Katso video: Näin helposti käy lähimaksulla varastaminen

23
Lähimaksuominaisuus pankkikortissa nopeuttaa toki maksutapahtumaa esimerkiksi kaupan tai ravintolan kassalla, mutta kuten kaikessa, siinä on myöskin kääntöpuolensa. Oheisessa videossa korttimaksupäätteen omaava henkilö näyttää, kuinka helposti esimerkiksi tiukasti takataskussa olevasta lompakosta, tai oikeammin lompakossa olevasta kortista voi varastaa rahaa. 

Olkaa siis varovaisia ja tarkkaavaisia pankkikorttinne suhteen!

Lähde: Grand Banditisme-facebook

Mainos

23 KOMMENTIT

 1. Kerpeles sentään. Pankki sanoo että ei ole mahdollista, mutta ne ei ole näyttänyt toteen sitä etteikö olis. 🙁

  • Juuri sen takia lähimaksuominaisuutta ei saa esim. verkkopankin kautta pois päältä että tätäkin yrittäjyyttä tuetaan. Tai saattaahan olla että sitä käytetään myös seurantavälineenä kun straregisiin paikkoihin asennetut lukijat ottavat korttitietoja talteen.

 2. Asia on ollut jo pitkään viranomaisten, pankkilaitosten ja kauppojen tiedossa, mutta siitä ei puhuta ettei sähköisten maksujärjestelmien suosio alkaisi laskea ja että saataisiin käteinen hävitettyä mahdollisimman pian ja näin kaikki rahaliikenne seurannan alle. Kaikessa hiljaisuudessa kaupoista ja supermarketeista on poistettu kassojen läheisyydestä penkit joilla voisi istuskella laiton pääte taskussa tai kassissa ja varastella etänä rahaa kassalla makselevien korteilta.

 3. Tutultani vietiin 400 € takataskusta … ne rahat piti olla lapsiensa ruokaan tarkoitettuja … pankki jäädytti tilin … pankki ei antanut tilillä vielä olevaa n. 50 € koska oli jo jäädyttänyt tilin … asia on ollut jo kai kaksi vuotta poliisien ”tutkinnassa” … ja tutkinta kai jatkunee … jatkunee … jatkunee !

 4. Oon kokeillut erilaisia ”folioita” … laskee läpi … kinkkufoliota en vielä oo kokeillu …

  LAITA MATKAPUHELIN FOLIOON … SOITA TOISELLA PUHELIMELLA SIIHEN … JOS SE EI KYTKEYDY … SAATTAA OLLA ETTÄ SE OLISI TARPEEKSI HYVÄ SUOJA KORTILLEKIN ?????? Oon kokeillu mummonmuusi folioo … laskee läpi puhelun … maksalaatikon aluvuoka ei laskenu läpi ja laski ??? jos siinä ei ole pieniä reikiä … TESTAA TESTAA ja TESTAA mikä se olisi idioottivarma … … minullekin OP-pankissa vakuuteltiin että ei he oo edes kuulleetkaan moisesta … jos hankit korttia niin sellainen kortti jossa ei ole ikipäivinä lähimaksu ominaisuutta …

 5. Eikä tuossa kaikki — myynnissä on suunta-antenneja, joilla voi tehdä lähimaksu-taskuvarkauden vähän etäämmältäkin. Ei tarvitse mennä ihan iholle, voi imuttaa vaikka viereisestä kassajonosta 🙂
  Kts. Googlesta esim ”rfid long distance antenna” yms. Eikä ole edes kallis, eBaysta alkaen pari kymppiä!

 6. valkoinen talo maksaa venäjä vakojien kuukausi palkat
  vilautamalla amerikan expressiä puutinin jalkapalloon

  tai niin kai suomen valtamedia kuvitelee

 7. Mun tilin vois yrittää ryöstää, vetää vesiperän kun siellä ei ole mitään. Kiitos nakkilindströmmin.

  • Et taida olla ihan perillä siitä mistä on kysymys. Kortiltasi eli tililtäsi voidaan rikollisesti veloittaa pimeällä maksupäätteellä joka toimii radioaalloilla, ihan sinun siitä tietämättä, ja ihan siitä riippumatta vaikka kuljettaisit korttiasi hivakassa. Riittää kun olet tarvittavan toimintasäteen sisällä.

   • En edes käytä mitää maksuominausuuksia kortilla vaan maksan käteisellä, ja paksu lompakko kyseessä joten siinä pitää skammia tulla laittamaa lähes housuun kiinni että voisi rikosta kokeilla, ja luuletko että onnistuu, siinä vaiheessa yrittäjä olisi jo tajuttomana.

    • Kohta et maksa mitään käteisellä koska sitä ei ole.Siinä on sitten ihan turha uhota tyhjine housuinesi.

     • Missähän utopissa elät?
      Minä en uhoa vaan kerron miten asiat menee.
      Että ”tervetuloa tähän päivään”….

