Ministeri Saarikko: ”Vihapuhe kaventaa kaikille kuuluvaa sananvapautta”

13
Seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta keskustellaan tällä hetkellä julkisuudessa laajemmin kuin koskaan aiemmin. Ajankohtainen aihe puhuttaa myös heinäkuun Suomi Areenassa. Nyt sosiaali- ja terveysministeriö on liittänyt tärkeän aiheen kylkeen myöskin vihapuheen ja asiasta keskustelemaan on hankittu nuoret.

Mm. tasa-arvoasioista vastaava ministeri Annika Saarikko osallistuu ”Nuoret haastavat: #MeToo:n jälkeen kohti seksuaalista itsemääräämisoikeutta” keskusteluun Porissa 16. heinäkuuta klo 11.30. Sosiaali- ja terveysministeriön, Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Tasa-arvovaltuutetun, Naisasia-liitto Unionin ja Exit ry:n keskustelussa pohditaan muun muassa seksuaalista kaltoinkohtelua ja vihapuhetta nuorten näkökulmasta.

– Meidän täytyy nostaa #metoo ja seksuaalinen häirintä keskusteluun yhä uudestaan ja niin kauan, että näemme maailmassa todellisen ja pysyvän muutoksen. Emme saa tyytyä vähempään”, Saarikko toteaa.

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta koskemattomuuteen, omiin rajoihin ja väkivallattomuuteen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta riippumatta. Nuorten maailmassa seksuaalista itsemääräämisoikeutta loukkaa esimerkiksi epämukava koskettelu, viestittely, huutelu, epätasavertainen seurustelu ja seksuaalinen väkivalta.

Häirinnällä ja vihapuheella on seurauksia. Yksilötasolla se voi aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa, mikä myös vaikuttaa myös ihmisten toimintaan.

– Yhteiskunnan tasolla se tarkoittaa demokratian kaventumista, kun ihmiset alkavat pelätä mielipiteidensä kertomista. Vihapuhe kaventaa kaikille kuuluvaa sananvapautta, Saarikko jatkaa.

Ministeriön näkemyksen mukaan väkivaltakulttuuri on osa sukupuolittunutta järjestelmää, ja sitä ylläpitää syvällä yhteiskunnassa olevat sukupuolistereotypiat. Saarikko ei kommentoinnissaan sen enempää erittele, kuinka nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa. Sen sijaan Saarikko nostaa esiin mm. seksuaalivähemmistöjen asiat.

– Kun lähdemme kitkemään pois epäasiallista käytöstä, seksuaalista kaltoinkohtelua ja väkivaltaa yhteiskunnastamme, meidän täytyy kiinnittää huomiota ennen kaikkea kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleviin ihmisiin, kuten homo- ja transnuoriin sekä rodullistettuihin nuoriin. Myös muun muassa vammaisten nuorten tilanteeseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Tuoreen tasa-arvonbarometrin mukaan seksuaalinen häirintä on valtava ongelma myös Suomessa: naisista 38 prosenttia ja miehistä 17 prosenttia on kokenut seksuaalista häirintää viimeisen kahden vuoden aikana. Suomalaiset eivät kuitenkaan ole huolissaan seksuaalirikollisuuden lisääntymisestä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Mainos

13 KOMMENTIT

 1. mietikää tätä MTV 3 TOIMINTAA

  HE LÖYTÄVÄT YHDEN AINOAN HAASTETALVAN UKON

  *JOKA HAUKU THRUMPHIA TOMPPELIKSI *

  JA TÄMÄN LÖÖPIN ALAISUUDESSA
  Väkijoukko tungeksii Trumpin majapaikan ympärillä Kalastajatorpalla – Poliisi: Saattue ei liiku ennen kuin ihmiset siirtyvät

  SIIS TÄMÄ ON NIIN PAKSUA ANTI THRUMPH PROPAGANDAA
  ETTEI MITÄÄN RAJAA

  https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vakijoukko-tungeksii-trumpin-majapaikan-ymparilla-kalastajatorpalla-poliisi-saattue-ei-liiku-ennen-kuin-ihmiset-siirtyvat/6994904#gs.3LSD=GE

 2. Eli kuka siihen vihapuheen synntymiseen suomessa on eniten syylinen
  no suomen valtamediat ja heidän viher vasuri toimittajansa

  yllä oleva juTtu on vain yksi esimerkki asiasta
  kun alkaa keIttämään ja huolella

  koska se akenda mihin pyritään tuossakin MTV 3 jutussa on päivän selvä

  JOTA ESIM MINÄ EN TODELAKAN KANNATA
  JOTAIN SATANAN VIHER VASEMISTOLAISTA LIBERAALISUTTA
  ELI MIELENVIKAISUTA KUPLAA HARHOISSA ITSELENSÄ VALEHTELUA
  ESIMERKKI KUINKA AIVOTOMAKSI PINNALISEKSI TÄMÄ LIBERALISUUS NARSISMI MENEE

  NÄYTÄÄ TODELLA JÄRKEVÄLTÄ TOIMINALTA

  Britney Spears – I’m A Slave 4 U + Make Me + Freakshow + Do Somethin’ (Live In Tel Aviv 2017)

