SPR lähetti kesäkuussa sairaanhoitajan, nyt rahaa Kongon ebola-alueelle

8
Toukokuun lopussa esimerkiksi YLE uutisoi Suomen Punaisen Ristin (SPR) lähettävän suomalaisen sairaanhoitajan Kongon demokraattiseen tasavaltaan, Afrikkaan alueelle, jossa maailman tappavimmaksikin taudiksi kutsuttu ebola nosti päätään jälleen tänä vuonna. Aiemmin elokuussa Nykysuomi kertoi kymmenien ihmisten kuolleen vain muutamassa päivässä epidemian alkamisesta. 

Maassa on vuoden 1976, eli viruksen löytymisen jälkeen ilmaantunut yhdeksän ebola-epidemiaa ja Kongo, entinen Zaire onkin tiettävästi viruksen syntyseutuja. Suomalainen sairaanhoitaja Leena Railimo-Saares on oleskellut maassa kesäkuusta lähtien ja tehnyt virallisten tietojen mukaan ennaltaehkäisevää työtä mm. kouluttaen paikallisia sekä muokaten toimintamalleja epidemian leviämisen estämiseksi.

SPR on tänään kertonut lähettävänsä alueelle 50 000 euroa taisteluun ebolaa vastaan. Summalla tuetaan SPR:n mukaan ainakin kahta sairaalaa sekä 15 pienempää laitosta. Alueelta on viimeisimpien tietojen mukaan löytynyt 46 varmistettua ja 27 todennäköistä ebola-tapausta. Kuolonuhreja on yhteensä 43, joten ebola niittää satoaan kuten ennenkin.

Toistaiseksi tuhoisin epidemia on ollut vuosien 2013-15 Guineassa, Sierra Leonessa ja Liberiassa riehunut ebola-aalto, joka tappoi alueilla kaikkiaan 11 300 ihmistä. Toistaiseksi Kongon terveysviranomaiset eivät omien sanojensa mukaan voi ottaa kantaa siihen, edistyvätkö he yrityksissään hallita virusta vai eivät. SPR:n alueelle lähettämä Railimo-Saares työskenteli myöskin Guineassa ilmenneellä epidemia-alueella.

Ebolaan ei ole olemassa parannuskeinoa eikä erityisempiä hoitokeinoja, vaan epidemioiden hoitaminen keskittyy useimmiten niiden rajoittamiseen sekä ebolaan kuolleiden ruumiiden huolelliseen käsittelyyn.

Lähde: SPR, YK, MTV, YLE

8 KOMMENTIT

 1. Ebola leviää sukupuoli teitse. Tunnetusti kehitysmaalaiset panevat kaikkea missä on aukko. Jopa ruumiita. Siinäpä suvakkinaisten narttukiiman hivelevä kutina muuttuu tuskaksi.

 2. Viikatemies näyttäisi olevan hyvä logoaihe SPR:lle. Kuolevien leskien kimpussahan ne häärivät perintöä itselleen manipuloiden.

 3. SPR:n liivijengi joutaisi saada ebolan -se olisi väestönvaihtajille varsin kohtuullinen rangaistus.

 4. Antaa Ebolan riehua! Se tekee hyvää Afrikan väestöräjähdykselle ja sataa etenkin Suomen ja Euroopan laariin ja siinä samalla koko maailman. Suvakki idiootit ja kommari niskalauskaus -humanistit eivät ymmärrä sitä, että jo NYT maapallolla on aivan LIIKAA ihmisiä, jonka vuoksi niinkin yksinkertainen asia kuin TILA loppuu ja tietenkin RUOKA ja VESI.
  Onko vaikeeta???

  P.S. Jos SPR rikollisorganisaatio jostain ”köyhyytensä” järjestää keräyksen mokoman asian takia. Ehdoton käskyni on: Ei latin latia!!!

 5. 50 000 euroa, siis 0,1 eurosenttiä per asukas. Hurjaa on tuo SPR:n jalomielisyys.

  Taitaa yksi pakoloinen maksaa Suomessa enemmän joka vuosi kuin mitä tuo koko avustus on 50 miljoonan populalle 🙂

 6. Jenkit on siitä kummaa porukkaa että he patentoivat lähes kaiken. Pienipäisyyttä aiheuttava zika löytyy Rokkefellerin kehittämänä, aids löytyy Robert Gallon kehittämänä ja asia tuli ilmi kun mies ei saanut siitä rojaltteja. Sika-lentsu patentoitiin elokuussa 2008 TuHoLaisen rahoittajan toimesta. Myös Ebola on patentoitu ja sen levityskanavan kerrotaan olevan Bill Gatesin säätiön rokotusohjelmat Afrikassa. Seuraava Windos versio onkin Windos Ebola.

 7. ”Sika-lentsu patentoitiin elokuussa 2008 TuHoLaisen rahoittajan toimesta.” Niimp, siksipä ”sikalenssu” tappoi merivoimien väkeä usassa -70 luvulla kun tuo ”kehitettiin” 2008, kiristä foliohattuasi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.