Maahanmuuttajien opiskeluun kaksi miljoonaa lisää – Opintotuen suunniteltu leikkaus samaa luokkaa

27
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt lähes kaksi miljoonaa euroa vapaan sivistystyön oppilaitoksille. Uudella lisärahoituksella tuetaan maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon sekä suomen ja ruotsin kielen koulutuksen järjestämistä kansalaisopistoissa, kansanopistoissa, kesäyliopistoissa ja opintokeskuksissa. Valtion talousarvioesityksessä opintotukea suunniteltiin leikattavaksi samansuuntaisella summalla.

Uudella rahoituksella edistetään opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan maahanmuuttajien integroimista suomalaiseen yhteiskuntaan. Lisäyksestä sovittiin jo toukokuussa hallituksen vuoden 2018 lisätalousarviossa.

– Koulutuksella on hyvin tärkeä rooli suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa, ja erityistä huomiota pitää kiinnittää suomen tai ruotsin kielen oppimiseen, näkee opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

– Kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot ovat merkittäviä maahanmuuttajien kouluttajia ja kotouttajia. Viime vuonna eduskunta hyväksyi uuden lain, jossa luotiin uusi toimintamalli. Nyt tätä hyvin käynnistynyttä toimintaa päästään kasvattamaan kysyntään vastaamiseksi, opetusministeri jatkaa.

Rahoitus myönnettiin opistojen ylläpitäjien hakemusten pohjalta. Erityinen rahan tarve oli suurten kaupunkien opistoilla. Kolme neljästä suurimpien avustusten saajasta oli Uudeltamaalta, kaksi Helsingistä. Koulutuksen pääasiallisia toteuttajia ovat kansanopistot ja kansalaisopistot. Puolet rahoituksesta myönnettiin kansanopistoille ja noin 40 prosenttia kansalaisopistoille. Noin 10 prosenttia rahoituksesta  jaettiin muille vapaan sivistystyön toimijoille eli kesäyliopistoille ja opintokeskuksille.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Aiheeseen liittyvää:

Valtion talousarvioesitys julkistettiin – Lisää rahaa kehitysyhteistyöhön, mm. varhaiskasvatukselta ja kouluilta pois

27 KOMMENTIT

 1. Ei helvetti noita kusipääedustajia, enää en toivo mitään muuta kun asteroidia joka tuhoaisi koko helvetin maapallon.

 2. No Sanni nyt on sellainen höpsykkä, sinisilmäinen maailman parantaja mutta vaarallinen meille suomalaisille. Vaalit lähenee…

  • Lähenee, mutta lyödäänkö vetoa että mikään ei muutu, niin paljon on saastaa tässä maassa jotka ei tajua että mitä puolueita ei pidä ikinä äänestää, ei he äänestävät housut märkinä vihreitä, vasemmistoa, jne.. ja asiat menee aina vain enemmän vitulleen.

  • Tietoista tuhotyötä tuo on ja hyvin tuottoisaa. Ei kukaan noin sinisilmäinen ole. Ei sinisilmäisiä kansanedustajiksi päästetä. Eliitti haluaa luotettavan palvelijan. Sinisilmäinen ja naiivi maailmanparantaja saattaisi joskus kokea herätyksen. Aito tällainen olisi vaarallinen

 3. Taitaa kohta alkaa antifanttiopiskelijoiden katto vuotamaan pahasti kun pitäisi vastustaa opintotuen leikkausta vastaan ja samalla supporttaa ihmisryhmää joka aiheuttaa kyseiset leikkaukset. Tuskin edes tajuavat.

 4. ”– Koulutuksella on hyvin tärkeä rooli suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutumisessa”

  On se kumma kun toiset maahanmuuttajat kotoutuu ilman että tarvii syytää miljoonia ja taas miljoonia, kun taas lähi-idän ihmeet ja afrikan moniosaajat ei kotoudu millään.

  Niinhän sitä maahanmuuttajien sosiaaliturvaakin parannetaan, samaan aikaan kun suomalaisilta vaikeassa tilanteessa olevilta leikataan.
  On tää hullua, kuka enää haluaa maksaa veroja tähän pas*a maahan?

