Valtioneuvosto asetti uuden huoltovarmuusneuvoston – Edustajia Suomen pankista pääesikuntaan

Valtioneuvosto asetti 13.6.2018 uuden huoltovarmuusneuvoston kolmevuotiskaudeksi 1.7.2018-30.6.2021. Neuvostossa ovat edustettuina sekä yksityinen että julkinen sektori. Sen tehtävänä on ylläpitää ja kehittää yhteyksiä keskeisimpiin yhteistyötahoihin, seurata huoltovarmuuden tilaa ja kehitystä sekä esittää huoltovarmuuteen liittyviä toimenpiteitä.

Huoltovarmuusneuvostossa on 26 jäsentä. Sen puheenjohtajana toimii Fingrid Oyj:n toimitusjohtaja Jukka Ruusunen ja varapuheenjohtajana ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja toimii neuvoston pääsihteerinä.

Kokoonpanossa ovat mukana seuraavat julkisen sektorin organisaatiot: työ- ja elinkeinoministeriö, valtioneuvoston kanslia, ulkoministeriö, sisäministeriö, puolustusministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Pääesikunta, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Suomen Pankki ja Ålands landskapsregering. Elinkeinoelämän osalta kokoonpanossa olisivat edustettuina keskeiset huoltovarmuuden toimialat.

Suomen huoltovarmuudesta on esitetty kriittisiä näkemyksiä mm. sen jälkeen, kun Kataisen hallitus lähestulkoon puolitti viljan varmuusvarastoinnin 2013.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriö

7 thoughts on “Valtioneuvosto asetti uuden huoltovarmuusneuvoston – Edustajia Suomen pankista pääesikuntaan

  • 13.6.2018 at 15:54
    Permalink

    Mitäs se eliitti tälläkertaa suunittelee siellä kansan selän takana? Keitä varten niitä varmuusvarastoja rakennellaan?

    Reply
    • 14.6.2018 at 05:19
      Permalink

      Eliitillä on parempaa tietoa tulevasta mistä ei julkisesti huudella. Miksi muutama vuosi sitten pelastustoimi ulotettiin siviilipuolen lähes pakottamalla yhteistyöhön ”jonkin” varalle. Kerrottiin kysyttäessä ympäripyöreitä luonnonkatastrofeista joka tuntui keksityltä. Muistaakseni tapahtui ennen matuaallon alkua.

      Reply
  • 13.6.2018 at 16:50
    Permalink

    Suomen pankin edustajat alkavat hoitaa huoltovarmuutta, nauraisin ellei tukka nousisi kauhusta pystyyn ja hymykin jähmettyy rigor mortista muistuttavaksi irvistykseksi…
    Pankkiirien ja suurliikemiesten vuosisataista historiaa tuntevat tietävät miten he ovat tehneet tiliä sodilla, levottomuuksilla, nälänhädillä ja viljan hamstraamisella.
    Eikös Suomenkin varastot ole siirretty Brysselin peukalon alle manner-Eurooppaan, on sitä ennenkin nälällä kapinoivia kansoja nujerrettu.

    Reply
  • 13.6.2018 at 16:57
    Permalink

    Ei muuta kuin perälauta auki vaan. Tuurilla ne laivatkin seilaavat.

    Reply
  • 14.6.2018 at 04:30
    Permalink

    Perkeleellinen juoni Suomen kansan lidvikoimiseksi. Sipilä antanut käskyn bolshevistisella rauhallisuudella? Piakkoin Suomen niemelle kasvaa vankileirien saaristo. Toisinajattelijat suljetaan leireille pakkotyöhön tienaamaan Sipilän kutsuvieraille discorahaa.

    Reply
  • 14.6.2018 at 09:14
    Permalink

    Nämä koijarit eivät varmasti nosta huoltovarmuutta entiselle tasolle. Päinvastoin. Todennäköisesti myyvät monikansallisille globalisteille senkin jotta joku taho saa entisä suuremmat voitot.

    Nestekkin myytiin aikoinaan kun se oli koko ajan kannattavuusrajan alapuolella. Ja heti myynnin jälkeen se tahkosi miljardeja voittoa. Kas kun globalistit nostivat hintoja enemmän kuin Caruna sähkönsiirron maksuja. Ja toisaalta, myihän Nestekkin (fortum) verkkonsa Carunalle. Miksi siis valtion varmuusvarastoja?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.