Brexitin erorahaspekulaatiota korotettu jälleen – Nyt hintalappu olisi jopa 50 miljardia puntaa

7
”The Public Accounts Committee” kertoo aiempien arvioiden Brexitin hintalapusta olleen pahasti alakanttiin. Komitean mukaan hallitus ei ollut laskenut mukaan noin 10 miljardin punnan menoja, joista esimerkiksi kolme miljardia kuuluisi, syystä tai toisesta, ”European Development Fund:ille”, eli Euroopan kehitysrahastolle. Kyseinen rahasto tarjoaa kehitysapua mm. Afrikkaan.

Brexitin hintalappu on ollut kantona Britannian EU-eron kaskessa jo aivan alkumetreiltä lähtien. Joulukuussa pääministeri Theresa May onnistui liennyttämään aiheen ympärillä tapahtunutta kuohuntaa ilmoitettuaan Britannian ja EU:n päässeen yhteisymmärrykseen noin 39 miljardin erorahasta.

Komitea sanoo joidenkin maksuvelvoitteiden kantavan mahdollisesti jopa vuoteen 2064 saakka, mutta ei tarjoa sen enempää voita väitteidensä päälle. Esimerkiksi komitean maalailemat kustannukset uusien kauppasopimuksien ja tullikäytäntöjen järjestelemistä oltiin otettu huomioon jo aiemmissa laskelmissa.

May osallistuu torstaina pidettävään Eurooppa-neuvoston kokoukseen, jossa Brexitin on tarkoitus olla asialistalla. Kesäkuun Eurooppa-neuvostossa esillä ovat muuttoliike, turvallisuus ja puolustus, innovaatiot, monivuotinen rahoituskehys ja ulkosuhteet, joten valtiomiehillä riittää keskusteltavaa Brexitin lisäksi muustakin ja aihe ei välttämättä enää ole prioriteettien päällimmäisenä.

Nykysuomi uutisoi hiljattain Britanniassa puuhattavasta mahdollisesta uudesta Brexit-äänestyksestä. Tänään julkistu spekulaatio 50 miljardin erorahasta varmasti antaa uutta tuulta uuden äänestyksen purjeisiin.

Lähde: Independent

7 KOMMENTIT

 1. mietikää näiden kahden julkaisun sanoman ristiritaa
  1
  Hallituksen toimet ovat nakertaneet eläkeläisten ostovoimaa, vaikka verotus on pysynyt ennallaan tai keventynyt – ”Nyt sitä satoa niitetään”
  Aamulehti
  Kotimaa
  2
  Verotuksen keventäminen on auttanut eläkeläisten ostovoimaa
  Verkkouutiset
  Kotimaa

 2. Kalifornialaistuomari *kapinoi Trumpin siirtolaispolitiikkaa vastaan*
  – määräsi aikarajan lasten ja vanhempien erossaololle

  SIIS MIETIKÄÄ YLEN TOIMITTAJA VÄITÄÄ ETÄ TÄMÄ TUOMARIN PÄÄTÖS ON KAPINOITIA THRUMPHIA VASTAAN
  KUN OIKEASTI HÄN TOTETAA THRUMPHIN UUTTA LAKI JÄ SÄÄDÖSTÄ
  EIKÄ TODELAKAAN KAPINOI HÄNTÄ VASTAAN KUTEN YLEN TYPERYS VALEHTELEE KIEROILEE

  MUUTAEN TOTUUDEN TÄYSIN KÄSITÄMÄTÖMÄKSI VALHEEKSI

  Kalifornialaistuomari *kapinoi Trumpin siirtolaispolitiikkaa vastaan*

  TÄNÄÄN WHAT THE FUCK
  EIKÖ YLEN TOIMITAJA OLE NÄHNYT KUN THRUMP KUMOSI ITSE SEN OMAN LAKINSA JOSTA NÄMÄ VALEHTELIA YLELÄISET VIELÄ ITKEVÄT JA TEKEVÄT KIEROAKIN KIEROPIA UUTISIA KÄYTTÄEN VÄÄRISTELEVIÄ SANAVALINTOJA KUTEN

  Kalifornialaistuomari *kapinoi Trumpin siirtolaispolitiikkaa vastaan*SIIS TÄNÄÄN

  MITÄ … V………..

  Liittovaltion tuomari antoi tiistaina määräyksen, joka pysäyttää siirtolaislasten erottelun vanhemmistaan.

