Valepoliisien tehtailemat rikokset jatkuvat yhä – Poliisilta yhä sama ohjeistus huijausyritysten kohteille

3
Siitäkin huolimatta, että poliisi on onnistunut saamaan ävaroituksensa kuuluviin aiheesta, valepoliisien tekemät huijaukset työllistävät poliisia yhä. Tälläkin hetkellä Sisä-Suomen poliisi tutkii kahta poliisina esiintyen tehtyä törkeää petosta ja virkavallan anastusta kesäkuulta. Molemmissa tapauksissa on saatu tietoon asianomistajien pankkitunnukset, joita hyväksikäyttämällä tileillä olleet varat on siirretty edelleen.

Viimeksi huhtikuussa Nykysuomi kirjoitti laajasta rikossarjasta, jossa poliiseina esiintyneet huijarit olivat onnistuneet kieräämään ikäihmisiltä näiden verkkopankkitunnukset ja viemään uhriensa rahat.

Maaliskuussa Ruotsin poliisi otti kiinni kaksi poikkeuksellisen suuren valepoliisihuijauksen päätekijää. Epäiltyjen arviotiin huijanneen iäkkäiltä asianomistajilta jopa 250 000 – 400 000 euroa, ja kyseessä onkin toistaiseksi suurin valepoliisihuijauksiin liittyvä rikoskokonaisuus.

Poliisi muistuttaa edelleen: ”Älä kerro verkkopankin tai maksukortin tunnuksia kenellekään – ei vaikka kysyjä kertoisi olevansa poliisi”. Viranomaiset eivät koskaan kysele pankkikortti- tili- tai muita vastaavia tietojasi, joten älä luovuta niitä vapaaehtoisesti huijareille.

Lähde: Poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Oikeita poliiseja eivät oikeiden poliisien työt kiinnosta, vaan hilluminen pridessä ja kansallismielisten täysin perusteeton ja kaikkia länsimaisen demokratian periaatteiden vastainen mielipidevaino on se keihäänkärki, jota teroitetaan loputtomiin kuin lyijykynää, jonka terä lopulta aina katkeaa teroittamiseen, koska se ei koskaan ole niin terävä, että se riittäisi.

  2. Kuka saatanan idiootti antaa jollekin kyselijälle tunnuslukuja ja kortinnumeroita?
    Jos on niin tampio ihan oma vika.

  3. Eli mitään ei tehdä yhä pahenevan ongelman edessä. Säälin vanhuksia, kyllä tällä menolla lähtee viimeinenkin luottamus poliisiviranomaisiin. Yksi päivä myös minun ovella kävi joku epämääräinen porukka ja yksi vialutti jotain korttia sanoen että tässä tämä käyntikortti että ollaan rehellisä ja ei muuta kun meinasi tulla tupaan puoliväkisten. Kiskaisin oven takaisin ja sanoin että oikeinko haluat kokeilla koirani hampaiden puruvoimaa, tuolta kaverilta kyllä sitä löytyy. Koira oli jo tulossa ovelle myös ja irvisteli muristen jo takanani.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.