Sipilä avasi vaalipelin Ylellä – Puhuu nyt etuuksien korottamisen puolesta

11
Sipilän hallituksessa on nähty useampia leikkureita kuin Stihlin kuvastossa ja aiheen tiimoilta saadun kritiikin hallitus on kuitannut olan kohautuksin. Pääministeri Juha Sipilää on useassa yhteydessä moitittu yritysmallin johtamisesta, joka ei ilmeisestikään ole kansalaisten mieleen. Nyt Sipilä on kuitenkin avannut vaalipelin yllättävällä teemalla, nimittäin puhumalla pienimpien etuuksien korouksista.

Sipilä myöskin puhuu jostakin mystisestä ”liikkumavarasta”, jota ei voi kuin kummastella valtion ottaessa ensi vuonnakin noin 1,7 miljardia euroa uutta lainaa alijäämän kattamiseksi.

– Olemme päättäneet käyttää sitä pienimpien etuuksien, päivärahojen ja takuueläkkeen korotuksiin, Sipilä tokaisee YLE:lle.

Etuuksien puolesta puhuminen tuoksahtaa voimakkaasti vaalikikkailulta jo siksikin, että Sipilän hallituksen sorvaamassa talousarvioesityksessä esitettiin leikkauksia mm. opintotukeen, perustoimeentulotukeen sekä työttömyysturvaan.

Edessä on vielä budjettiriihi, jossa ei Sipilän mukaan kuitenkaan puhuta niinkään paljon budjetista, vaan elokuinen kokous onkin ”veroriihi”.

– Nyt elokuussa on luvassa oikeastaan veroriihi, jossa ratkaistaan enemmän verotukseen liittyviä kysymyksiä, Sipilä sanoo ja viittaa elokuun lopulla alkavaan hallituksen budjettiriiheen.

Pääministeri kuitenkin lupaa YLE:llä ettei uusia veronkorotuksia ole tulossa kenellään. Tämä siitäkin huolimatta, että mm. Kokoomuksen Antti Kaikkonen on peräänkuuluttanut pienituloisten verojevennyksiä kunnallisverotuksen perusvähennyksen korotuksen muodossa.

Lähde: YLE

Mainos

11 KOMMENTIT

 1. Sana ”Etuisuuksia” ei kerro sanana yhtään mitään kelle nämä ”etuisuudet” ovat tarkoitetut suunnata. Sipilä tietenkin puhuu jälleen kerran itsestään ja serkku pojistaan, joiksi voi luokitella peittelemättä hänen kutsumansa maturaiskarit ja muut yöntimot, joilla vm. ei ole sinänsä kotimaissaan muuta hätäpäivää kuin se, että siellä olisi tekemätöntä työtä korviin asti, mutta koska Euroopan ”seisovapöytä” on katettu mustille ”turhapuroille”, jotka heikosti suomalaista esikuvaansa sinänsä vastaavat käkkäräpäät eivät edes vaivaudu luennoimaan sohvalla köllöellessään, siitä kuinka paljon heidän elimistönsä paiskii töitä parasta-aikaa elimistön pitäessä elintoimintoja yllä joka sekunti. Näitä kutsutaankin näin punaniskojen kantilta katsottaessa autonomisiksi elintoiminnoiksi eli esim. ihmisen ei tarvitse erikseen käskyttää hengittämistä, vaan se hoituu itsekseen vapauttaen näin kanta-suomalaiset työntekoon kellon ympäri sellaisella kestävyydellä ja intensiteetillä, että se on pantu merkille myös niissä maissa, joihin suomalaisia siirtolaisia on lähtenyt vain siitä hassusta syystä, ettei Suomessa ole ollut TÖITÄ erilaisten ”hallittujen rakennemuutosten” takia tämän kunniakkaan ja säilyttämisen maan historian aikojen saatossa aina tähän päivään asti. Viimeisestä sanasta voikin hieman ”muokkaamalla” päästä sanaan: ”Astialla”, johon nämä Afrikasta tulevat mämmikourat keskittävät kaikki ”ponnistelunsa” ja siinäpä se onkin sitten se heidän antamastaan vastineesta täydestä ylläpidosta, joka heille suodaan Hölmölän pohjattomasta kassasta, joka taas on metafora kanta-suomalaisen selkänahasta, jota voi parkata loputtomiin, sillä tsuhnan pinna kestää kuin ”sidostesukka” lainatakseni itseni ikäistä TV-mainosta ”Lauantaitanssien” mainos katkosta, jonka jälkee suomalaisia taviksia pääsi Heikki Hietamiehen haastateltavaksi ja näin taas syttyi uusi julkimoiden tähteys, joista tapauksesta riippuen naapurit joko kiristelivät hampaitaan kateudesta vihreinä tai tunsivat aitoa myötäelämisen onnea iloineen päivineen. Oi niitä aikoja, jolloin nuoret miehet näyttivät wanhoilta ja wanhat naiset eivät vielä olleet ”Puumia”, eikä ”Ruokolahden leijonastakaan” vielä tiedetty mitään, mutta ”Kekkonen hiihti ja rokkasi!”

