Lontoon valvontakameroissa automaattinen kasvojen tunnistus – Virheprosentti noin 98

Lontoon poliisi on päättänyt laajentaa kokeilua, jossa tietokoneohjelma tunnistaa automaattisesti kameran ottamassa kuvamateriaalissa olevat ihmiset. Sekä ohjelman eettisyyttä että toimintavarmuutta on kritisoitu voimakkaasti siitä lähtien, kun kokeilu ensimmäisen kerran aloitettiin.

Järjestelmää vastustavien aktivistien mukaan se loukkaa ihmisoikeuksia ja ihmisten yksityisyyttä. Hämmentävän epätarkan järjestelmän hyödyllisyys on myöskin asetettu kyseenalaiseksi, sillä vain 2% tähän asti järjestelmän avulla ”tunnistetuista” ovat olleet ”oikeita”, eli järjestelmä on tunnistanut oikean ihmisen.

Poliiseja on ohjeistettu tekemään itsenäisesti ratkaisunsa siitä, toimivatko he järjestelmän löydöksien perusteella ja jos, millä laajuudella. Poliisijohdon mukaan ohjeistukseen kuuluu myöskin se, että ”väärät tunnistukset” poistetaan järjestelmästä välittömästi. Hieman yli kahdeksan miljoonan asukkaan kaupungissa poliisille voikin tulla yllättävän suuri työnsarka peratessaan näitä virheellisiä tunnistuksia – Tämä siis mikäli järjestelmä joskus laajennetaan koskemaan koko kaupunkia.

Tähän asti automaattista kasvojentunnistusta on käytetty ja kokeiltu lähinnä yksittäisissä yleisötapahtumissa, mutta hiljattain sitä kokeiltiin myöskin vilkkaassa ostoskeskuksessa kaupungin keskustassa jossa tuhannet ihmiset tulivat tietämättään kuvatuksi ja ”tunnistetuksi”. Tulevina kuukausina järjestelmää tullaan laajentamaan kuuteen eri kohteeseen ympäri Lontoon.

Lähde: Independent

 

9 thoughts on “Lontoon valvontakameroissa automaattinen kasvojen tunnistus – Virheprosentti noin 98

    • 29.6.2018 at 11:29
      Permalink

      Kummasti muuten käy toteen….Ja eikä tässä vielä kaikki ole. Valvontakameroita on jo niin paljon ettet ole niiltä suojassa kuin metsäkorvessa. Niin no sielläkin saattaa olla jonkun kyttääjän riistakamera.

      Reply
  • 29.6.2018 at 06:53
    Permalink

    Tämäkin kertoo millainen mielikuvitus valemedia CNN JA -AP ON

    POLIISI YLIJOHTAJA EI TIEDÄ

    *MUTTA CNN TIETÄÄ*
    JOPA ENNEN LEHDISTÖ TILAISUUTTA MITÄ TAPAHTUI ÖHÖM*

    *Poliisijohtajalla ei tietoa epäillyn sormien tuhoamisesta*

    Yhdysvaltain Marylandin ampumista tiedotustilaisuudessa kommentoineen poliisijohtajan mukaan hänellä ei ole tietoa siitä, että epäilty ampuja olisi turmellut sormenjälkensä. Poliisijohtajalla ei myöskään ollut tiedossa, oliko epäilty tunnistettu kasvojentunnistusohjelman avulla.

    Aiemmin CNN:n lähde kertoi, että uutistoimituksen ampumisesta epäilty mies on tunnistettu

    kasvojentunnistusohjelman avulla.

    ELI MITÄÄN LÄHDETTÄ EI OLE PAITSI CNN MIELIKUVITUS

    CNN Uutiskanavan lähteen mukaan epäillyn tunnistaminen sormenjälkien avulla oli hankalaa, koska hänen sormenjälkensä olivat ilmeisesti muuttuneet.

    Uutistoimisto AP puolestaan kertoi, että nimettömän viranomaislähteen mukaan sormenjälkiä ei voitu ottaa, sillä epäilty ampuja oli turmellut sormensa. Lähteen mukaan epäilty ampuja oli tehnyt tämän ilmeisesti siksi, ettei häntä voitaisi tunnistaa nopeasti.

    Reply
  • 29.6.2018 at 08:49
    Permalink

    Kohta ei tarvita enää perinteisiä vankiloita kun jokaisen ihmisen kulloinenkin sijainti tiedetään muutaman metrin sisällä.
    Kun vielä ilmeestä ja asennosta pystytään lukemaan aikooko henkilö tehdä rikoksen, niin systeemi on valmis.

