Ruotsi pyysi ja Suomi toimi nopeasti – Suomi jatkaa Ruotsin avustamista maastopalojen sammutuksissa

3
Ruotsi on pyytänyt jatkoa Suomen tarjoamalle avulle metsäpalojen sammuttamisessa. Suomi vastasi nopeasti ja Sisäministeriö teki 1.8 päätöksen avun jatkamisesta. Ruotsissa työskentelevä pelastusjoukkue käsittää noin 30 henkilöä ja kalustoa, kuten paloautoja, säiliöautoja, moottoriruiskuja ja maastokelpoisia ajoneuvoja. Päätös avun jatkamisesta on tehty 10.8. saakka.

Pelastusjoukkue on koottu Pohjois-Savon, Oulu-Koillismaan sekä Lapin pelastuslaitoksista normaalin valmiuden ulkopuolelta, kuten vapaavuorosta. Näin valmius vastata mahdollisiin metsä- ja maastopaloihin kotimaassa säilyy. Joukkueessa on niin pelastuslaitosten henkilöstöä kuin alueellisia sopimuspalokuntalaisia.

– Pelastuslaitokset ovat osoittaneet joustavuutta ja valmiutta toimia pitkäkestoisessa avunantotehtävässä. Suomalaisten vahvuus pidetään samana, vaikka ihmiset vaihtuvatkin kesken operaation uusiin. Auttamalla Ruotsia pelastuslaitoksemme saavat samalla hyödyllistä kokemusta kotimaan valmiutta varten, sanoo sisäministeri Kai Mykkänen.

Ruotsin valmiusvirasto MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) on kiittänyt Suomea tärkeästä työpanoksesta. Suomalaisilla palomiehillä on osaamista muun muassa haastavan maaston sammuttamisessa.

Pelastusopiston yhteydessä toimiva, sisäministeriön alainen Kriisinhallintakeskus vastaa Suomen kansainvälisen pelastustoiminnan käytännön toteuttamisesta ja toimii Ruotsissa työskentelevän pelastusjoukkueen koordinaattorina sekä työnantajana. Kriisinhallintakeskus on lähettänyt joukkueen tueksi myös kolmihenkisen teknisen tiimin, jonka tehtävänä on helpottaa paikan päällä logistiikkaan, viestintään ja hankintoihin liittyviä lisätehtäviä.

Lähde: Sisäministeriö

3 KOMMENTIT

  1. Ruåtsi pyytää ja Suomi antaa -tätähän se on ollut viimeiset 900 vuotta. Jokohan olisi aika muuttaa systeemiä?

  2. Ruotsi on vielä rikas maa joka pystyy hoitamaan tällaiset ”ongelmat” jos tahtoa olisi. Mikä on tärkeysjärjestys varojen käytössä, siinä olisi miettimisen paikka. Ne eivät poistu sillä että isomman katastrofin iskisessä, huudetaan apua ja odotetaan olettaen että avunpyyntöön vastataan välittömästi. Palojen oikea syy saattaa löytyä omalta takapihalta. Uusruotsalaisethan osaavat tämän palojen tahallisen sytyttämisen ainakin autojen osalta erittäin hyvin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.