Israelin pääministeri Netanyahu poliisin kuulusteltavana korruptioepäilyjen vuoksi

”Kolmas kerta toden sanoo” kuuluu vanha sanonta ja nähtäväksi jää, pitääkö se Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun kohdalla paikkaansa. Netanyahu on ollut poliisin kuulusteltavana epäiltynä korruptiosta. Kyseessä on kolmas kerta kun pääministeriä syytetään epäselvyyksistä toiminnassaan.

Tällä kertaa korruptioepäilyissä on kyse niin sanotusta ”Case 4000:sta”, eli ”Juttu 4000:sta” joka koskee israelilaisen teleyhtiö Bezeqin ja Netanyahun keskinäisiä suhteita ja yhteistoimintaa. Bezeqin omistaman sanomalehden ”Wallan” on sanottu tarjonneen Netanyahulle positiivista julkisuutta vastineeksi esimerkiksi lainsäädännöllisistä palveluksista.

Pääministeri on kiistänyt kaikki syytökset minkäänlaisesta korruptiosta ja on leimannut kaikki tapaukset ”noitavainoksi” häntä ja vaimoaan kohtaan. Syyn ”noitavainosta” Netanyahu vierittää ”vasemmisto-median” niskaan. Aiemmin tänä vuonna poliisi on ottanut tutkittavakseen kaksi erillistä tapausta, jossa Netanyahun väitetään ottaneen vastaan ”asiattomia lahjoja” rikkailta tukijoiltaan sekä lahjoneen sanomalehden jo mainitun positiivisen julkisuuden saamiseksi.

Independentin mukaan paikallinen syyttäjä pohtii vielä, syytetäänkö pääministeriä rikoksista vaiko ei. Kaksi kertaa aiemmin, 1997 ja 2000 syyttäjä on jättänyt syyttämättä Netanyahua rikoksista, joista poliisin näkemyksen mukaan olisi tullut syyte nostaa.

Toistaiseksi kohua herättäneet syytökset eivät ole vaikuttaneet Netanyahun kannatukseen, vaan viimeaikaisten tapahtumien on katsottu päinvastoin nostaneen sitä. Mm. Yhdysvaltojen lähetystön avaaminen Jerusalemissa sekä heidän vetäytymisensä Iranin ydinasesopimuksesta on tulkittu Netanyahun onnistumisiksi.

Lähde: Independent, Channelnewsasia

7 thoughts on “Israelin pääministeri Netanyahu poliisin kuulusteltavana korruptioepäilyjen vuoksi

  • 13.6.2018 at 10:58
    Permalink

    Kihlakunnansyyttäjä Veli-Mikko Hämäläinen kertoi ennen oikeudenkäynnin alkua, että syytteet ovat luonteeltaan sellaisia, että jutussa vaaditaan vankeutta. Hämäläisen mukaan vaatimus tarkentuu oikeudenkäynnin kuluessa.
    SIIS VAADITAAN VASTA NYT VANKEUTTA KUN PÄÄSYTETTY ON OLLUT VANKITUNA 11 KK
    ANTEEKSI MUTTA EN TAJUA
    Siis syytetty on ollut vangituna 11kk
    mutta oikeudessa vasta vaaditaan vagitsemista
    häh sori eipä ole aikaisemmin moista tullut vastaan
    vankituna ennen vankitsemis tuomioita
    tai edes siihen vangitsemisen olevaa
    lainvoimaista kaikki valitusasteet läpikäynyttä tuomiota
    onko tämä jotain etukäteis lusimista
    jos joskus sitten syylistyisi johonkin
    Niin on istunut sen rangaistuksensa tavalaan jo etukäteen
    syytömänä ilman rikoksia
    WHAT
    Sehän tarkoitaa sitä että jokainen ihminen suomessa voitaisiin pistää vankilaan ilman tuomiota oikeudenkäyntiä -mielivaltaisesti
    jos joku korruptoitunut poliisi johto niin haluaa
    tuomareita syyttäjiä myöden

