Suomeen puuhataan uutta puoluetta – ”Uusi kansallismielinen vaihtoehto”

17
Helsingissä perustettiin 20.6.2018 uusi yhdistys, Siniristin Liitto. Kyseessä on yhdistyksen oman kuvauksen mukaan ”kristillisiä ja konservatiivisia arvoja rohkeasti esiintuova isänmaallinen ja kansallismielinen yhdistys, jolle Suomi ja suomalaiset ovat tärkeämpiä kuin kansainvälisen raha- ja valtaeliitin globalistiset pyrkimykset kansallisvaltioiden hävittämisestä, perinteisten arvojen tuhoamisesta ja yhden maailmanhallituksen poliisivaltiomaisesta kontrollivallasta.”
Siniristin liiton puheenjohtaja Jouko Piho

Uuden puoluehankkeen aloitteentekijä Jouko Piho Loviisasta valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi. Hallituksessa ovat lisäksi varapuheenjohtajana Jani Leppäjärvi Torniosta sekä Veli-Matti Mars Vantaalta, Hannele Tikkanen Järvenpäästä ja Jaana Tamminen Helsingistä.

Tiedotteessaan yhdistys kertoo Siniristin Liiton kärkitavoitteena olevan turvallisuuden lisääminen siten, että Suomelle haitallinen laiton maahanmuutto ja islamisaatio pysäytetään. Sen lisäksi tulevaisuudessa puolueen statusta tavoitteleva yhdistys ajaa monia muita tärkeitä asioita, kuten Suomen eroa eurosta ja EU:sta sekä siirtymistä itsenäiseen talousdemokratiaan, jossa Suomen valtion keskuspankki laskee itse liikkeelle tarvittavan rahan, Suomen markan.

Yhdistys on aloittanut 5000 kannattajakortin keräämisen. Siniristin Liiton tarkoituksena on olla mukana vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Lähde: Siniristin liitto

17 KOMMENTIT

 1. Kun näitä samaa asiaa ajavia puolueita tulee useita ja äänet jakaantuvat niin kukaan ei saa riittävästi ääniä mennäkseen läpi. Mitä hyödymme näistä monista puolueista kun äänet pitäisi nimenomaan keskittää.

  • Näiden pienten- ja uusien puoleiden ainoa mahdollisuus pärjätä on jos ne ymmärtävät tehdä vaaliliittoja keskenään. Tähän asti yksikään pienpuolue ei ole siihen pystynyt. En oikein ymmärrä miksi ihmisten älykkyysosamäärä ei siihen riitä. Mutta toivottavasti nyt tällä hetkellä kortteja keräävät yhdistykset pystyvät tekemään yhteistyötä. Ovathan ne kaikki kansallsissosisalistisia pienryhmiä.

 2. Toivotan onnea, vaikka oman tulkintani mukaan Suomessa on ammottava poliittinen tyhjiö vasemmistopopulismin kohdalla. Tämmöinen puolue voisi olla EU- ja maahanmuuttokriittinen, maltillisesti kansallismielinen, perinteitä arvostava, mutta kuitenkin vasemmistolaista talous- ja sosiaalipolitiikkaa SDP:n tyyppisesti kannattava – eräänlainen terästetty SDP ja rajusti laimennettu PVL.

  • Älä edes lekittele moisella ajatuksella. Kukaan ei tarvitse vasemmistopopulisnmia, sellaisen onnistuttua alkoi naapurissa vuosikymmeniä kestänyt valtioterrori- ja joukkomurhajärjestelmä.

 3. Kovin on riitaista, minä minä minä ja vielä minä. Jokaiselle oma puolue, niin tällä saadaan varmasti valtapuolueet pysymään vallassa ja mitään muutosta on turha odottaa. Äänestäkää vaan persuja, se on ainoa mahdollisuus politiikan muutokseen tällä hetkellä.

