niin kauan kuin jotain ryöstettävää riittää:

  ”Mehiläinen pisti – Sosiaalipolitiikka metsään menossa

  Mediassa uutisoitiin äskettäin terveysjätti Mehiläisen myynnistä 1,8 miljardin kauppahinnalla ulkomaalaisille sijoitusyhtiöille. Suomalaisten omistus jää noin 40 prosenttiin. Tämän kotimaisuusasteen säilyttämisen ilmeisenä motiivina on pehmittää poliitikkoja hyväksymään tekeillä oleva sote-uudistus.

  Mikäli sote toteutuu, alkaa terveydenhuoltopalvelujen yksityistämisen kautta virrata verovaroja kansainvälisille sijoitusyhtiöille. Jatkossa suomalaisilta ihmisiltä kannetut verovarat eivät jäisi kiertämään kansantalouteemme vaan päätyisivät kansainvälisen kapitalismin hyväksi.

  En näe tällaisessa kansallisen edun polkemisessa mitään järkeä. Myös kokonaisuutena sote aiheuttaisi työttömyyttä julkisten palvelujen purkamisen kautta ja loisi uuden välinportaanhallinnon, jonka kaltaiselle himmelille ei ole kerta kaikkiaan mitään tarvetta.

  Myöskään vasemmisto ei ole ihmisten elinolosuhteiden huonontamiseen viaton. Viime maaliskuussa vasemmistolaisten ay-liikkeiden omistama Kojamo Oy (entinen VVO) myi enemmistön valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoistaan kansainvälisille sijoittajille. Asunnot olivat vasemmiston rahasampo, sillä ammattiliitot kuittasivat asuntojen tuotoista verovapaat osingot. Näin valtion asumistuet virtasivat vasemmiston vaalitileille, mutta yhtä kaikki, rahat jäivät Suomeen.

  Sen sijaan jatkossa kansainväliset sijoittajat voivat imuroida valtion asumistuet ulkomaille, joten ei ihme, että ostajaosapuoli on innoissaan. Asiassa käynee niin kuin Carunan myynnissä: maksut nostetaan kattoon. Ja vasemmisto laittaa äskettäin saamansa rahat punastellen liiveihinsä.

  Tällaista taantumusta olisi poliittisesti vastustettava, mutta siihen ei yllä kuin tietty osa nykyisestä oppositiosta. Vikana on, että kansallisen edun valvonta on laiminlyöty, eikä nykypoliitikoilta löydy asiantuntemusta eikä toimintakykyä moisen kurjistamisen vastustamiseen.

  Kokoomus ja kepu mädättävät työpolitiikkaa yhdessä vasemmiston kanssa

  Myös sosiaaliturvan kokonaisuudistus on menossa täysin metsään. Hallitus on koettanut uskotella purkavansa kannusteloukkuja patistelemalla työttömiä aktiivisuuteen. On kuitenkin suuri vääryys rangaista ihmisiä työttömyysetuuksien heikennyksillä, mikäli aktiivisuuden osoittamiseen ei ole tilaisuuksia…”

  Koko artikkeli: http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2018/05/mehilainen-pisti-sosiaalipolitiikka.html

 12. Orpo kävi itse pyytämässä ”kehoituksen”. Tämä viimeistään varmisti sen, että EU:n fanittama Sote on kapitalistinen hanke, jolla ei ole mitään tekemistä edes alkeellisemmassakaan tavoilla minkään ”kansanterveyden” parantamishankkeen kanssa, sillä jos tuo sanahirviö itsessään olisi sen taannut olisi. EU ja kokoomus Sipilän serkkupoika –mafian siivittämänä olisi torpannut sen alta aikayksikön ”väärän arvopohjan” perusteella kuten vuoden takaisen ”väärinajattelijoiden” persujen puh.joht. Jussi Halla-ahon ”epäeettisen” ”ihmisoikeusrikoksen” kaltaisen pyryn Sipilän hallitukseen sen jälkeen kun oli järjestänyt Jyväskylän verilöylynä tunnetun alkukantaisen ”näytelmän” jälkeen loppuun asti hiotun suunnitelman mukaisesti unohtamatta tietenkään ”käsitervehdystä”, joka tietenkin oli se viimeinen pisara Sipilän hepissä ensimmäisen ”ravistelun” jälkeen.
  Tuhmaa. Eikö totta? Valitan! Vessanseinät ovat vain murkkujen ja anarkistien käytössä.

 13. EU, epädemokraattinen globalistieliitin suuri kusetus.
  Vaaleilla valitsemattomat lahjotut lurjukset komentelevat meitä. Vittu mitä paskaa!

 14. Millähän vitun valtuuksilla natsiunioni vaatii mukamas sote uudistuksen? Onkohan yhdessäkään muussa natsiunionin maassa vastaavaa terveyspalveliden kusettamista ja tuhoamista edes tehtykkään? Vai onko kyseessä kokoomus kyrpä kataisen toilailut komissaarina taas, tahi ulkolaisten kansainvälisten yksityisten lääkärifirmojen kotkotus, kun haluavat Suomalaisiakin rahastamaan yksityisillä kusetuspalveluillaan?

 15. Komissio sitä ja komissio tätä.
  Taustalla häärää Bilderbergiläinen eliitti joka pyörittää tätä kusetusta!
  Korruptio on mädättänyt koko poliittisen järjestelmän. Nyt ei auta muu kuin kansojen äänestää kansallismieliset valtaan, hajottaa koko EU:n läpeensä mätä unioni!
  Itsenäisyys palautettava Euroopan maille ja etenkin rahanluonti palautettava valtioille.
  Loppuisi sairas velkaannuttaminen ja omaisuuksien kuppaaminen Nwo-globalistieliitille.

 16. EU on kokoelma itse itseään täydentävää virkamiehistöä. Siihen kuuluvat tekevät mitä tahansa säilyttääkseen asemansa ja edetäkseen organisaatiossa. Parlamentin tehtävänä on hyväksyä virkamiehistön esitykset. Keskustella saa, mutta sillä ei ole vaikutusta. Suomen eduskunnan tehtävänä on hyväksyä mitä EU:sta tulee.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.