  ONKO TARKOITUS KUNNELLA MUSIKKIA

  VAI MASTRUBOIDA ARTISTIN PERSETTÄ KYTÄTEN

  VITTU MITÄ AIVOTONTA HÖTKYILYÄ
  ILMEISESTI JÄLKIMMÄINEN

  MIETIKÄÄ MINKÄ TYYLISET IHMISET TÄTÄ DIKAAVAT

  https://www.youtube.com/watch?v=WLeTRUFDb_o

  100 PROSENTISET LIBERAALI RUNKKARIT

 3. aivan oikeessa olet, 100% liberaali run##rit. ei normi pottunokka mene katsomaan torille lastensa kanssa kun jotkut pyörittää persiittään ja näyttää muffinsejaan koko kansalle..ja lib. runk…rit masturboivat kansan nähden,sitten kiljutaan tasa-arvoista ja yön timpoista, ziisus sentään, jokin moraali ja käytöstapoja pitää olla yhteiskunnassa, ei tämä ole tasa-arvoisuutta vaan täys sekopäiden hulluutta…

 4. ”Seksuaalinen itsemääräämisoikeus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta koskemattomuuteen, omiin rajoihin ja väkivallattomuuteen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta riippumatta.”

  On kannattavinaan tuollaista ja sitten suorii islamisointia, joka johtaa juuri päinvastaiseen ja vieläpä täysin varmasti sekä julmasti.

 5. ”Ministeriön näkemyksen mukaan väkivaltakulttuuri on osa sukupuolittunutta järjestelmää, ja sitä ylläpitää syvällä yhteiskunnassa olevat sukupuolistereotypiat.”

  Silkkaa potaskaa, mutta kaipa kansa uskoo, kun sanoja on ministeri. Harvinaisen tollo kylläkin, mutta auktoriteetteihin uskovat ihmiset eivät uskalla sitä nähdä, vaikka näkisivätkin.

 6. Etoo koko metoo….
  Kaivetaan vuosia tai kymmeniä vanhoja juttuja kun joku on peppua taputellut….
  Ja muslimimaissa pedofilia ja naisten alistaminen ja hakkaaminen on ihan ok.
  Siihen nää ei puutu, perkele.

 7. Eli, sananvapautesi on viety ja se on omaa syytäsi, mitäs olet väärää mieltä ja ”vihapuhut.

 8. viha puhe puhetta syntyy myös sitä kun ihmiset kaipaisivat
  jotain normi arvojen kunnioitusta mutta sitä ei tipu
  ja nämä kaiken sallivat puoli pervot vaqinan esittelijät
  ruokkvat tätä kupla elämä idiotismia varsnkin kaqupalisn median viihede uutiset
  jolla he juuri rahansa tienaavat siis hehkutamalla idiooteja tekemällä turhia julkkiksia
  Sylvester Stallone, 72, vaimo Jennifer, 49, ja parin mallityttäret rantalomalla Ranskassa – auringon palvontaa huvijahdin kannella – IL
  Tältä näyttää migreeni-poseeraus – julkkisten uusin Instagram-trendi herättää raivoa
  ON TEILLÄKIN VITUN SYY RAIVOTA IDIOOTIT

  kun elämä on muuten sisälötöntä haahuilua pitää sen sisälötömyys peitää jollain
  kuten Spears
  äijjien sperma linko koti sohvilla
  joka hötkyilee playbackinä ryöstäen typerysten rahat vilautamalla kankujaan
  hän on monen miljoonan pikku tytön esikuva
  ja se on juuri se huolestuttavin asia

  esikuva joka antaa mallin hötkyilyllä perseet pystyssä j
  ointti huulessa aivot narikassa

  *jossain täysin normaali elämän vieraantuneessa kuplassa*

  The Truth About Popular Culture

  • Kieroutta EU-maihin masinoivan EU-komission anarkistiset apujoukot häiritsemässä ”rasistin” seminaaria (suunnilleen):

 9. Tämä asiahan lähtisi parhaiten käyntiin sillä, että ministeri Saarikko lopettaa oman vihapuheensa ja pyytää Suomen kansalta anteeksi kommenttiaan, joka yhteiskunnan tasolla tarkoittaa demokratian kaventumista, koska ihmiset alkavat pelätä mielipiteidensä kertomista. Erityisesti valta-asemassa olevien ihmisten ”kauniiksi ja opettavaiseksi” puettu vihapuhe todellakin kaventaa kaikille kuuluvaa sananvapautta.

  Suomen kansalaisen sanavapautta rajoittamaan pyrkivät teot, kirjoitukset ja puheet ovat itsessään vihapuhetta, olipa puhujana sitten ministeri tai siivooja. Tietystikin ministeritason vihapuhe on seurauksiltaan erityisen vakavaa. Vihapuheen tarkoituksellinen määrittämättä jättäminen (siis sen sanomatta jättäminen, että mikä puhujan mielestä on vihapuhetta) on myös vihateko.

 10. Mitä tuo tietää sananvapaudesta.. no, yhtä paljon kun norsu posliinin arvosta kun eksyy museon sisään.

 11. Tuon akan paskan jauhaminen on lisännyt itsemurhia suomessa. Moni sekoaa jo pelkästä kuvasta, joten vositteko käyttää vaikka aasin kuvaa tästä eukosta puhutaessa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.