Joensuun Rantakylässä tapahtunut rivitalopalo syyteharkintaan

0
Joensuun Rantakylässä sijaitsevassa rivitalo-osakeyhtiössä syttyi tulipalo 19.4.2017 klo 20.25. Ilmoitus tulipalosta tehtiin samasta huoneistosta, jonka saunasta tulipalo oli saanut alkunsa. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen yksiköt onnistuivat sammuttamaan tulipalon, joka oli vähällä levitä rivitalon katon yläpohjan kautta koko rivitaloon ja todella vakavan onnettomuuden mahdollisuus oli ilmassa. Tulipalo ehti aiheuttamaan merkittävät vahingot rivitaloyhtiössä.

Poliisi on suorittanut asiassa esitutkintaa ”varomaton käsittely” -rikosnimikkeellä. Tutkinnassa on pyritty selvittämään ulkopuolisen tekijän tai tekijöiden mahdollisuutta, mutta tällaisesta ei poliisin mukaan ole esitutkinnassa ollut minkäänlaisia viitteitä. Selkeää syttymissyytä ei olla saatu selville, mutta ainakin sähkövika on saatu varmuudella suljettua mahdollisten syiden ulkopuolelle.

Vahingot tulipalosta olivat yksinomaan materiaalisia, eikä henkilövahinkoja tapahtunut. Poliisin esitutkinnassa epäiltyinä varomattomaan käsittelyyn ovat olleet huoneiston asukkaat. Esitutkinta asiassa on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.