Europe elects: Saksan AfD 3%. nousussa – Tasoissa toisena sosiaalidemokraattien kanssa

Saksan vaaleissa kolmanneksi tullut ja hallituksesta ulos jätetty ”äärioikeistolaiseksi” tituleerattu AfD on kiilannut jo toiseksi kannatusmittauksissa. AfD:n kanssa tasoissa on hallitukseen taivuteltu Sosiaalidemokraatit. Molempien kannatus on 17%.

Ilman AfD:a muodostettava hallitus ajautui vaalien jälkeen viimeiseen oljenkorteen, jo etukäteen hallituspaikasta kieltäytyneiden sosiaalidemokraattien ja viime aikoina repeilleen Merkelin CDU/CSU-koalition pakkoavioliittoon.

AfD:n jyrkät kannat pakolaisiin ja sen myötä kasvanut kannatus on pakottanut nykyisen, ennen maahanmuuttoasioissa äärimmäisen liberaalin hallituksen tiukentamaan pakolaispolitiikkaa. Se ei kuitenkaan näytä AfD:n menoa hidastavan, sillä Europe elects:n mukaan puolue on 3%. kasvussa, molempien hallituspuolueiden ollessa  2%. laskussa.

CDU/CSU-koalition kannatus on tällä hetkellä 30%. kun se vielä vaaleissa sai 33%. annetuista äänistä. AfD on lisännyt viime syyskuisten vaalien jälkeen kannatustaan 4,4%, kun taas sosiaalidemokraatit ovat menettäneet kannatuksestaan 3,5%.

Lähde: Europe elects, YLE

6 thoughts on “Europe elects: Saksan AfD 3%. nousussa – Tasoissa toisena sosiaalidemokraattien kanssa

 • 8.7.2018 at 10:53
  Permalink

  Joko Suomen valtamedia on kertonut natsismin lisääntyvän Saksassa?

  Reply
  • 8.7.2018 at 12:33
   Permalink

   Kuunatsien hyökkäys Saksaan käynnissä.

   Reply
  • 9.7.2018 at 06:12
   Permalink

   Kyllä YLE on jo aloittanut natsirummutuksen, ensin Ruotsi ja sitten muu Eurooppa. Natseja kurkkii jo pian YLE:n säätiedotuksissa ja urheilu lähetyksissä joten varokaahan.

   Reply
 • 8.7.2018 at 12:40
  Permalink

  Saksa menee siis kohti parempaa huomista poliittisessa mielessä. Kunpa myös meillä Suomessa ihmiset kokisivat poliittisen heräämisen. Suuri osa kansaa äänestää samoja puolueita vaaleista toiseen, koska luulevat oikeisto-vasemmisto asetelman ohjaavan politiikkaa. Todellisuudessa SDP, vasemmisto, vihreät, KD, kokoomus, keskusta ja kaikkien kaveri RKP ajavat kaikki samaa kommunistista internationalismia, rajatonta maailmaa ja islamisaatiota.
  Ainoa todellinen muutosvoima kansallisen edun ajamiseen on . On myös täysin selvää että jos kansa nostaa perussuomalaiset politiikan ykköspuolueeksi, niin myös muut puolueet muuttavat politiikkaansa. Sillä poliitikko kääntyy voimakkaimman tuulen mukaan.

  Reply
  • 9.7.2018 at 13:50
   Permalink

   Ei PS ole sen kummempi. Halla-Aho ja nuortenkin puheenjohtaja ovat ilmoittaneet, että on ihan sama vaikka suomalaiset muuttuisivat ruskeammiksi, eli he eivät piittaa suomalaisen biologisen perimän vaalimisesta. Kansanyhtenäisyys on aidompi: http://www.kansanyhtenäisyys.fi/

   Reply
 • 8.7.2018 at 17:51
  Permalink

  Vaino ja syrjiminen tässä tapauksessa on aitoa ja vain kasvattaa puolueen kannatusta, sillä Saksan kansa on ”samassa veneessä” Liittokansleri kommari Angela Merkelin demokratuurissa, jonka mätä alusta on EU ja sen korruptoituneet epädemokraattiset europarlamentaarikot sekä sen virkakunta, joka ei toimi eurooppalaisten hyväksi, vaan sen yksiselitteiseksi tuhoamiseksi pois maan kannen päältä rotuna, kulttuurina ja uskontona, koska se mukamas on vaaraksi maailmalle ja syypää kaikkiin sen epäkohtiin aina etäisinpään galaksiin saakka elämäntavalla, joka on eräs kaikkein säällisin, mikä voidaan tältä planeetalta löytyy vain siitä yksinkertaisesta syystä, että valkoisen miehen ja -naisen rakentamissa yhteiskunnissa vallitsee sivistys ja humanismi, joka koskee tietenkin koskee vain kansallismielisiä ja aidon oikeistolaisia piirejä, jotka kunnioittavat historiaansa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta pitäen sitä siinä arvossa ettei sen ole aika väistyä barbarismin sekä vulgäärin maailmanjärjestyksen edestä, jossa vallitsee väkivallan ja verenvuodatuksen laki, jonka jokaisen pykälän ääni on tuskanhuuto ja kärsimys.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *