Suomessa on EU-alueen seitsemänneksi eniten työttömiä

Eurostat on julkaissut EU-maita koskevan raporttinsa alueen työttömyydestä. Suomi löytyy työttömyyslukujen negatiivisemmasta päästä sijalta seitsemän, eli Suomessa on EU-alueen seitsemänneksi eniten työttömiä.

Suomen edelle kirivät ainoastaan Kypros, Kroatia, Ranska, Italia, Espanja ja Kreikka, joista jälkimmäisen työttömyysluvut huitelevat aivan omilla kymmenillään. Kreikkalaisista 20,1% on työttömänä ja se on ainoa maa, jolla työttömyysprosentti on yli 20. Toisena tuleva Espanjakin yltää ”vain” 15,8% ja kolmantena Italia 10,7%.

Suomessa työttöminä on Eurostatin lukujen mukaan 7,9% kansasta, joskin luvuissa voi odottaa olevan hieman vääristymää, sillä kuten Nykysuomi hiljattain kertoi, Suomen tilastoinnin erikoisuus ”aktivointitoimien kohteena olevat” eivät lukeudu työttömien työnhakijoiden joukkoon. Aktivointitoimien piirissä on noin 130 000 kansalaista.

Vähäisintä työttömyys on Tšekin tasavallassa (2.3%), Saksassa (3,4%), Unkarissa (3,7%) ja Puolassa (3,8%).

Eurostat on Euroopan komission alla työskentelevä tilastointiviranomainen, jonka tehtävänä on tuottaa tilastotietoa EU-alueen ja Euro-alueen asioista.

Lähde: Eurostat

7 thoughts on “Suomessa on EU-alueen seitsemänneksi eniten työttömiä

  • 2.7.2018 at 18:13
    Permalink

    Juha Pissilähän väitti niin kovasti avoimien työpaikkojen ennätysmäärästä ja kovasta työvoimapulasta. No mutta onhan se matematiikka vaikeaa noille typerille poliitikoille. Yli 300 000 työtöntä ja vajaa 20 000 avointa työpaikkaa, niin mikä on vaikeaa laskea, mikä menee vikaan ?

    Reply
  • 2.7.2018 at 19:51
    Permalink

    Vielä on kirimistä ykköspallille. Kaatuakaan ei saa, sillä suomalaiset loppuun kiusatut työttömät eivät enää jaksa nousta ylös ja jatkaa kilpailua voittaen lössin koko tuntehikkaan Juha Sipilän kyynelehtiessä vuolaasti asian saamasta käänteestä, joka taas todisti sen, että suomalaisella poliitikolla riittää ”vatulointia”, joka onkin uusi EU-Suomen voimavara brändi siinä missä ennen puhuttiin Sisusta.

    Reply
  • 3.7.2018 at 02:08
    Permalink

    Poliitikot halusivat massatyöttömyyden. Poliitikot saivat massatyöttömyyden. Mauno Koivisto vapautti valuutat 1980 luvulla. 1988 poliitikot päättivät että kysyntä on saatettava alas kovalla taantumalla, vaikka keinotekoisesti. Haluttiin massatyöttömyys, koska korkea työttömyysaste luo tehokkuutta työelämään ja työväen palkat ja edut haluttiin leikata omiin taskuihin. Ahon hallitus aloitti kansan ruoskimisen. Sama meno on jatkunut Ahon päiviltä tähän saakka. Sipilän rosvokopla on vaihtanut nahkaruoskan piikkiruoskaan. Nälkäkuolemat ovat pian joka päiväistä todellisuutta. Suomen kansa halutaan hävittää tuontiväestön tieltä.

    Reply
    • 3.7.2018 at 05:48
      Permalink

      Tämän olen itsekin näin ajatellut. Viimeksi Vanhanen sitä yritti mutta EK ei ollut siinä mukana, nyt on. Nyky AY-liike on paperia ja EK on saanut kaikki läpi mitä on vaatinut ja vauhti kiihtyy. Vain suuret ikäluokat pelastettiin jostain syystä lykkäämällä suuret massat eläkeputkeen.Pieneneehän siinä varsinainen eläke sitten joskus ja sitä kautta säästöä eläkekuluissa. Myös tuota persujen homma miettinyt ja nyt folihatut päähän. Ujutettiinko persuihin kokoomus mielisiä takavuosina ihan tarkoituksella. Turunen, lindström ? listaa voisi jatkaa. Isoin juttu on luoda hapatyömarkkinat Suomeen ilman AY-liikettä sotkemassa joutavinen sopimuksineen orjamarkkinoita. Halvin tarjous voittaa.

      Reply
      • 3.7.2018 at 18:25
        Permalink

        Se kuuluisa hillotolppa, hillotolppa ja toveri on kaveri. Ja kaveri määrää.

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.