Ranskassa juhlitaan potkupallon maailmanmestaruutta – Mellakoita kautta maan

2
Mellakka kartta
Ranska voitti Kroatian potkupallon mm-kisojen finaalissa luvuin 4-2 ja juhlat pääsivät alkamaan. Ranskalaiset ottivat voiton kovin iloisina vastaan ja poliisi on joutunut taltuttamaan juhlijoita mm. kyynelkaasulla sekä vesitykeillä. Juhlijat ovat mm. sytyttäneet autoja tuleen, ryöstelleet liikkeitä, kivittäneet poliiseja ja palomiehiä sekä tuhonneet ravintoloita.

Kahden Ranskan kannattajan kerrotaan kuolleen juhliessaan maan voittoa. Noin 50 vuotias mies mursi niskansa hypätessään matalaan kanaaliin ja kolmikymppinen mies kuoli ajettuaan autonsa puuhun osana juhlallisuuksiaan.

Maan viranomaiset ilmoittivat jo etukäteen tarvitsevansa 110 000 ylimääräistä henkeä ylläpitämään järjestystä viikonlopuksi, sillä samalle viikonlopulle sattui paikallinen juhlapäivä ”Bastillen päivä” sekä mm-kisojen finaali. Pariisin pormestari Jeanne d’Hauteserre sanoo juhlien menneen täysin pilalle mellakoiden vuoksi.

Twitter-käyttäjä Pierre Sautarel on ladannut palveluun videon Pariisissa kaupan ikkunan särkevistä mellakoitsijoista. Eräs ryhmästä on valmistautunut skootteri-kaupan ryöstämiseen, sillä tällä on valmiiksi kypärä päässä – ”Turvallisuus ennen kaikkea!”.

Lähde: Express

2 KOMMENTIT

  1. Kaikesta saatavasta kuvamateriaalista näkee että nämä riehuvat Pierret ja Jean-Michelit ovat silmiinpistävän päivettyneitä. Myös ananastukka näyttää olevan kovasti muotia ”ranskalaismiesten” keskuudessa.

  2. Ei neekereihin ja varttineekereihin vesitykit ja kyynelkaasu tehoa, niiden kurissapitoon tarvitaan rynkky ja napalmia tämän tiesivät jo muukalaislegioonan poja 50 luvulla.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.