  Rajapolitiikka27.6.2018 klo 08:39päivitetty 27.6.2018 klo 09:32

  JA THRUMPH ALLEKIRJOITTI TÄMÄN UUDEN LAKIPYKÄLÄN
  VITTU PERJANTAINA 24.6 2018 JA KUMOOSI SEN VANHAN

 3. Selvää pikku kersamaista kiristystä, jota kyllä EU:sta löytyy, eikä sitten mitään muuta löydykään. Eli täysin käsinukketeatteria, joilla hauskuutetttin lapsia jo 1500-luvulla markkinoilla ja pääjuoni oli kaksi käsinukkea josta toinen pieksi pienellä nuijalla toista nukkea joka esitti typerystä, jonka takia ”teräväpäisemältä” meni hermot tyystin. Eli näin paljon aina typeryksiä täynnä oleva Eurooppa on kehittynyt vuosisatojen saatossa keskenään sotivista ruhtinaskunnista milloin mistäkin syystä, josta tosin suurin syy oli valloittaa toinen pieni pläntti itselleen aiheuttaen kärsimyksiä siviileille armeijan pakkoottoina niin elintarvikkeiden kuin miestenkin suhteen, johon sitten valtion kassa tyhjeni ja veroja oli niostettava taas kansan kurjistuessa nälkäkuoleman partaalle vain siksi, että kuninkaiden hovit saivat leikkiä mitä erilaisimpia hulllutuksia ikävystymistään torjuakseen sillä aikaa kuin jopa alkukantaisissa olosuhteissa elävät orjia kuoli kuin kärpäsiä tauteihin nälän heikentämänä. Sodittujen sotien tulosten ollessa suhteellisen vähäpätöisiä, mutta kalliita – niin kuin ne aina ovat – ja solmittujen rauhojen ollessa kiskurimaisia häviäjälle kuin varmistaen sen että revanssi oli odotettavissa heti kunhan maahan poljettu vihollinen vain pääsi takaisin jaloilleen. Tämä loputon karuselli pyöri sitten ”huvipuistossa” nimeltään: Eurooppa lakkaamatta, jota voi kutsua tanssiksi Kuoleman kanssa, jolla oli ainainen ”haku”.

 4. ”Nykysuomi uutisoi hiljattain Britanniassa puuhattavasta mahdollisesta uudesta Brexit-äänestyksestä. Tänään julkistu spekulaatio 50 miljardin erorahasta varmasti antaa uutta tuulta uuden äänestyksen purjeisiin.”

  Brexitistä tehdään paperilla niin kallis ettei Britannia voi EU:sta erota. Eihän Neuvostoliitostaan päässyt pois, miten siis poliittisen ja taloudellisen eliitin lypsylehmästä Euroistoliitosta. Britanniastakin on vielä paljon lypsettävää, vaikka uusliberalistien lypsettävänä on ollut jo vuosia. Kansa ja kansallisvaltio maksaa ja euroeliitti senkun lihoo.

 5. Tosiasiassahan britannia voisi erota EU:sta ihan ilman mitään erillissopimuksia ja hoitaa kauppasopimukset kahdenvälisesti niiden maiden kanssa jotka tahtovat britannian kanssa kauppaa käydä. Maksusitoumuksiin suostumatta.

 6. Britannia jää joka tapauksessa pitkässä juoksussa ihan helvetisti voitolle!
  Italiakin voi irtautua voitollisesti.
  Puola, Unkari ja Tsekki ovat nettosaajia mutta kyllä nekin lähtevät.
  Luovat sitten omat valuuttansa itse, kuten jokaisen maan tulisi tehdä. Ennenkin pärjäsivät, ulkomaiset hyödykkeet olivat kalliimpia mutta ei kukaan nähnyt nälkää eikä valtio velkaantunut järjettömästi.
  Suomenkin valtionvelka lähes kaikki syntynyt EU-jäsenyyden aikana. Hyvin pärjättiin ennenkuin lähdettiin vahvan markan politiikkaan.
  Nyt Suomi käyttää periaatteessa ”vierasta valuuttaa”
  Kreikka ja Espanjakin pärjäsivät ennen Euroa.
  Valuuttojen kuuluukin olla eriarvoisia, maat kehittyvät omaa tahtiaan.
  EU ja kansainvälinen pankkimafia köyhdyttävät kaikkia valtioita.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.