Ruotsin hallitus linjasi maan tarvitsevan lisää maahanmuuttajia ”osaamispulan kattamiseksi”

13
Ruotsin hallitus ilmoittaa maan tarvitsevan enemmän maahanmuuttoa kolmansista maista, oman ”taitotarjonnallisten” tavoitteidensa saavuttamiseksi. Hallitus onkin jo tehnyt useita toimenpiteitä sille, että löytäisi kaivattuja osaajia ulkomailta. Turvapaikkamaahanmuutto ei yllättäen vaikuta tuoneen mukanaan ”asianmukaista pätevyyttä” maan työmarkkinoille.

Huolimatta suuresta ja alati kasvavasta maahanmuutosta Ruotsiin, puuttuu maasta siltikin oikeanlaiset osaajat. Hallitus onkin päättänyt ratkaista ongelman lisäämällä maahanmuuttoa. Työperäisen maahanmuuton kautta hallitus pyrkii ”vahvistamaan  ruotsalaista osaamista”.

Hallituksen mukaan Ruotsi ja ruotsalaiset työnantajat ”tarvitsevat kansainvälistä osaamista”. Jotain, mitä turvapaikanhakijat eivät selvästikään ole kyenneet tuomaan maahan. Hallitus näkee että, työperäinen maahanmuutto kolmansista maista on ”erityisen tärkeä ruotsin kilpailukyvyn vahvistamiseksi aloilla, joilta puuttuu ”oikeanlaista osaamista”, kirjoittaa paikallinen valtioneuvoston kanslia.

-Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien määrä ammateissa, joissa Ruotsin työvoiman puutteellisuus on kasvanut, on viime vuosina jatkuvasti noussut, sanoo maahanmuuttoministeri Heléne Frizon.

Virallisten tietojen mukaan IT-arkkitehdit, atk-asiantuntijat ja järjestelmäkehittäjät muodostavat nyt yksittäisen suurimman osan työperäisestä maahanmuutosta Ruotsiin. Samoin todetaan myöskin, että lukumäärä rakennusinsinöörien määrässä on kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

Hallitus toteaa samanaikaisesti, että se on jo toteuttanut useita toimenpiteitä tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Aiempi käytäntö oleskelu- ja työlupien kohdalla on toisinaan johtanut siihen, että työperäinen maahanmuuttaja on pakotettu lähtemään ruotsista. Hallitus on kuitenkin nyttemmin ottanut käyttöön uuden lainsäädännön, jonka nojalla maahanmuuttovirasto voi olla vaatimatta tilapäisen oleskeluluvan perumista esimerkiksi työsopimuksen tai työn ehtojen puutteellisuuden vuoksi, jos ongelmat näissä asioissa on suostuttu korjaamaan.

Maahanmuuttovirasto on Ruotsissa ottanut myöskin käyttöön sertifiointijärjestelmän, joka kertoo viranomaisille ennalta sen, onko työnantaja tarvittavilta osin luotettava. Tämä on osaltaan nopeuttanut mm. oleskelu- ja työlupien käsittelyaikoja.

Lähde: Markku Lindström/ Fria Tiden

13 KOMMENTIT

 1. ”Ruotsin hallitus linjasi maan tarvitsevan lisää maahanmuuttajia ”osaamispulan kattamiseksi” !?!?!?????

  Lukekaa ja ihmetelkää! Ei voi makaberimpää aivopierua enää olla. Tuo on niin HULLUA puhetta, ettei sitä saa menemään edes vitsistä, vaikka kuinka yrittäisi.
  Kuvituskuva jo kertoo sen, etteivät nuo Sampot osaa mitään muuta kuin ahkerimmillaan ollessaan levitellä käsiään ja normi -elehtien olla käsi ojossa pyytämässä (lue: vaatimassa) taikaseinästä diskorahaa sellaisia summia, etten koskaan tule sen suuruisia itse näkemään, vaikka eläisin 200-vuotiaaksi.

 2. viimeyönä uusruotsalaiset näyttivät 1000-vuoitista osaamistaan, ja nyt pääministeri ärhenelee että mitä te oikein teette? 🙂

 3. Korkeakoulutetun valkoihoisen osaajan täytyy olla,maailmanhalaaja, suvakki tai muuten kuplassa elänyt idiootti.että haluaa muuttaa monikulttuuriseen helvetiin.Ei ole sweeamamman maa niinkuin oli ennen 80 lukua.

  • Luulisi että korkeasti koulutettua, ja siihen vaivaa ja vuosia elämästään uhranneita vituttaisi ja nostaisivat äläkän kun toinen tulee suoraan savannilta ohituskaistaa pitkin ja saa insinöörin paperit neljän kertotaulun osaamisella. Mutta kun ei.

