SDP saa uuden kansanedustaja, entinen lähti turvakodin johtajaksi

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Susanna Huovinen jättää eduskunnan ja hänen tilalleen nousee Jyväskyläläinen Riitta Mäkinen, joka sai 2015 eduskuntavaaleissa 3032 ääntä. SDP:n uusi kansanedustaja kertoo käyneensä asian perusteellisesti läpi. 
Varasijalta eduskuntaan noussut Riitta Mäkinen.

-”Henkilökohtaisesti koen, että kansanedustajuus on ennen kaikkea kunniatehtävä, ja sen täyttäminen jopa kansalaisvelvollisuus. Olen saanut todella paljon yhteydenottoja kuntalaisilta ympäri maakuntaa ja olen ottanut osoitukset luottamuksesta ja kannustuksesta kiitollisena vastaan. Edellisissä vaaleissa yli kolme tuhatta keskisuomalaista puolsi valtakirjaani ajaa yhteisiä asioitamme ja kunnioitan tuota mandaattia paljon.”

Mäkinen pitää sote-uudistusta erittäin merkittävänä asiana. Hänen mukaansa seuraavat viikot osoittavat, millaisin askelmerkein ja millaisella aikataululla aikamme suurinta uudistusta viedään eteenpäin.

–”Haluan osana sosialidemokraattien eduskuntaryhmää olla viemässä uudistusta eteenpäin niin, että sille asetetut keskeiset vaatimukset kansalaisten yhdenvertaisuudesta ja oikeudesta laadukkaaseen hoitoon ja palveluihin toteutuvat.”

Huovinen lähti keski-Suomen ensi- ja turvakodin johtajaksi 19 vuoden kansanedustajuuden jälkeen

Susanna Huovinen on toiminut 19 vuotta kansanedustajana, ja hän on yksi pitkäaikaisimmista keskisuomalaisista kansanedustajista.

Huovinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on ollut vuosien ajan aktiivisesti mukana erilaisten järjestöjen työssä. Myös ensi- ja turvakotityö on tuttua.

–”Olen toiminut aikoinaan Keski-Suomen ensi- ja turvakodin johtokunnassa, ja ollut myös valtakunnallisen liiton varapuheenjohtaja. Niinpä tämä nyt avautunut paikka tuntui itselleni luonnolliselta jatkumolta. Haluan käyttää osaamistani ja verkostojani merkitykselliseen työhön. Tässä tehtävässä siihen tarjoutuu mahdollisuus.”

Lähde: SDP, susannahuovinen.fi

5 thoughts on “SDP saa uuden kansanedustaja, entinen lähti turvakodin johtajaksi

 • 2.6.2018 at 13:45
  Permalink

  SDP on hieno puolue. Jota en äänestäisi edes painajaisunessanu.

  Reply
 • 2.6.2018 at 14:31
  Permalink

  Sitten lypsää samalla sopeutumaeläkettä ja vielä siihen tuleva palkka päälle, mitnkähän edes ämmä selviää..

  Reply
 • 2.6.2018 at 16:52
  Permalink

  Kansanedustaja. Ja PAH!!! Itse sanoisin näitä ketaleita EU:n edustajiksi.
  Hyvänen aika, kuinka hyvinvointivaltiossa, josta demarit niin kerkeästi ottavat kunnian itselleen voi olla ylipäätänsä TURVAKOTEJA.

  Reply
 • 2.6.2018 at 17:03
  Permalink

  Edesmennyt kansantaiteilija Juice Leskinen sanoi että pahimmat ympäristömyrkyt ovat DDT, PCB ja SDP.
  Juice oli oikeassa. Mitähän Juice sanoisi poliittisista puolueista jos vielä eläisi?

  Reply
 • 3.6.2018 at 06:51
  Permalink

  Lakia pitää uudistaa siten että aina kun kansanedustaja lähtee hillotolapan perään, se paikka menetetään puolueelle lopullisesti sen kauden ajaksi. Eiköhän ala kansanedustajan työ kiinnostaa tosissaan. Kokoomuksella olisi monta edustajaa pois riveistä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.