 2. Sipilä on täysi pelle. Enää puuttuu vuoden 2015 tv-mainos, jossa sipilä <— (huomaa pieni s-kirjain), jossa eduskuntavaaliehdokas sipilä heitti takkinsa tuolin selkänojalle ja kääri hihansa Suomi kuntoon rallatuksen kera. Tuolloinhan valtamedia julisti sipilän olevan tuleva pääministeri jo vuotta ennen vaaleja ja vaalien jälkeen valtamedia oli hurmoksessa kun sipilä hallitustunnustelijan statuksella puheli vatuloinnista. Kun hallitus oli muodostettu valtamedia oli syväkyykyssä sipilän edessä. Valtamedia siis tiesi että loppukesällä 2015 oli alkava haittamaahanmuutto invaasio jota sipilän hallitus ei pysäyttäisi.

 3. Milloin Sipilä valehtelee? Silloin kun hänen huulensa liikkuvat – joka tietysti koskee lähes kaikkia poliitikkoja.

 4. Vitosen antaa satasen ottaa tähän narsistiiin ei voi luottaa pätkääkään sannoo sitä telee tätä se joka tätä äänestää ei ole hullu vaan umpihullu.

 5. Hallituksen kaavailema verotuksen säätö on suoraa tulonsiirtoa pienituloisilta suurituloisille ja eniten se kirpaisee niitä, joilla ei varsinaisia tuloja ole lainkaan. Keventämällä progressiivista verotusta suurin hyöty on suurituloisilla ja paikattaessa alijäämää tasaverotuksella pienituloisilla tulee jäämään kaluttu luu käteen.

 6. Haista saatanan sipilä piiiitkäää vittu. Häivy vittuun politiikasta, niin teet Suomelle suuren palveluksen.

 7. ”– Olemme päättäneet käyttää sitä pienimpien etuuksien, päivärahojen ja takuueläkkeen korotuksiin, Sipilä tokaisee YLE:lle.”
  Ai ensin leikataan näitä etuisuuksia ja sitten otetaan lisää velkaa niiden korotukseen, erikoinen logiikka.
  Tainut käydä sellainen ”pekka ja susi” ilmiö, kukaan ei enää usko mitä tuo kaveri päästelee suustaan.

 8. Sipilä on ammattivalehtelija joka on kusettanut kansaa enemmän, kuin yksikään muu pääministeri koskaan aikaisemmin.

 9. Eli tupakka-askin hinta ei sitten kai nouse. Mikä toi noiden jumala oikein on kun saa valehdella ja antaa väärää todistusta ja varastaakkin koko kansalta? Tuohon haluaisin Sipilältä vastauksen kiinostaisi tietää jos vaikka itsekkin vaihtaa siihen niin pääsis rikastumaan kun nyt moraali estää tuon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.