 4. Ruotsi on jo menetetty, eikä pelkästään tällaisten uutisten perusteella. Siellä on kielletty tosiasiat, niistä puhuminen ja eikä ole suvaitsevaista edes ajatellakaan vastoin hallituksen linjausta.

  On uskomatonta ja vastoin järkeä, että myös Suomessa nykyhallitus on samoilla linjoilla; työperäisen rajoituksen poistaminen tuo meille sitä kauan kaivattua osaamista! Tällä hetkelläkään todellinen osaaja ei tule käännytetyksi, heille töitä riittää ja raja on auki. Mutta kun heitä ei tule, koska heitä tuossa porukassa ei ole!

  http://www.kaskiharju.fi

 5. Kun maahantulijat vain loisivat raiskailevat ja tuhoavat… Ruotsin hallituksen rataksu on luonnollisesti lisätä maahanmuuttoa. Kuk kuu ja titityy!

 6. Just. Tarvitaan siis IT-arkkitehtejä, järjestelmä kehittäjiä ja atk-osaajia, jotta autot osataan polttaa oikein. Eivätkö vuohipaimenten autojen ja koulujen polttotaidot vakuuta ruåttalaista poliitikkoa? No ainakin vakuutusyhtiöt nostelevat hintojaan ja takuulla keksivät jonkin porsaanreiän ettei tarvitse maksaa asiakkaalle jos omaisuutta kohtaa monikulttuurinen tuhopoltto.

 7. Ai tämänlaisen osaamispulan?

  >>Ruotsi palaa taas, tällä kertaa parkkipaikoilla – Useissa kaupungeissa tuhopolttoja ja mellakoita<<

 8. Näin suvakki-idioottien ja viherkommunistien monikulttuuri-ihmemaassa, Ruotsissa:

  ”Mellakoita useilla paikkakunnilla, toista sataa autoa grillattiin”,
  https://pt-media.org/2018/08/14/mellakoita-useilla-paikkakunnilla-toista-sataa-autoa-grillattiin/

  ”EXTRA!! Göteborgissa täysi kaaos! Kymmeniä autopaloja ja mellakoita!
  Paikallisten mukaan UUSRUOTSALAISIA oli liikkeellä iso joukko ja he pitivät suurta älämölöä. Mellakoitsijat olivat naamioituneet kasvot peittäneillä huiveilla kun he kulkivat katuja pitkin ja sytyttivät summittaisesti autoja tuleen.

  Pt-median suomalaistaustainen Göteborgissa asuva lähde kertoo, että hän huomasi Frölundassa joskus klo 22.00 jälkeen liikehdintää.

  – Ulkona oli ainakin 2-3 useiden kymmenien henkien jengejä, jotka kulkivat kuin sotajoukot kadulla. Jotain samankaltaista olen nähnyt tyyliin Ranskassa tai viime päivien videoista Espanjasta, nainen kertoo.
  https://pt-media.org/2018/08/14/extra-goteborgissa-taysi-kaaos-kymmenia-autopaloja-ja-mellakoita/

  ”Tukholmassakin useita autopaloja”
  https://pt-media.org/2018/08/14/tukholmassakin-useita-autopaloja/

  Tuohonko meillä Suomessakin punaliberaalit punaporvarit Orwell-Sipilä, PettUri Urpo ja K.Mykkänen pyrkivät rajatauki-politiikallaan? (”Sisäministeriö valmistautuu kriisitilanteissa massamaahanmuuttoon mutta ei rajojen sulkemiseen”, https://www.kansalainen.fi/sisaministerio-valmistautuu-kriisitilanteissa-massamaahanmuuttoon-mutta-ei-rajojen-sulkemiseen/)

 9. Vittu ne on SEKAISIN !
  Saatana entisetkin polttaa koko maan ja muutama vuosikymmen ja kyseinen kalifaatti on Euroopan persläpi!
  Vittu ja vielä kerran VITTU!

 10. Jos ei oman maan osaajat riitä, niin so what. Maailmassa kaikki resurssit ovat rajallisia ja tämä rajallisuuden kanssa on vain opittava elämään. Ihmiskunta olisi jo kauan sitten kuollut sukupuuttoon, jos keinotekoisten himmeleitten virittelyyn liittyvä ”osaajapula” olisi ollut oikea ongelma.

 11. On ne sekaisin, oma takapiha on jo liekeissä ja täydessä kaaoksessa ja unelmoidaan tätä paskaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.