Yhdysvallat tänään 242 vuotta – Maailman talousveturi, 222 vuotta sotaa ja neljä murhattua presidenttiä

4
Tänään 4.7 on Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä. Tänä päivänä vuonna 1776 maan itsenäistymisen puuhamiehet allekirjoittivat sekä kansalle että toisaalta Brittiläisen imperiumin kuninkaalle osoitetun itsenäisyysjulistuksen. Suurvaltastatuksensa jo varhain betonoinut Yhdysvallat jakaa mielipiteet kahtia ja jotkut syyttävät maata sorron, sodan ja epäoikeudenmukaisuuden kylväjäksi, kun taas toisaalta sitä on arvostettu pyrkimyksistään rauhaan, vapauteen ja vapaaseen kauppaan. 

Maan historia on värikäs ja sotaisa. Yhdysvallat on sotinut 222 vuotta olemassaolostaan, eikä loppua toistaiseksi ole näkyvissä. Sotia on käyty niin orjuuden lopettamiseksi kuin ”demokratian viemiseksi” sellaisiin paikkoihin, joissa siitä Yhdysvaltojen tulkinnan mukaan on pulaa. Viimeisen vuosisadan aikana Yhdysvaltain sodille on ollut, että ne käydään jossakin muualla kuin sen omalla maaperällä. Yhtäkään sotaa viimeisen sadan vuoden aikana ei olla miesvoimin sodittu Yhdysvaltojen alueella.

Yhdysvaltain talous on ajattelutavasta riippuen tällä hetkellä maailman toiseksi tai kolmanneksi suurin ja sen lähes 20 biljoonan dollarin kansantuotteelle vetää vertoja vain Kiina ja Euroopan unioni, jota ei sinänsä voi luetella yksittäiseksi valtioksi. Washington Posti-lehden mukaan Yhdysvaltain kansantuote on kasvanut noin kolmanneksella vuodesta 2007, jolloin Yhdysvallat oli maailman suurin talousmahti. Välissä on ollut mm. pankkikriisi ja useita sotia, joidenka voisi kuvitella heikentävän tämän maailmantalouden veturin vauhtia, mutta toisin on käynyt…

Myöskin neljä maan presidenttiä on murhattu, kummallista kyllä, jokainen ampumalla. Tunnetuimmat tapaukset lienevät Abraham Lincolnin murha vuonna 1865 sekä John F. Kennedyn murha lähes 100 vuotta myöhemmin. Näiden kahden lisäksi presidenteistä on ammuttu myöskin hieman tuntemattomammat James Garfield (v.1881) sekä William McKinley (v. 1901). Murhien syistä on esitetty mitä ihmeellisimpiä spekulaatioita eikä vaikkapa Kennedyn murhaa pidetä kansan keskuudessa täysin selvänä vieläkään.

Lähde: archives.gov, globalresearch, Washington Post, thought.co,

4 KOMMENTIT

  1. sitten ameerican historiassa oli kuningas joka unohtui tosta jutusta, kai te kaikki muistatte.. elvis the king!

  2. Amerikan ylivalta murenee jossain vaiheessa. Ydinaseet leviävät, Kiina on tulevaisuuden talousmahti, öljyn merkitys murenee uusien energiamuotojen myötä ym.

  3. Eikös Saksa ja Kiina ole olleet maailman talousvetureita, kumpikin omana aikanaan. Amerikkaanhan lähtivät euroopasta opportunistit ja kuolemaan tuomitut sekä elinkautisvangit. Ja tuloksen voi nähdä nyt.

    Ja juutalaiset varustamot toivat sinne orgia afrikasta. Myös orjakauppa oli juutalaisten käsissä.

  4. Onnea vaan koko maailman ja erityisesti Suomen puolesta, jonka kansa aina pitänyt sianlihasta.
    Suomea on pidetty Euroopan ”amerikkalaisimpana” maana, mutta samalla intelligentsian rakkain laskiämpäri, jonne on kaadettu kaikki aivan jälkeisiä myöten.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.