Michael Moore ehdottaa kongressin piirittämistä estääkseen ”ikävän” äänestyksen

7
Yhdysvalloissa nähtiin melkoinen yllätys viime viikolla, kun katsantokannoiltaan varsin liberaali korkeimman oikeuden tuomari Anthony Kennedy ilmoitti jäävänsä eläkkeelle. Korkein oikeus on Yhdysvaltojen ylin tuomioistuin ja omaa mm. oikeuden tulkita jokaista maan lakia parhaaksi näkemällään tavalla. Korkeimman oikeuden tuomarin virka on elinikäinen, ellei tuomari tahdo jäädä esimerkiksi eläkkeelle.

Demokraattien ”omaksi” tuomariksi nähdyn Kennedyn eläköitymisen auki jättämän paikan pelätään demokraattien piireissä luiskahtavan konservatiivisemmalle tuomarille, presidentti Trumpin lupauksen mukaisesti. Kennedy on tunnettu äärimmäisen liberaaleista näkemyksistään mutta myöskin useista lehmänkaupoistaan konservatiivien kanssa. Korkeimman oikeuden valtaan kuuluu mm. mahdollisuus kyseenalaistaa sekä maan parlamentin alahuoneen, että presidentin lainsäädännölliset päätökset ja Kennedy muistetaan mm. äänistään aselakien kiristämistä vastaan.

Pelko demokraattien puolesta on saavuttanut mittasuhteet, joidenka alla esimerkiksi dokumentaristi Michael Moore on ilmoittanut olevansa valmis estämään parlamentin ylähuoneen, eli senaatin toiminnan piirittämällä kongressitalon Capitol Hillillä. Toiminta on luonnollisesti laitonta ja vastoin demokraattisen päätöksenteon periaatteita.

Presidentinvaalien aikaan Moore julistautui Trumpin vastustajaksi ja on vaalien jälkeen julistanut koko valtion tuhoutumista Trumpin valinnan myötä. Hänen mukaansa Donald Trump saattaa olla Yhdysvaltojen viimeinen presidentti.

Lähde: Twitter, thehill, scholastic.com

7 KOMMENTIT

  1. Jari Tervo on Suomen Michael Moore. Paitsi että Moore on oikeasti saanut elämässään jotakin aikaan.

  2. Asiassa on toinen puoli, Trumpin kampanjaa tutkitaan tällä hetkellä FBIn toimesta ja mahdolliset syytteet tullaan toimittamaan ylimpien tuomareiden pöydälle. Ongelma tulee siitä, että rikoksesta epäilty olisi nyt päättämässä itse omat tuomarinsa.

    • Paskemmistolaisten soluttama FBI on ollut sotajalalla Trumpin valinnasta lähtien, eikä se itsessään tarkoita että kampanjassa olisi todella jotakin epäselvää.

      Mitä Mooren uhoon tulee, uhka on otettava vakavasti sillä tuo eeppisiin mittasuhteisiin paisunut sampanjasosialisti kykenee kyllä piirittämään kongressin vaikka yksin.

  3. Tämä Moore on täysi edesvastuuton paskianen niin kuin hänen hengenheimolaisensa yleensäkin ovat.

  4. Ihme etttä tuo on vielä hengissä. Mutta nämä omaan pesään virtsaajat ovat myös hyödyllisä idiootteja, eivät vaan huomaa sitä kun kusi valuu myös omaan puntiin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.