Iltasanomien mukaan osa lääkäreistä tuomitsee THL:n ja lääkejätin rokotetutkimuksen epäeettisenä

7
Useiden arvostettujen lääkäreiden joukko on kertonut Iltasanomille pitävänsä THL:n suojelemaa ja lääkejätti GlaxoSmithKlinen(GSK) maksamaa rokotetutkimusta epäeettisenä. Osa äityy arvioissaan niinkin teräviksi, että kertovat ihmishenkien vaarantuvan tutkimuksen tuloksena, sillä rokote ei ole erityisen kattava eikä sitä suositella ikäihmisille.

Lääkäreiden mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suojelee lähes kymmenen vuotta sitten alkanutta rokotetutkimusta, kuten sanottua, jopa ihmishenkien kustannuksella. Tutkimuksen tiimoilta Suomessa ei ole käytössä kattavampaa pneumokokkirokotetta.

Pneumokokkirokotteella ehkäistään esimerkiksi keuhkokuumetta ja vakavia verenmyrkytyksiä. Lääkärit kertovat, ettei GSK:n rokote enää tehoa yleisimpiin taudinaiheuttajiin. Heidän mukaansa Suomessa kuolee vuosittain ihmisiä GSK:n THL:lle maksamien 13,2 miljoonan euron tutkimusrahoituksien vuoksi.

THL:n kerrotaan toistuvasti antaneen tietoisesti virheellistä ja ristiriitaista tietoa GSK:n rokotteiden tehosta ja vaikuttavuudesta. THL on kiistänyt kaikki syytökset.

Lähde: Iltasanomat

7 KOMMENTIT

  1. Ohoh!
    Nyt astutaan isoille varpaille.

    Toivotaan tämän olevan vain alkusoittoa lääkemafian alasajossa.

  2. Hei tyypit. Onhan olemassa suomalaisia, joilla voi kokeilla siinä missä kaneilla tai apinoilla tehtiin ennen ilman tunnontuskia. Tiedoksi Sipilälle ja Lindströmille.

  3. Höpöhöpö!! Jos tuomitsisivat niin olisivat tulleet jo avoimesti esiin. Mutta eihän kukaan halua menettää palkkioitaan.

  4. Ja kannattaa muistaa ne harmaan sävyt myös. Aina. Absolutismit ovat lähinnä vajaamielisten ja useimpien viherkommunistien tyyppiominaisuus.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.