 5. Matunuolija ministerin unelma. Hukkaan heitettyä rahaa. Onneksi pian on vaalit ja noista päästään eroon. Missähän kuplassa tuokin elää kun ei näe mitä ympärillä tapahtuu.

   • Haistele sinä liimaa kuten tuo ämmä jolla silmät seisoo päässä ja josta jokainen järkevä näkee mikä mielisairas paska on kyseessä.

     • ”Onpas raivokasta konnien pulmustelua”..Nyt voitkin alkaa selittelemään että miten tuon ämmän toilailujen haukkuminen on ”konnien pulmustelua” ämmä kun tekee tuhoja omaa tyhmyyttään, ei tarvitse siihen mitään ohjailuja.

 6. SUOMALAISET SIPILÄN, ORVON JA SOININ TOIMESTA KÖYHIKSI KUIN KIRKONROTAT, ULKOMAALAISTEN OLOT SUOMESSA KUNTOON!!!

  Soramonttu-hallitus kohtelee suomalaisia pahemmin kuin Venäjän Suuriruhtinaskunta ja aivan samalla tavalla kuin Ruotsin kuningaskunta. Edes Yhdysvallat käyttäessään miehittäjän valtaa v. 1945 – WWII jälkeen Japanissa ei kohdellut Japanin kansaa yhtä ala-arvoisesti kuin Sipilän hallitus suomalaisia omassa syntymä maassaan, jossa hallituksen soveltamaksi käytännöksi on yksiselitteisesti muodostunut suomalaisten avoin ja psykopaattinen vihaaminen ja sorto jättämällä siitä pois vain suoran murhaamisen, jota kutsutaan kansanmurhaksi. Suomalaisten tilanne muistuttaa jo pahaenteisesti lähes samaa mitä Irakissa Saddam Husseinin ollessa diktaattorina kohdistui kurdeihin, jossa tuo Neuvostoliiton hirmuhallitsija Josif Stalinia suuresti ihaileva murhaaja käytti sinappikaasua tuhotakseen useita kurdi kyliä heti Persianlahden sodan v. 1991 jälkeen syystä, että kurdit olettivat vapautuksen aikansa tulleen kun kansainvälinen liittouma tulee syöksemään vallasta Saddam Husseinin hallinnon kuin korttitalon. Mutta tässä kurdit laskivat väärin aloittaessaan oman vapaussodan Saddamin ollessa ahtaalla Kuwaitissa hänen armeijansa juostessa karkuun kuin päättömät kanat kohti Irakia liittouman armeijan takaa-ajamina. Yhdysvallat ja sen liittolaiset eivät katsoneen YK:n mandaatin pätevän itse Irakin valtaamiseksi, vaan helpotuksekseen nähdessään saaneensa suhteellisen helpon ja kivuttoman voiton Irakin Kuwaitin miehitysarmeijasta se halusi ”lähteä pöydästä” kun on vielä voiton puolella. Lisäksi koko sotilaallinen operaatio jo siihen asti oli kustannuksiltaan tähtitieteellistä luokkaa, jolle rahalle oli muutakin käyttöä ainakin länsimaiden kannalta, jotka joutuivat painimaan ensin yleisenmielipiteen kanssa saadakseen kansan tuen hyökkäykselle toisella puolella maapalloa.

 7. Myös opintojärjestelmä siinä kuin valtiollinenkin järjestelmä on käymässä läpi mullistavan muutoksen.

  Todelliset menestyjät tunnistaa siitä, että he eivät pätevyyttään ole valtiollisen järjestelmän kautta hankkineet. Heille löytyy aina töitä ja kovalla palkalla. Itse asiassa yhteiskunta ei voi toimia ilman tätä osaavaa ja luovaa tiedon eliittiä.

