Brexitin pääneuvottelija erosi – Tyytymätön pääministerin suunnitelmaan EU-erosta

  2
  Iso-Britannian pääministeri Theresa May sai sunnuntai-iltana huonoja uutisia Brexitin suhteen, kun maan EU-eroneuvotteluista vastaava ministeri David Davis erosi tehtävästään. Davisin ero oli vastalause Mayn näkemyksiin Brexitin toteuttamisesta.

  Davis on tunnettu ns. ”hard brexit”-mies ja kannattaa mahdollisimman kompromissitonta lähtöä unionista. Maan parlamentissa kuohuu Davisin lähdön iskettyä kiilan eri ryhmien välille entistäkin syvempään. Osa parlamentista vaatii ”hard brexitiä”, osa nöyrempää lähtöä ja osa jopa uutta kansanäänestystä asiasta.

  Samoilla linjoilla Davisin kanssa on ollut myöskin Iso-Britannian ulkoministeri Boris Johnson, jonka lähdöllä on myöskin spekuloitu. Pehmeämmän lähdön kannattajat perustelevat kantaansa sen mahdollisesti tarjoamalla taloudellisella vakaudella. Toisaalta se tarkoittaisi myöskin EU:n lonkeroiden säilymistä maassa vielä eron jälkeenkin. Mm. vastikään eronnut Davis on taas perustellut kovia kantojaan esimerkiksi sillä, ettei nöyristelevällä asenteella saa montaa valttia käteensä neuvottlupöydässä.

  Davis on myöntänyt, ettei ole olemassa takeita sille, mitä maan EU-eron jälkeen tapahtuu, mutta totesi tiedotteessaan myöskin, että hänen asemansa brexitistä vastaavana ministerinä on käynyt sietämättömäksi.

  – Tämä on mutkikas tilanne ja voi olla, että sinä (May) olet oikeassa ja minä väärässä. Kuitenkin näyttää siltä, että maa tarvitsee tehtävään ministerin, joka on innoistunut ja luottavainen erosuunnitelmaasi, eikä vain vastahakoinen kätyri.

  Lähde: NY-times

   

   

  2 KOMMENTIT

  1. Ison-Britannian ero ei ole vielä kirkossa kuulutettu, koska globalistit ovat käyneet vastahyökkäykseen siitä hetkestä asti kuin kansanäänestyksen tulos selvisi.
   Teresa May on enemmän kuin arveluttava akka, jonka mielenliikkeistä ei ota selvää kuin toinen nainen.

   • Hysteeristä on ollut Mayn toiminta esimerkiksi Skripalien epämääräisen myrkytystapauksen yhteydessä. Ikävää on ollut myös antaa muslimien nousta korkeisiin virkoihin ja antaa heidän toteuttaa mahdollisesti jopa rasistisia näkemyksiään esim. Tommy Robinsonin tapauksessa.

  VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.