Saksassa räjähtänyt – Ainakin 25 loukkaantunut

12
Läntisessä Saksassa Wuppertalin kaupungissa on viime yönä tapahtunut räjähdys. Ainakin 25 ihmisen tiedetään loukkaantuneen. Toistaiseksi neljän henkilön vammojen kerrotaan olevan vakavia.

Toistaiseksi saatavilla oleva tieto on varsin suppeaa, eikä paikallinen poliisi ole ottanut kantaa esimerkiksi räjähdyksen syyhyn. Viranomaisten tarjoamien vähäisten tietojen mukaan rakennuksessa saattoi vielä aamullakin olla ihmisiä loukussa ja pelastustoimia jatkettiin vielä sunnuntaiaamupäivälläkin.

Pelastajien ja palomiesten työtä on vaikeuttanut se, että tulipaloja syttyi useaan osaan kolmikerroksista asuinkerrostaloa ja osia rakennuksesta romahti vähän väliä. Palon sammutus on jatkunut vielä tänäänkin. Pelastustyöt on saatu rakennuksessa olleiden ihmisten osalta päätökseen ja pelastushenkilökunta keskittyykin nyt alueen turvaamiseen, eli mm. rakennuksen pystyssä pitämiseen.

Poliisi kommentoi paikalliselle DW-lehdelle tapauksen taustojen ja syiden olevan täysin pimennossa. Poliisi on aloittanut tutkinnan eikä ole ilmaissut näkemyksiään räjähdyksen mahdollisista syistä. Myöskään terrori-iskun mahdollisuutta poliisi ei suostunut kommentoimaan.

Nykysuomi päivittää uutista uuden tiedon ilmaantuessa.

Päivitykset:

Klo 12:59– Viranomaistiedotteen sisältöä, klo 13:02– Pelastajien ja palomiesten hankaluuksista tehtävissään. 13:12- Lisätty kerroksien lukumäärä. 13:15- Lisätty poliisin kommentti. 16:43- Päivitetty poliisin kommentteja. 16:52- Pelastustyöt saatu päätökseen.

Lähde: APThe SunExpress

12 KOMMENTIT

 1. Juu ei voi mitenkään kyllä liittyä islamiin koska islam on rauhanuskonto.´´Saksalaismiehet´´siellä on vaan vähän keppostelleet löyhissä kaveriporukoissaan.

 2. Ihan normaali urbaani räjähdys joka kuuluu elämään kaupungeissa. Ei liity yhtään mihinkään, ei edes itseensä. Ties kuinka mones yksittäistapaus, mutta täytyy muistaa että yksittäistapaus. Yksittäistapaus!

 3. Asuessani Milanossa sattui naapuritalossa kaasuräjähdys ja jälki oli aivan samanlaista, ja media puhui välittömästi kaasuräjähdyksestä.
  Nyt saksalaiset lehdet eivät puhu kaasuräjähdyksestä vaan pelkästään räjähdyksestä.
  Saksassa alkavatkin pelkät räjähdykset olemaan tyypillisempiä kuin kaasuräjähdykset.

 4. Väestönvaihto aiheuttaa toisinaan pieniä räjähdyksiä ja ne on vaan saksalaisten opeteltava sietämään koska ”kuusi miljoonaa” ja ”historiallinen vastuu” ym. tarinat ja turinat…

 5. Joku kunnaiaknsalainen oli varmaan ahdistunut kun ei ollutkaan saanut kaikkea mitä halusi.

  Kukahan noissa asunnoissa tai tuossa kiinteistössä asuu? Nimistä voisi jo päätellä jotain.

 6. Siellä on joku Aziz combat fighter käsitellyt räjähdeliivejä. Juu ja luin juuri uutisista että islamilainen maailma ensin-Sipilä on luvannut tukensa merkkelille pakolois asioissa.

 7. Mitä paskaa täällä taas jauhetaan. Vuokralainen oli ronkkinut kaasuputkia. Joutu maksumieheksi. Asun siis täällä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.