Uusi Ruotsi-kuva: ”Naiivi, poliittisesti korrekti maa, suurilla ongelmilla maahanmuuton seurauksena”

”Naiivi, poliittisesti korrekti ja maahanmuuton vuoksi suurissa yhteiskunnallisissa ongelmissa oleva maa”. Tällaisen kuvan norjalaiset ja tanskalaiset ovat viime vuosien aikana Ruotsista saaneet, raportoi Svenska Dagbladet.

Yhteensä 36 prosenttia tanskalaisista ja norjalaisista on saanut valtamediassa tarjotun kanssa täydessä ristiriidassa olevan kuvan Ruotsista vuoden 2015 turvapaikkakaaoksen jälkeen. Tämän osoittaa raportti Svenska instituutista, joka viittaa tulokseen vuosina 2015 – 2017 tehtyyn Ruotsikuvatutkimukseen. Raportin mukaan esimerkiksi norjalaiset kokevat, että ”mediakeskustelut Ruotsista ovat yleisesti katsottuna negatiivisia ja että niissä raportoidaan runsaasti rauhattomuuksista ja väkivallasta yhteiskunnassa”.

Norjalaiset ja tanskalaiset ovat tämän lisäksi selvästi muiden maiden kansalaisia kriittisempiä Ruotsiin muuttamisen suhteen. Ruotsi-instuutti kertoo, että Ruotsi-kuva on edelleen positiivinen niissä maissa, joissa Ruotsissa viime vuosina nähdystä yhteiskunnallisesta muutoksesta ei tiedetä.

 – Ruotsi-kuva on kansainvälisesti muuten pääosin myönteistä ja se tunnistetaan pikemminkin vakaudestaan kuin muutoksista, sanoo Henrik Selin, interkulttuurisen dialogin osastopäällikkö Svenska Dagbladetille.

”On mahdollista, että norjalaiset ja tanskalaiset ovat maantieteellisestä sijainnistaan ja kulttuurillisesta läheisyydestään johtuen saaneet käsiinsä yleisempää ja mahdollisesti kriittisempää mediaraportointia Ruotsin pakolaiskriisistä. On myöskin mahdollista, että mediat ja poliittiset toimijat Tanskassa ja Norjassa tuovat esille enemmän negatiivisesti suunnattua kuvaa ruotsista”, kirjoittaa Svenska institutet raportissaan. 

Lähde: Markku Lindström, Svenska Dagbladet., Svenska institutetFria Tiden

7 thoughts on “Uusi Ruotsi-kuva: ”Naiivi, poliittisesti korrekti maa, suurilla ongelmilla maahanmuuton seurauksena”

 • 18.6.2018 at 22:15
  Permalink

  ruotsalaiset ja etenkin ruotsalaiset naiset ovat kauniita, mutta saatanan tyhmiä, vaikka muuta luulevat

  Reply
 • 18.6.2018 at 22:25
  Permalink

  yhdyn 110% edelliseen kommentoiaan nim.m kokemusta on

  Reply
 • 18.6.2018 at 23:14
  Permalink

  voisko olla, että norskit ja danskit on saanu sitä faktatietoa ruotsin tilanteesata, toisin ku me tyhmät suomalaise hs:n ja yle:n silotelluissa ns. uutisissa

  Reply
 • 19.6.2018 at 00:02
  Permalink

  Hienoa että ”myllärin” tekstejä julkaistaan Nykysuomessa!

  Reply
 • 19.6.2018 at 00:27
  Permalink

  Ruotsi – se viimeinen vaihtoehto nykyään. Ennemmin vaikka joku Afrikan maa, niistä on suurin osa jo rikollisista laivattu ruotsiin 🙂

  Reply
 • 19.6.2018 at 04:44
  Permalink

  Ruotsalaiset vaihtoivat aikoinaan kuninkaansa ulkomaalaiseen, se tuli Ranskasta.
  Nyt vaihdetaan koko kansa kauempaa tuleviin.
  Eikös niitä mamuja ala olemaan jo 50%?
  Menetetty maa se on, vaarallista asua tässä naapurissa. Viimeistään sitten kun se muuttuu islamilaiseksi kalifaatiksi.

  Reply
 • 22.6.2018 at 19:52
  Permalink

  Ja sittenkin se yksi ruotsalainen poliitikko katsoi aiheelliseksi käydä moittimassa Unkaria siitä, että Ruotsia käytetään esimerkkinä epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta…
  Miksi puhdasta totuutta ei saisi kertoa? Enemmänkö sinne hingutaan tulijoita? Joskus kauan sitten Ruotsissa oli mukava käydä, ajella pitkin ja poikin kaunista ja rauhallista maata, ihailla Vänerniä ja Vätterniä, vaan ei tulisi mieleenkään lähteä enää. Tukholma on aivan pilalla, ja samaa voi kohta sanoa Helsingistäkin.
  Meikäläiset päättäjät kuvittelevat yhä edelleen, että meillä ei toisteta Ruotsin virheitä. Sallikaa minun nauraa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.