Maantielain muutokset ja yksityistielaki vahvistettiin – Kuntien tielautakunnat poistetaan

5
Maantielaki on uudelta nimeltään laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut perjantaina 13. heinäkuuta 2018 uuden yksityistielain sekä maantielain muutokset. 

Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä tulee voimaan 1. elokuuta 2018. Hallituksen mukaan lailla varmistetaan tienpidon laatu ja parannetaan laadun valvontaa, tai ainakin velvoitetaan näihin. Uusi laki luo myöskin puitteet valtakunnalliselle, kaikki liikennemuodot kattavalle liikennejärjestelmäsuunnittelulle. Laissa määritellään maanteiden palvelutaso ja laatuvaatimukset yhtenäisesti koko maahan. Merkitykseltään saman tasoisia teitä tulee pitää yhtä hyvässä kunnossa sijainnista riippumatta.

Yksityistielaki tulee voimaan 1. tammikuuta 2019. Lakiuudistuksella pyritään joustavoittamaan tiekuntien toimintaa ja selkiyttämään eri osapuolten vastuita yksityisteiden rakentamisen, ylläpidon ja liikkumisen suhteen. Lain rakennetta ja kieltä on nykyaikaistettu ja selkeytetty. Kuntien tielautakunnat lakkautetaan kuntien tehtävien vähentämiseksi ja  tielautakuntien tehtävät siirretään muille toimijoille.

Nyt vahvistetuista laeista poistettiin eduskuntakäsittelyn yhteydessä maakuntauudistukseen liittyvät kohdat. Tarvittavat muutokset tuodaan eduskuntaan sen jälkeen, jos maakuntalait hyväksytään.

Lähde: Valtioneuvosto

5 KOMMENTIT

  1. Onkos tämä nyt se sen perkeleen laatima laki, jossa joku muu tulee määräämään mitä ja miten minä yksityistielläni saankaan toimia?

  2. Se on Perkelettä ja Perkeleen Brysseliä kumartavan valtaapitävän maanpetturi-klikin laatima laki.

  3. Eli jos suomentaa, maaseudut hoitakaa tienne kuten parhaaksi näette, rahaa ette saa. Bernerin kultainen kosketus, mihin tuo akka koskee, muuttuu paskaksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.