Maavoimien pääharjoitus ”Pohjoinen 18” päättyy tänään – Paluumarssit voivat vaikuttaa liikenteeseen

5
Maavoimien taistelu- ja ampumaharjoitus Pohjoinen 18 päättyy Rovajärvellä tänään torstaina. Paluumarssit kotivaruskuntiin ja joukko-osastoihin tapahtuvat torstaina ja perjantaina.

Pohjoinen 18 -harjoitus kestää hieman yli kaksi viikkoa. Pitkä harjoitus jakautuu noin viikon taisteluharjoitukseen ja noin viikon Maavoimien vaikuttamisharjoitukseen eli ampumavaiheeseen.

– Harjoitus on mennyt erittäin hyvin. Tavoitteet saavutettiin. Koulutuksellisesti joukot ovat parantaneet suoritustasoaan. Harjoitus toteutettiin turvallisesti huolimatta siitä, että maasto oli kuivaa. Olemme välttyneet suuremmilta metsäpaloilta, harjoituksen johtaja eversti Asko Muhonen Maasotakoulusta kertoo ja jatkaa:

– Yhdistimme harjoituksessa paljon erityyppisiä joukkoja ja eritasoisia johtoportaita. Niiden kaikkien yhteen nitomisessa ja suunnittelussa ollaan onnistuttu erinomaisesti.

Yhdessä harjoitteleminen eri aselajien ja puolustushaarojen kesken on Muhosen mukaan olennaista. Puolustusvoimat toimi yhdessä kumppanien ja muun muassa Ruotsin maavoimien joukkojen kanssa. Reserviläisille Pohjoinen 18 toimi kertausharjoituksena.

– Reserviläisillä on hyvät valmiudet, ottaen huomioon, että he tulevat reservistä suoraan harjoitukseen.

Paluumarssit näkyvät liikenteessä

Harjoitusjoukkojen paluu kotivaruskuntiin aiheuttaa normaalia suurempia liikennemääriä ja saattavat vaikuttaa muuhun liikenteeseen.

Marssiosastot liikkuvat 80 km/h:n nopeudella 7. –8.6. teillä KT 82 Kemijärvi-Vikajärvi, E 63 Kuopio-Tampere, E 12 Tampere-Hämeenlinna, E 75 Vikajärvi-Oulu, E 63 Kemijärvi-Kajaani ja E 8 Oulu-Pori.

Lähde: Maavoimat

5 KOMMENTIT

 1. Nyt kun puolustusvoimat liikkeellä isommalla joukolla olisi erinomainen tilaisuus häätää laittomat maassa oleskelijat. Vihervasemmiston ja valtamedian ruikutuksesta ei tarvitse välittää. Itseasiassa rivakka sotilasvallan kaappaus olisi Suomen ainoa mahdollisuus saattaa asiat oikealle tolalle. Valitettavasti puolustusvoimissa ei ole ainoatakaan isänmaallista upseeria. On ainoastaan vihervasemmistolaisia pellejä, kuten evl. torsti siren.

  • Vallankaappaus ei kuulu suomalaisiin traditioihin paitsi vassareilla.
   Mutta jatketut kertausharjoitukset kovapanosammunnoilla ”toistaiseksi” Ruotsinvastaisella rajalla olisivat paikallaan.
   Nerg tarvitsee ajantasaista tietoa rajat ylittävistä joten kyseessä on loistava tilaisuus datankeruuseen, tosin jokainen joka ylittää rajan ilman papereita on EU-käytäntöjen mukaan teloitettava (Penkagate).

 2. Ja taas ovat kaikki Suomen kapiaiset ja virkaatekevät nostaneet ”sotaharjoitus” korotusta palkkaansa, vaikka olisivat olleet esikunnassa papereita pyörittelemässä.

  Puolustusvoimat on tiedossani oleva ainoa laitos jossa ”sotaharjoituskorvauksen” saavat myös ne jotka eivät osallistu harjoituksiin. Tai millään tavalla ole osallisina siihen. Ilmankos sitä kapiaiset niin alkoholisoituvat kun rahaa tulee ”ovista ja ikkunoista”. Silti upseerikerholla juodaan velaksi.

 3. Miksi puolustusvoimat harjoittelevat maassa, jossa rajat ovat sepposen selällään. Vieraan maan armeijan tarvitsee sanoa vain ”ASYLUM” tai jotain sinne päin ja Suomen puolustusvoimat heittävät rynkyt maahan ja kantavat ”tulijoiden” laukut riemusaatossa mitä hienoimpaan kartanoon mitä huonoimpien naisten seuraan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.