    Reply
    • 29.6.2018 at 10:36
      Permalink

      Sitten vielä säädetään tunnistamaan ”paremmat” Andersonilaiset rikokset ja vihateot, joista ei rangaista – vaan saa mitalin! Ison punavihreän marxilaisen mitalin! Sitten se on valmis. Ja niin viherkommunistinen totalitaarinen internatzionaalikin.

      Reply
  • 29.6.2018 at 08:57
    Permalink

    Lontoon asukkaista on kuitenkin ainakin terroristin näköisiä noin 98%, joten se kompensoi järjestelmän virhemarginaalin.

    Reply
  • 29.6.2018 at 08:57
    Permalink

    Koneäly eli tietokoneilla toteutettu ”älykkyys” on vain jono ykkösiä ja nollia, jota tietotekniikassa kutsutaan binääri järjestelmäksi eli kaksi merkki järjestelmäksi, jolla käskyt koodataan konekielelle ja näppäimistön selväkieliset kirjaimet, numerot ja erikoismerkit käännetään nollilla ja ykkösillä tietokoneen ymmärtäväksi koodistoiksi. Ennen korostettiin tietokoneen ”tyhmyyttä” verrattuna ihmisen elastiseen soveltavaan älykkyyteen, joka ei noudata orjallisesti valokatkaisin metodia, vaan osaa käsitellä asioita tapauskohtaisesti ja käyttää suhteellisesti soveltaen kulloiseenkin erityistilanteeseen tilanteen vaativaan tapaan.
    Nk. kasvotunnistus tulee ainakin vielä nykytekniikalla aiheuttamaan enemmän sekaannuksia eli vääriä hälytyksiä kuin siitä on todellista hyötyä pahisten nappaamiseksi kiinni., sillä naamioitumalla tai vain kasvattamalla tuuhean parran miespuolista kohdetta on tunnistusjärjestelmän vaikeaa tunnistaa, koska tuo ihmisen mielestä vähäinen ”muuttuja” saattaa sekoittaa täysin algoritmin ja päästää kyseisen henkilön läpi lennossa tai hetken pykimisen jälkeen luovuttaa koko häiskän pärstän tuntemattomuuteen.
    Alkuaikoina jo PC-koneiden tullessa markkinoille mielellään korostettiin sitä, että ihminen on viisaampi kuin kone, eikä sen nimeen vannottu kaiken ratkaisevana tekijänä jokaisella elämän osa-alueella. Toki ensimmäiset koneet, jotka tulivat markkinoille olivat peräti surkeita suorituskyvyiltään verrattuna tähän päivän, jolloin nykyiset taskulaskimet pesevät mennen tullen ensimmäiset henkilökohtaiset tietokoneet.

    Reply
    • 29.6.2018 at 10:42
      Permalink

      Julma tosiasia on ettei se ihmisen ajatusprosessi syvimmillään kovin paljon kummoisempi ole. Sähköpulsseja ja kemiaa.

      Se päivä tulee vääjäämättä kun ihminen jää kakkoseksi – halusimme tai emme – se on kohtalomme. Eikä sinne ole edes kohtuuttoman pitkä matka. Useimmat keski-ikäisetkin saavat sen todistaa.

      Tosin kyseistä teknologiaa voidaan käyttää myös ehostamaan tai boostaamaan ihmisiä, joten ei huolta.

      Reply
  • 29.6.2018 at 11:39
    Permalink

    Tämä uutinen on vale. Tänä keväänä uutisoitiin että Hong Kongin poliisilla kesti jopa 8min saada kiinni täysin naamioitunut mies joka tuli testimielessä ylös jostain kaupungin maanalaisen portista täysin naamioituneena. Nykyiset ohjelmistot pystyvät tunnistamaan kasvojen lisäksi kehon mittasuhteet sekä kävelytavat ja käyttäytymisen.

    Ja jos siis Lontoon poliisi väittää että heidän osto-softansa on noinkin huono, niin se on vale. Nämä kävelyntunnistavat ohjelmistot ovat olleet olemassa kaupallisina jo viisi vuotta. Hinta ei ole halpa, yli miljoona euroa. Mutta on ne sitten nopeita perkaamaan kaiken videomateriaalin ja etsimään tiettyjä piirteitä koko datamäärästä. Sekä triggamaan esim. etsintäkuulutetun henkilön kaupunkikuvasta.

    Ja jos muilla on nämä valvontasoftat käytössä (EU:n määräämiä) niin miksi sitten esim. Suomella ei olisi?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.