Israelin pääministeri Netanyahu poliisin kuulusteltavana korruptioepäilyjen vuoksi

4
Mainos
”Kolmas kerta toden sanoo” kuuluu vanha sanonta ja nähtäväksi jää, pitääkö se Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun kohdalla paikkaansa. Netanyahu on ollut poliisin kuulusteltavana epäiltynä korruptiosta. Kyseessä on kolmas kerta kun pääministeriä syytetään epäselvyyksistä toiminnassaan.

Tällä kertaa korruptioepäilyissä on kyse niin sanotusta ”Case 4000:sta”, eli ”Juttu 4000:sta” joka koskee israelilaisen teleyhtiö Bezeqin ja Netanyahun keskinäisiä suhteita ja yhteistoimintaa. Bezeqin omistaman sanomalehden ”Wallan” on sanottu tarjonneen Netanyahulle positiivista julkisuutta vastineeksi esimerkiksi lainsäädännöllisistä palveluksista.

Pääministeri on kiistänyt kaikki syytökset minkäänlaisesta korruptiosta ja on leimannut kaikki tapaukset ”noitavainoksi” häntä ja vaimoaan kohtaan. Syyn ”noitavainosta” Netanyahu vierittää ”vasemmisto-median” niskaan. Aiemmin tänä vuonna poliisi on ottanut tutkittavakseen kaksi erillistä tapausta, jossa Netanyahun väitetään ottaneen vastaan ”asiattomia lahjoja” rikkailta tukijoiltaan sekä lahjoneen sanomalehden jo mainitun positiivisen julkisuuden saamiseksi.

Independentin mukaan paikallinen syyttäjä pohtii vielä, syytetäänkö pääministeriä rikoksista vaiko ei. Kaksi kertaa aiemmin, 1997 ja 2000 syyttäjä on jättänyt syyttämättä Netanyahua rikoksista, joista poliisin näkemyksen mukaan olisi tullut syyte nostaa.

Mainos

Toistaiseksi kohua herättäneet syytökset eivät ole vaikuttaneet Netanyahun kannatukseen, vaan viimeaikaisten tapahtumien on katsottu päinvastoin nostaneen sitä. Mm. Yhdysvaltojen lähetystön avaaminen Jerusalemissa sekä heidän vetäytymisensä Iranin ydinasesopimuksesta on tulkittu Netanyahun onnistumisiksi.

Lähde: Independent, Channelnewsasia

4 KOMMENTIT

  1. Juutalaisuus ja korruptio ovat niin erottamaton yhdistelmä ettei niitä pysty toisistaan erittelemään kukaan. Koko kansanryhmä on vuosisatoja elänyt kahdesta asiasta -korruptiosta ja kyvystä uhriutua ilman minkäänlaista totuuspohjaa. Siinä juutalaisuuden syvin olemus tiivistettynä. Usraelin pääministeri on siis vain toiminut kuten koko juutalaisyhteisön kulttuuriin kuuluu.

  2. Ilmeisesti tehnyt talourikoksia ja ottanut lajuksia vastaan Israelin rajojen sisäpuolella ja ”jekuttanut” kanssa juutalaisiaan, koska poliisiasemalle kutsu on käynyt. Jos kyseessä olisi goyimien eli pakanoiden eli meidän, joita peräti kristityiksi kutsutaan linssiin sahaaminen, niin mikään instanssi Israelissa ei olisi sitä itkenyt ”Itkumuurilla” eikä Naurusaarella. Ellei sitten valtiopetoksellisesti (yhtä todennäköistä kuin lumiukko heinäkuussa) vehkeilyt kansaansa vastaan, mutta kuten todettua ei ole kuin yksi tunnettu tapaus kun juutalainen kavaltaa toisen juutalaisen, eikä sekään ole kiistaton ainakaan ”Pyhällä maalla”. Nimittäin Juudas Iskariot kavalsi poskisuudelmalla (vrt. EU) Jeesuksen Getsemanen puutarhassa, jossa yhteydessä Pyhä Pietari survaisi miekallaan Temppelin vartijalta korvan päästä, mutta Jeesus häntä tästä kovin torui, sillä Hänellä oli vielä kana kynittävänä Ristin kanssa.

  3. Suomessa lahjonta on maan tapa ja sementoitu kokoomuksen, keskustan, sinisten, sdp:n, vihreiden, vasemmisto liiton ja rkp:n toiminnan kivijalkoihin. Poliisi on myös niin politisoitunut ja lahjottu, etä yhtäkään poliitikkoa ei tulla kuulustelemaan lahjonnasta. Sen sijaan vihapuheista kuulustellaan totuuden kieltäjien paratiisissa Suomen entisessä tasavallassa.

  4. Toivon että Netanjehua todetaan syyttömäksi. Korruptio on kyllä yleismaailmallista, joten eka mielipide on täysin vääristynyttä fiktiota.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.