  Valtiollisen järjestelmän kautta koulutetaan rupuporukka. Ne, jotka tekevät työn tehtaan lattialla. Koulutuksen suoritusvaatimuksia alennetaan koko ajan sitä mukaa kuin oppilasaines huononee. Monet, joissa olisi ainesta menestyjäksi, joutuvat vanhempien rahan puutteen vuoksi jäämään valtiollisen koulutusjärjestelmän uhriksi. Heidät tasapäistetään heikomman aineksen kanssa ”tasa-arvoiseksi” massaksi.

  Palataan järjestelmään, joka valitsi kaksisataa vuotta sitten. Todellisiin opintoihin pääsee vain oikean säädyn tai nerouden avulla. Virkamiessääty saa etuoikeuden laittaa lapsensa menestysopintojen polulle. Jumaluusopinnoista tulee keskeinen ja pakollinen oppisuoritus. Tosin siinä on kyse poliittisesta indoktrinaatiosta. Mutta ilman poliittista jäsenkirjaa valtion virat eivät aukene.

  • Kannatetaan! Itselläni ei tosin liene oikeaa säätyä korkeampiin opintoihin, mutta siitä huolimatta oppiarvona FT. Älykkyysosamäärä onkin ainoa relevantti peruste.

 8. Kokoomuksen hottis on ollut turmionkätilö suomalaiselle koululaitokselle. Vihervasemmistolaiseksi muuttunut kokoomus on ajanut lapsille fanaattisesti kommunistista arvomaailmaa: monikulttuurisuutta, sukupuolettomuutta, sateenkaari mielenmuokkausta ja islamia.
  Niin kyllähän kokoomus, keskusta ja vihervasemmisto tietävät mitä tekevät ja saavat siitä ”kolmekymmentä hopearahaa” isänniltään kansainvälisen talouseliitin huipulta.

 9. Helvetinmoinen menoerä ovat myös eri uskontojen opetus.
  Eipä muuten kuuluisi minkään uskomusopin koulutus yhteiskunnan piikkiin!
  Uskokoon kukin mitä haluaa ja palvokoon vaikka peräpukamia kun kustantaa huvinsa ihan itse!
  Tämä kotoutus on yleensäkin järjetöntä. Turvapaikan pitäisi aina olla väliaikainen ja pakolaiset pitäisi kotiuttaa mahdollisimmman pian.
  Täällä kun elätetään 100 juhlapaikanhakijaa samalla rahalla elättäisi jossain Lähi-idässä 10000 ihmistä.

 10. Kukkuulla hiukan täällä kukkuu, taitaa olla ihan itse tuo lasisilmä ämmä jolla aivot on höyrynneet taivaan tuuliin jo ajat sitten.

  • Siis haluatte pulmustella rikollisesta hyväuskoisen hölmön ja kun joju soraääni aivottomien kuorossa, niin hirveä raivo, suurempi kuin ”ämmää” ja suvakkeja kohtaan. Olette kai kaikki huijareita eli palkattuja nettitrolleja suomalaislampaita paimentamassa (persuvaleoppositio)

   • Et tiedä näkäjään mitä kirjoitat joten en jaksa enää vastailla kun vastassa on täysin aivonsa sulattanut ihmisoletettu.

 11. ”Maahanmuuttajien opiskeluun kaksi miljoonaa lisää – Opintotuen suunniteltu leikkaus samaa luokkaa”

  Tämähän menee yksi yhteen myös toimeentulotuen kanssa, Suomalaiset ei saa toimeentuloukea enäöä Kelasta, mutta matut kyllä saa vaikka mitä, jopa ilmaisen hammashoidon, kun minäkään en saanut kahteen lähes 100 euron hammaslääkärilaskuun kuin 20 senttiä, ja taas pitäisi mennä, mutta en tiedä miten saa ne maksetuksi. Kyllä tuokin helvetin kokoomus paska oli kovin huolissaan siitä, kun lotto arvonta tuli Yleltä, koko ämmä on niin sekaisin, että alta pois. Avatkaa silmänne jo, ja katsokaa mitä äänestätte, kokoomus, kepu ja smurfffi paskat saa unohtaa äänestyksissä kokonaan, muuta eivät ole saaneet aikaan kuin tuhoa ja vahinkoa Suomelle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.