    Reply
  • 13.6.2018 at 11:22
    Permalink

    Janitskin-oikeudenkäynnissä saliin pääsi vain kaksitoista ensimmäistä – pienen oikeussalin valitseminen oli epäonnistunut ratkaisu
    Kommentti: Käräjäoikeudessa tiedettiin varmasti ennakkoon, että oikeudenkäyntiin kohdistuu paljon mielenkiintoa. Siksi oikeudenkäynnin järjestäminen pienessä oikeussalissa oli epäonnistunut ratkaisu, kirjoittaa Aamulehden toimittaja Taneli Koponen
    Suomessa oikeudenkäynnit ovat yleensä julkisia ja yleisö pääsee seuraamaan niitä. Helsingin käräjäoikeuden vartija ilmoitti käytävällä, että saliin pääsee vain lehdistökortilla. Yleisöä pääsi saliin vain muutamia henkilöitä sen jälkeen, kun kuvaajat olivat käyneet paikalla.
    Ulkopuolelle jäivät median edustajista muun muassa Ylen ruotsinkielinen toimitus, MTV, Uutistoimisto Svensk Presstjänst, Iltalehti ja ruotsalaisen Expressenin toimittaja. Paikalla oli myös lukuisia muita yleisön edustajia, jotka eivät päässeet saliin.
    Käräjäoikeudessa tiedettiin varmasti ennakkoon, että oikeudenkäyntiin kohdistuu paljon mielenkiintoa. Siksi oikeudenkäynnin järjestäminen erittäin pienessä oikeussalissa oli epäonnistunut ratkaisu. Oikeudenkäynnin olisi varmasti voinut järjestää turvallisesti myös hieman suuremmassa salissa.
    Siis tämäkin toimenpide murentaa oikeuslaitoksen uskotavutta ja huolella
    jopa valtamedian hyana koira toimitajissa

    Reply
  • 13.6.2018 at 13:48
    Permalink

    Juutalaisuus ja korruptio ovat niin erottamaton yhdistelmä ettei niitä pysty toisistaan erittelemään kukaan. Koko kansanryhmä on vuosisatoja elänyt kahdesta asiasta -korruptiosta ja kyvystä uhriutua ilman minkäänlaista totuuspohjaa. Siinä juutalaisuuden syvin olemus tiivistettynä. Usraelin pääministeri on siis vain toiminut kuten koko juutalaisyhteisön kulttuuriin kuuluu.

    Reply
  • 13.6.2018 at 16:54
    Permalink

    Ilmeisesti tehnyt talourikoksia ja ottanut lajuksia vastaan Israelin rajojen sisäpuolella ja ”jekuttanut” kanssa juutalaisiaan, koska poliisiasemalle kutsu on käynyt. Jos kyseessä olisi goyimien eli pakanoiden eli meidän, joita peräti kristityiksi kutsutaan linssiin sahaaminen, niin mikään instanssi Israelissa ei olisi sitä itkenyt ”Itkumuurilla” eikä Naurusaarella. Ellei sitten valtiopetoksellisesti (yhtä todennäköistä kuin lumiukko heinäkuussa) vehkeilyt kansaansa vastaan, mutta kuten todettua ei ole kuin yksi tunnettu tapaus kun juutalainen kavaltaa toisen juutalaisen, eikä sekään ole kiistaton ainakaan ”Pyhällä maalla”. Nimittäin Juudas Iskariot kavalsi poskisuudelmalla (vrt. EU) Jeesuksen Getsemanen puutarhassa, jossa yhteydessä Pyhä Pietari survaisi miekallaan Temppelin vartijalta korvan päästä, mutta Jeesus häntä tästä kovin torui, sillä Hänellä oli vielä kana kynittävänä Ristin kanssa.

    Reply
  • 14.6.2018 at 04:26
    Permalink

    Suomessa lahjonta on maan tapa ja sementoitu kokoomuksen, keskustan, sinisten, sdp:n, vihreiden, vasemmisto liiton ja rkp:n toiminnan kivijalkoihin. Poliisi on myös niin politisoitunut ja lahjottu, etä yhtäkään poliitikkoa ei tulla kuulustelemaan lahjonnasta. Sen sijaan vihapuheista kuulustellaan totuuden kieltäjien paratiisissa Suomen entisessä tasavallassa.

    Reply
  • 14.6.2018 at 08:59
    Permalink

    Toivon että Netanjehua todetaan syyttömäksi. Korruptio on kyllä yleismaailmallista, joten eka mielipide on täysin vääristynyttä fiktiota.

    Reply
  • 10.4.2019 at 23:52
    Permalink

    Hey ! I am come in this website first time and it is good website, it provide the useful information.
    Ultimate Odyssey Travel Joint Stock Company is a professional company possessing extensive knowledge, expertise and resources, specializing in the design and implementation of Vietnam Package Tours and Indochina Package Tours.
    Ultimate odessy

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.