Sateinen ja sumuinen Englanti on muisto vain – Saarivaltio kohtaamassa kaikkien aikojen kuumimman päivän

12
Englanti, tai oikeammin koko Iso-Britannian saari on totuttu kuvaamaan sateisena, sumuisena ja ympäri vuoden myöskin melkoisen viileänä paikkana. Oli kyse sitten elokuvista tai turistien kokemuksista, kuvaelma on hyvin usein sama. Tänä kesänä asiat ovat toisin ja Euroopassa majaileva kuumuus on saapunut myös Britanniaan.

Saarelle on ennustettu viikonlopuksi koko mittaushistorian kuuminta päivää ja elohopea saattaa kivuta jopa 39 celsiusasteeseen. Lämpötilat ovat pyörineet saarella koko viikon 35 asteen molemmin puolin, eikä loppua kuumuudelle ole näkyvissä.

Viranomaiset ovat nostaneet varoitusastettaan toisiksi korkeimmalle pykälälle. Nykyisen 3-asteen yläpuolella on vain kansallinen hätätila, joten asia otetaan saarella vakavasti. Paikalliset terveysviranomaiset ovat kehoittaneet kansalaisia tarkkailemaan läheisiään ja naapureitaan komplikaatioiden varalta. Tohtori Thomas Waite paikalliselta kansanterveyslaitokselta nostaa esiin erityisesti lapset, vanhukset sekä pitkäaikaissairaat, joilla saattaa olla vaikeuksia sopeutua poikkeuksellisiin lämpötiloihin.

Waite myöskin kannustaa ihmisiä pysymään varjossa kuumimpana aikana 11:00-15:00 ja muistuttaa veden juomisen tärkeydestä. Kuumille keleille ei ole näkyvissä loppua, sillä meteorologit ovat ounastelleet jo uuden lämpöalueen, aivan yhtä poikkeuksellisen sellaisen, kehittyvän Britannian rannikolla.

Lähde: Express

12 KOMMENTIT

  • Haarpilla tämä on saatu aikaiseksi. Ensin kautta koko euroopan valtioiden varmuusvarastot puolitettiin ja nyt sitten aiheutetaan kuivuus kahtena perättäisenä kesänä. Ensi kesänä on kanssa kuivaa ja kuumaa. Sanokaa mun sanoneen.

   Mutta joo… Voihan tuo olla briteille kuumaa, tuo 39 astetta. Mutta kun -90 luvun olin töissä keskisaksassa niin joka kesä oli lämmintä 38-42 astetta. Ja töitä tehtiin melkein normaalisti. Tosin, kun tuli kämpille niin kaatui sänkyyn kuoleman väsyneenä ja nukkui seuraavaan aamuun. Autossakin täytyi pitää ikkunaa kiinni koska ajoviima poltti kasvoja. Se ei enää viilentänyt. Ja sitten vain hikoiltiin autossa.

   Eli, eivät nämä nyt niin kovin outoja kelejä ole.

  • Ensin on ihmetelly chemtrails-harsotusten huimaa lisääntymistä lähivuosina ja nyt lämpötilat ympäri palloa tapissa. Joko piilotellaan auringon toiminnan muutosta ym. lämmönlisääjää tai sitten jotain kämmiä jolla tämä lämmönnousu on tuotettu.

   • Tuo on muuten totta. Lennot ovat lisääntyneet aivan vitusti ja on turha väittää että ovat vain matkustakoneiden jättökaasuja. Normaalin koneen äänen kuulee mutta nämä lentävät hiukkasen korkeammalla ja ohut ”pilvi” harso leviää koko taivaan kannen leveydelle. Ja lennoissa on myös taukoja ja joku viikko on taas melkoinen vilske taivaalla.Jotain ne tietää mitä ei kerrota ihan kaikelle kansalle. Joku muuttuja säähän on josta ei kerrota ja tietävät myös tulevan katastrofi poikasen tulon. Tämä on esimakua tulevasta.

 1. Jaa.. Onkos kello 5 teenjuojien teekannu pohjoisnavalla.
  Toisaalta eihän tuo sano yhtään mitään, kun meikäläisen napa on aivan hiessä.

 2. Maapallon normaalia kiertokulkua mikä on näköjään vaikea tajuta.
  Ennen jääkautta tuokin maapallon osa oli vieläkin lämpöisempää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.