Vuoden 2018 demokratiapalkinto etsii kotia – Raadissa Tarja Halonen ja professori Arto Kallioniemi

7
Oikeusministeriön vuoden 2018 Demokratiapalkinnon teemaksi on nimetty demokratia- ja ihmisoikeuskasvatus. 10 000 euron arvoinen palkinto voidaan myöntää yhdelle kansalaisyhteiskuntaa edustavalle toimijalle tai se voidaan jakaa useamman toimijan kesken. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi kuka tahansa tehdä 20. elokuuta saakka.

Demokratiapalkinnolla halutaan nostaa esiin ja jakaa kansalaisyhteiskunnan hyviä käytäntöjä demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen edistämiseksi. Palkinnolla halutaan samalla kiittää demokratia- ja ihmisoikeuskasvatuksen parissa työskenteleviä toimijoita. Palkittavat valitsee raati, johon kuuluvat presidentti Tarja Halonen sekä professori Arto Kallioniemi Helsingin yliopistosta. Palkinto jaetaan valtakunnallisen Demokratiapäivän yhteydessä 9. lokakuuta.

Palkinnon saajaksi ehdotettu toiminta voi olla esimerkiksi sellaista koulutusta, kasvatusta tai tiedotusta, joka pyrkii antamaan ihmisille valmiuksia kehittää omia asenteitaan ja toimintatapojaan ihmisoikeusmyönteisen kulttuurin vahvistamiseksi. Se voi pyrkiä myös antamaan ihmisille valmiuksia käyttää ja puolustaa demokraattisia oikeuksiaan ja vastuitaan yhteiskunnassa monimuotoisuutta arvostaen.

Oikeusministeriön Demokratiapalkinto jaetaan nyt viidettä kertaa. Tänä vuonna oikeusministeriön yhteistyökumppaneina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion nuorisoneuvosto, Opetushallitus, Ihmisoikeuskeskus sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry.

Ehdotuksia palkittavista otetaan vastaan 18.6.-20.8. sähköisesti osoitteessa www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/247/ ja postitse osoitteessa Oikeusministeriö/kirjaamo, PL 25, 00023 Valtioneuvosto.

Lähde: Oikeusministeriö

7 KOMMENTIT

  1. Sopivan politiikan aivopesijän palkinto. Yleensäkin tuollaiset palkinnot ovat pelkkää politiikkaa, jolla yritetään saada ohjailluksi ihmisiä. Palkinnin saaja on sitten merkittävä ihminen, kun on saanut oikein arvostetun palkinnonkin. Taas ihmisiä huijataan.

  2. Kyllähän sen arvaa, että Tavja pitää huolen siitä että palkinto menee jollekin maahan tunkeutuneelle naiselle, luultavimmin somalille.

    • Tavja antaa sen riku rantalalle kaarnavene bisneksen innovatiivisestä ideasta. Tai joku ”tiiminjohtaja” somali joka onkin aito vekkuli sosiaalihuijari. Tai joku median suosikki arabi joka pisitää liiveihinsa suurimman osan hyväntekeväisyyteen tarkoitetuista keräysvaroista. Myös joku arabiräppäri ja ”pelfeisin”kaveri joka paljastuu myöhemmin ryöstömurhaajaksi, onhan näitä.

  3. Palautetaan niiden ihmisten arvo mikä heille kuuluu jotka ajautuivat itsemurhaan KOIVISTON KONKLAAVIN ohjastamana ………………..

  4. No sen palkinno kotia Suomesta ei kannata etsiä, täällä ei demokratiaa ole ollut enää vuosikymmeniin, todisteeksi siitä riittää kun katsoo eduskunnan nilkkien toimintaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.