 4. Nyt kun Perussuomalaisista nämä takinkääntäjät saatiin pihalle ja puolueen linja terävöityi pitäisi todellakin keskittää kannatus heille!
  Kaikki pienryhmät, IPU, Muutos, Suomi ensin, Suomidemokraatit, Kansalaispuolue ja tämä Siniristi eivät ylitä äänikynnystä!

 5. Kumma että ei vaan synny kansallismielistä puoluetta jota ns. kansan syvät rivit voisivat kannattaa. Aina on joku oudoksuttava sivuteema tai lähtökohdat jossain mikä ei perustallaajaa saa innostumaan, pikemmin ottamaan etäisyyttä. Tässä tapauksessa avoimen kristillinen liike ei vaan houkuta kansan syviä rivejä. Miksei voi keskittyä olennaiseen ja jättää häröilyt ja foliohattuilut ja uskonnollisuuden pois? Ei uskovaisuudessa sinänsä vikaa ole, mutta sitä korostamalla saa mukaan puolueeseen vain samanhenkiset ja ei niitä lopulta niin paljon ole että sillä ihmeempiä jytkyjä saisi aikaan. Vioistaan huolimatta persut vaikuttavat kuitenkin uskottavimmalta vaihtoehdolta nykyään, nämä muut vaan pirstovat kenttää ja ääniä omissa klikeissään.

 6. Suomalaiset ovat poliittisesti tyhmää väkeä puhuvat suomea tai ruotsia, totesi J.K Paasikivi päiväkirjansa reunaan jo yli 60 vuotta sitten. Taas yksi ryhmä todistaa, suomalaiset ovat edelleen mielipiteissä typerän riitaista yhteistyökyvytöntä väkeä. Sisällissodassa suomalaiset osoittivat aivan poikkeuksellista julmuutta toisiaan kohtaa. Taitaa sittenkin olla parasta tulevaisuudelle pysyä EUn jäsenenä.

  • Niin, tämähän on se uusi natsipuolue jota MV taannoin mainosti. Ovatkos nämä perustajat niitä Maidan-jugendin poikia?

 7. Suomalaisten sydämissä on kyllä tilaa sekä konservativismille ja kristillisyydelle, mutta Suomi ei ole eikä tule olemaan konservatiivisten kristittyjen maa. Saa sanoa heti alkuunsa hyvästit tuollaiselle hankkeelle.

  Kansallismielinen hanke joka hirttäytyy hihhulointiin, oli se sitten konservatiivista ja kristittyä tai mitä tahansa, ei tule uppoamaan suomalaisten sydämiin.

 8. Jos näitä pienpuolueita olisi vaikka 100, miten kävisi?
  Äänestämässä käy 70% äänioikeutetuista eli ehkä 3 miljoonaa?
  Jokainen pienpuolue saa 4-5000 ääntä eli lähes 20% kannatuksen, 35-40 kansanedustajaan oikeuttavan määrän ääniä.
  Vaan yksikään EI SAA AINOATAKAAN LÄPI!

 9. Näitä alkaa olemaan jo kahden käden sormille. Hajoita ja häviä.
  Mikä helvetti siinä on kun pitää sirpaloittaa kansallismieliset liikkeet miljoonaan eri pikkutekijään kun vasemmisto ja globalistit ovat kuin vuoren syrjää järsisi.
  Tapellaan kuin kissat ja koirat ensin epävirallisissa yhdistyksissä, tehdään palatsivallankumouksia puoleissa ja kukin keikailee siellä ja täällä, sanoo sitä sun tätä ja kaikki ovat päällekkäin loppujenlopuksi kuin lastulevyt varastossa.
  Tuokin sakki tappelee keskenään jo ensiviikolla kun kaikille valopäille ei riitä tilaa olla tuulenhalkojana.
  ”On se vaan niin tyhmää!!!”

 10. Juu, en äänestä, en äänestä muuta ei uskovaisia ja kun niitä ei ole eikä ole pyrkimässäkään eduskuntaan, vitut nakkaan äänestämisestä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.