Ylipäällikön päiväkäsky satavuotiaalle Puolustusvoimille

4

Sotien aikana ylipäällikön päiväkäskyt olivat, jos nyt eivät arkipäivää niin melko yleisiä. Rauhan aikana päiväkäskyt ovat harvinaisempia, mutta tänään nähtiin yksi, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi päiväkäskyn satavuotiaalle Puolustusvoimille.

Ylipäällikön päiväkäsky

Tänä vuonna juhlistamme Suomen puolustusvoimien satavuotista taivalta. Historiansa aikana puolustusvoimat on noussut koko kansamme arvostamaksi itsenäisyyden turvaajaksi ja yhdeksi sen kulmakivistä.

Kriisien ja koettelemusten hetkillä olemme joutuneet ja pystyneet luottamaan omaan kykyymme selviytyä vaaroista. Luottamus ja siitä versova tahto ja kyky ovat kannatelleet Suomea läpi vaikeimpien aikojen. Tähän perintöön ja omaan maanpuolustustahtoomme turvaamme jatkossakin.

Veteraanien sukupolvi teki suuria uhrauksia isänmaamme eteen. Heidän rivinsä harvenevat, mutta heidän perintönsä ei haalene, siitä me olemme vastuussa. Meidän tulee pitää vakaudestamme ja muista kansallisista vahvuuksistamme hyvää huolta. Se on kunniavelkamme kaikille sodassa maataan puolustaneille.

Puolustusvoimien perustehtävä on pysyvä, mutta sen täyttäminen vaatii ajassa. elämistä. Viime vuosina puolustusvoimat on käynyt läpi kunnianhimoisen ja paikoin vaikeankin uudistusprosessin. Se on vaatinut koko organisaatioita merkittävää venymistä, mutta on samalla osoittanut puolustusvoimien henkilöstön korkean ammattitaidon ja sitoutumisen Suomen turvaamiseen. Uudistusten tuloksena Suomella on ajanmukaiset, tehokkaat ja kansainväliseen yhteistyöhön kykenevät puolustusvoimat.

Nopeasti muuttuva turvallisuusympäristö asettaa jatkossakin puolustusvoimille yhä uusia haasteita. Työtä Suomen turvallisuuden eteen tulee tehdä herkeämättä. Suomen turvallisuus ja vapaan sekä vakaan yhteiskunnan puolustaminen vaativat jatkossakin paitsi puolustusvoimien, myös jokaisen suomalaisen panosta ja tahtoa.

Lausun vilpittömät kiitokseni itsenäisen Suomen puolustusvoimille ja kaikille kansakuntamme puolustamiseen osallistuneille ja osallistuville suomalaisille.

Puolustusvoimien ylipäällikkö
Tasavallan presidentti

Sauli Niinistö

4 KOMMENTIT

 1. Ylipäällikkö aikoo tapattaa suomalaisia tyttöjä ja poikia ulkomaisissa turhanpäiväisissä sodissa turhanpäiväisistä syistä.
  Kiitos menneet sukupolvet, jotka puollustitte ja kaaduitte tämän kauniin maan puolesta, joka huolimatta punaisten rikollisesta katkeruudesta ja kateudesta kuitenkin oli eräs parhaista ellei jopa paras maa maailmassa suomalaiselle pienelle rehelliselle, ahkeralle ja vaatimattomalle kansalle, joka osasi arvostaa itseään, mutta antaa myös arvon toisellekin. Maata vuosikymmeniä vielä noiden raskaiden vuosien jälkeenkin kuten niiden aikanakin siunattiin hyvillä isänmaallisilla ja viisailla poliittisilla johtajilla, jotka rakastivat syntymämaataan ja olivat alttiita sekä valmiita uhraamaan poliittisen uransa ja henkensä sen puolesta palvellen kansaansa viimeiseen hengenvetoon asti saaden rikki viisailta jälkipolvilta palkakseen vain pilkan, kiittämättömyyden ja vihan, sillä kuten wanha kreikkalainen filosofi on sanonut: ”On niitä, jotka tekevät tekoja. Ja sitten niitä, jotka kulkevat heidän perässään ja arvostelevat.”

  • Aivan. Ja sitten se avaa maamme rajat kaikille vaikka juuri oli sanonut ”Veteraanien sukupolvi teki suuria uhrauksia isänmaamme eteen. Heidän rivinsä harvenevat, mutta heidän perintönsä ei haalene, siitä me olemme vastuussa.” Aikaisemmat sukupolvet puolustivat maatamme hyväksi paikaksi suomalaisille asua. Ja nämä politikon retkut avaavat rajat kaiken maailman raiskareille ja valehtelijoille sekä vetelehtijöille.

   Sekä antoivat Suomen itsemääräämisoikeuden EU:lle väärentäen neuvoa-antavan kansanäänetyksen tuloksen.

 2. Olisi käskenyt suomalaissotilaat maailmalta länsirajaa turvaamaan ja islamistidesantteja vokkien ympäristöstä pyydystämään.
  Onko suomalaissotilaat annettu muslimimaihin moderniksi SS-panttipataljoonaksi Merkeleen käskystä?

 3. Melkoista teatteria kun käskyvalta on 90 % brysselissä. Ja se loppu lähtee kunhan merkelin haaveet toteutuvat liittovaltiosta. Puolustusvoimien ja sen ylipäällikön tehtävä on turvata rajat ja SUOMALAISTEN turvallisuus jota se ei tehnyt 2015 vaan päästi maahan tappajia ja terroristejä, jotka olisi pitänyt palauttaa suurimmaksi osaksi Ruotsiin jos kansainvälisiä sopimuksia noudatettaisiin. Eli tässä nähtiin että nuo sopimukset kelpaavat vain saunan pesän sytykkeeksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.