     • Ei missään utopiasssa vaan lähitulevaisuudessa, jossa käteistä ei enää ole. Sinut voidaan ryöstää elektronisesti etänä etkä edes tajua että sinut on ryöstetty, etkä sitäkään että kuka. Siinähän sitten varjonyrkkeilet ja möykkäät tyhjine housuinesi.

 8. Joo, tässä sitä mennään kehityksen tiellä kun kaiken pitää olla niin helppoa, niin helppoa. En ymmärrä muutoinkaan sitä mahdotonta ”helppouden” tavoittelua nykyihmisten elämään. Menneet sukupolvet raatoivat paljon enemmän jokapäiväisten asioiden takia, eikä se tuntunut niin pirkuleellisen ylitsepääsemättömältä ja vaikealta. No, olihan se toki sitäkin, mutta ei siihen kuoltu ja vain suurimmat ammatti -ruikuttajat muistivat lähimmäisiään iän ikuisilla itkuvirsillään siitä kuinka ”paljon vaivaa” on siitä ja siitä ”ja taas pitää mennä tekemään se ja se”, niin toistuvasti, että pahimpia jo kanssaihmiset välttelivät säästyäkseen ”vakiorimpsulta”, joka tosissaankin oli varsinainen koettelemus. Kaiken pitää tapahtua sadasosasekunnissa vain siksi, että aikaa ”säästyy” nuorten kohdalla biletykseen tai silkkaan naimiseen, joka onkin tämän vajoavan kansakunnan ”tekoikäisten” päätyö sen ohella, että nettiin lataillaan muhkeata persettä, rintaa, ”kamelinvarvasta”, testosteroidipitoisia hauiksia, reisiä sekä tietenkin ”rajoja rikkovia” kuristajakäärmeen kokoisia moloja, jotka eivät ”pääse irti” kuin aina.
  Sanonpa vain ihan ”tieteeliselta” ja paleontrologiselta kannalta, että tämä kaikki erehdyttävästi Rooman valtakunnan viimeisiä päiviä muistuttava asiantila tahtoo markkeerata sitä, että länsimaailma on kuolevaa lajia, koska kermaperseellä ei tapella Tsingis Khanina eikä islamia tunnustavia muslimeja vastaan. Ei, edes vaikka motivointina ja pontimimena on peräti uhka siitä, että puolikuu -salonkien ”hiusmallisto” käsittää vielä vähemmän ”hyväksyttäviä kampauksia” kuin Pohjois-Korean Suuren Johtajan (ruokahalu) vastaava. Nimittäin ”leikkaus” tehdään niin viimeistä huutoa olevan jalkoväli -muuttujan tavoin eli miesten ja naisten tyylitelty jälki on aivan yksi ja sama. Nimittäin käyrällä miekalla piä poikki jokseenkin samasta kohtaa. Maailman teknologinen kehitys lopulta tappaa ihmisiä siinä alikehittyneisyyden sekä taikauskon leikkauspisteessä yhtä paljon ja tuhoisasti kun nämä kaksi käyrää kohtaavat toisensa. Ja mikä kaikkein pahinta tässä kaikessa on. Se ei anna valinnanvaraa yhdellekään ihmisille, vaan jokaisen on pakko ottaa se ”pedonmerkki” tai miksi sitä haluaa kukin sanoa. Elämme jo orwellilaisessa yhteiskunnassa, jossa isoveli valvoo ja kerää dataa sinusta aina ja kaikkialla kohta niin, ettet voi enää edes paskalla käydä ilman, että väestörekisterikeskus tai EU:n alaisuudessa toimiva Lantakomissaarintoimisto, joka indeksoi grammalleen laadun, määrän ja tietenkin ulostajan tililtä suoraveloituksena tehtävän jäte- ja ympäristöveron, joka on tietenkin valkoiselta ”perustarve -velvollisella” 100-kertainen verrattuna esim. neereiden ja muslimien vastaavaan ”rasitteeseen”. Lopuksi unohtamatta yhtä merkittävää ryhmää eli juutalaisia. Heille taas maksetaan 10 000-kertaisesti korvauksena antiseminismistä ja holokaustista, joka hyvänä tarinan kerrontana on kuivannut monen kipapään suun hiekkapaperiksi eli siksi samaksi, joka taas löytää vähän ”eri päästä” kovanluokan feministeillä, jotka olisivat läpäisemättömiä panssarointeja, jos näitä voisi käyttää panssarivaunujen ”härkkien kohtien” (ei löydy feministeiltä) suojaamiseksi.

 9. Skimmaus esto lompakko tai Hammer ei kulje tietoliikenne kellään 30m säteellä siitä voi sit valita et blokkaako 2g3g 4g radio singaalin vai kaikki

 10. ”Tervetuloa tähän päivään.” .. vai lähitulevaisuudessa, salli nauraa, sinäkin kuolet vaikka 90 vuotiaana eikä vieläkään ole tuota tapahtunut, tullut liikaa katottua tieteisrainoja?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.