Reijo Tossavainen: Hillotolppaloikkareiden kohtalonpäivä lähestyy

Vuosi sitten hillotolppalaiset lähtivät omille teilleen, kun puoluekokouksen selvä enemmistö ei toiminut heille mieluisalla tavalla. Lupaukset loikkaripuolueen loistavasta tulevaisuudesta olivat silloin toinen toistaan suureellisemmat.

Galluplukemat kertovat kuitenkin ikävän tosiasian. Loikkareita ei ymmärretä. Hillotolppa ei riitä kansalaisille puolueen kannattamisen perusteeksi.

Puolueen repeäminen tapahtui ylätasolla. Kentällä ei ollut tarvetta tai mahdollisuutta lähteä hillotolpan perään, joten lähtijät ovat olleet yksittäisiä. Kokonaistilannetta kuvaa hyvin Perussuomalaisten jäsenmäärä. Uusia tulijoita on ollut selvästi enemmän kuin lähtijöitä.

Tällä hetkellä on päivänselvää, että loikkaripuolueen tarina päättyy seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Sen jopa loikkarit ymmärtävät. Hädissään he hakevat vaaliliittoja. Puoluesihteeri Matti Torvinen antoi ymmärtää, että esim. Helsinkiin tällainen syntyisi kepun kanssa. Tosin kepulaisilla asiasta ei ollut mitään tietoa…

Viime gallupissa loikkareiden kannatus oli 1,1 prosenttia. Kyselyn virhemarginaali on noin kaksi %-yksikköä, joten loikkareiden kannatus on käytännössä nolla. Se on ollut sitä puolueen koko olemassaolon ajan.

Tässä tilanteessa loikkarit pohtivat mikä kunkin kannalta olisi parasta. Suurin osa nykyisistä kansanedustajista laittaa rukkaset naulaan tai jää eläkkeelle. Joku voi vielä loikata toiseen puolueeseen, ja kaikkein kiihkeimmät jäärät katsovat pelin katkeraan loppuun saakka.

Ratkaiseva peluri on Timo Soini. Yhden kansanedustajan läpimenolle on pienet mahdollisuudet, jos hän lähtee ehdolle Uudellamaalla. Onhan vaalipiirin äänikynnys todella alhainen. Muissa vaalipiireissä läpimeno on erittäin epätodennäköistä.

Loikkaripuolueessa toivotaan Soinin ehdollelähtöä kuin kuuta nousevaa. Siksi hän on hankalassa tilanteessa. Soini mieluummin haluaisi lopettaa pitkän ja epäkiitollisen poliitikkouransa ja siirtyä “herran vakanssille”, esimerkiksi suurlähettilääksi. Istuminen turhan panttina eduskunnan istuntosalin takapenkillä ja maakuntien kiertäminen ei enää houkuttele.

…………..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

2 thoughts on “Reijo Tossavainen: Hillotolppaloikkareiden kohtalonpäivä lähestyy

  • 16.7.2018 at 15:35
    Permalink

    Sinisten puheenjohtajan Simon Elon vaaliteltan ympärillä on käynyt varsinainen tyhjyyden kuhina. Luulenpa ettei kaikkea syytä voi sälyttää Suomen kesän syyksi, jolloin politiikka kiinnosta vaalikarjaa mahdollisimman vähän, koska ne ovat päästetyt kesälaitumilleen osasta aina metsiköihin saakka.

    Reply
  • 17.7.2018 at 07:01
    Permalink

    Elon päivät, ne viimeiset elonpäivät. Milloinkahan nuo oikein ymmärtävät missä mennään ja lamppu syttyy, ei helvetti nyt otti ohraleipä. soinin kusetus ei aukea osalle koskaan. No aktiivimalli odottaa tämän kauden jälkeen ja saavat syödä nakkilindströmmin kääremekeittoa, kokoomus ja EK mausteilla.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.