Italiassa pakolaisia kuljettaneen laivan miehistö pelastettu kyyditettävien kynsistä

9
Italian rannikkovartiosto on pelastanut italialaislaivan miehistön Italiaan pyrkivien afrikkalaisten kynsistä. Italia oli kieltänyt ”Vos Thalassa”-laivaa saapumasta Italiaan ja vaikka laivaa hallinnoiva yritys on kieltänyt laivan pyytäneen lupaa tulla satamaan, oli laivan miehistö ilmoittanut paluumatkan Libyaan alkavan. Tämä oli laukaissut matkustajissa väkivaltaisen reaktion ja laivan miehistö oli joutunut uhkauksien kohteeksi.

Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Italian varsin nuivasti maahantulijoihin suhtautuva hallitus on kieltänyt italialaista laivaa rantautumasta maahan. Vroon, laivaa hallinnoiva varustamo on kertonut, että kun ilmoitus paluumatkasta Libyaan oli tehty, alkoivat henkilökunnan uhkailu ja töniminen Libyasta kyytiin otettujen 67 Eurooppaan pyrkivän toimesta. Yritys on tiedotteessaan kuvaillut tilannetta mm. seuraavasti:

– Laivan henkilökunta oli suuresti alivoimainen uhkailijoihin nähden. Vihainen ryhmä jolla ei ole käytännössä mitään menetettävää, on melkoisen pelottava.

Yhtiö kiittelee henkilökuntansa ammattimaista otetta tilanteen hoitamiseksi. Uhkauksien alettua, henkilökunta palasi lähemmäs Italiaa ja ilmoitti tilanteesta Italian meripelastuskeskukselle. Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Italiaan ”pelastettujen” maahantulijoiden joukosta sihdataan uhkaa ja häiriötä aiheuttaneet ja että heitä tullaan rankaisemaan.

Vroon ei suostuntu kommentoimaan euronewsille Italian maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaa, vaan tyytyi toteamaan kyseessä olevan ”surullinen humanitäärinen draama”. Kyyditettävät pääsivät ainakin toistaiseksi tavoitteeseensa ja pääsivät Eurooppaan.

Lähde: Euronews

9 KOMMENTIT

  1. Eli uhkailemalla kaikki järjestyy?! Aika huono viesti muille Eurooppaan pyrkijöille. Toisaalta ehkä nyt opitaan ettei niitä pidä päästää laivaan..

    • Vähän raju toive, mutta jos noin olisi käynyt, olisi varmaan meritaksitoiminta loppunut kokonaan, kun ei enää kukaan uskaltaisi sitä tehdä. Eurooppalaisten silmätkin olisivat voineet aueta tajuamaan millaista porukkaa sieltä rahdataan muka hyvien ihmisten toimesta.

  2. Ensi kerralla niitä voi rauhoittaa sanomalla, että ei ole pakko palata laivan mukana Libyaan, saa ihan vapaasti poistua laivasta mereen.

  3. Tyypillistä matutoimintaa, nyt saattaa suvakkikin ymmärtää miksi poliisille ja vanhustenhoitoon tarkoitettuja varoja käytetäänkin migrin, kelan ja sossun yksityisiin erityisturvapalveluihin ja laittomien jizyarahoitukseen.

  4. Kohta räyhääjät löytävät tiensä Suomeen sillä Helsingin vihreät ja vasemmisto sekä SDP ovat arvattavasti tiedottaneet sadoilla kielillä ilmaisista terveyspalveluista ja ilmaiseksi kustannettavasta luxuselämästä Helsingissä.

  5. Mustat pojat ovat vihaisia kun eivät saa parasta palevelua HETI. Heille luvattiin parasta ja sipilän kutsu muistetaan ja pitkään.

  6. Kultamunat likkeellä tekemässä sitä, mitä parhaiten osaavat!!!
    Kunhan Eurooppaan saadaan koko Afrikka niin kyllä pojat siitä rauhoittuvat. by Tavja Havonen (SETA)

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.