Ruotsin vaalien ennakkoäänestys alkoi – Ruotsidemokraattien äänestysliput puuttuivat Falkenbergistä

Ruotsin vaalien ennakkoäänestys avattiin keskiviikkona muutamassa Falkenbergin kunnan valitsemassa paikassa ja innokkaimmat pääsivät äänestämään hyvissä ajoin. Äänestysliput Ruotsissa ovat hieman toisenlaiset kuin Suomessa ja äänioikeutettu voi äänestää joko puoluetta tai suoraan henkilöä. Ruotsidemokraattien äänestysliput kuitenkin puuttuivat kunnantalon äänestystiloista. 

Ruotsidemokraattien äänestyslippujen puuttumista on perusteltu sillä, että niitä ei jostain syystä oltu lainkaan purettu pakkauksesta ja laitettu esille. Kunnan henkilökunta kertomansa mukaan havaitsi puutteen ja vaalilautakunnan vastaava on torstain aikana kartoittanut mitä oikein on tapahtunut.

Tilanne on vakava, mutta ei kuulemma vaikuta vaalitulokseen

-Tässä on tapahtunut käsittelyvirhe äänestyslipukkeiden purkamisen yhteydessä. Ruotsidemokraattien nimiäänestyslipukkeet oli toimitettu aamulla äänetyspaikalle, mutta niitä ei oltu purettu pakkauksesta ja asetettu saataville. Ne olivat joutuneet toiselle pöydälle, kertoo Majlis WolfhagenFalkenbergin kunnan vaalineuvoston puheenjohtaja.

Wolfhagen lisää myöskin, että kunta suhtautuu tapaukseen suurella vakavuudella. Kunta on ollut tapauksen tiimoilta yhteydessä sekä lääninhallitukseen, joka on vaalien valvontaviranomainen, että valtion vaalivirastoon.

Vaalihuone avattiin kello 8 aamulla ja virallisen tarinan mukaan 11 nurkilla Ruotsidemokraattienkin nimiäänestyslaput oltiin saatu paikalle. Noin kolmen tunnin aikana ehti virallisten tietojen mukaan äänestää kaikkiaan viitisenkymmentä henkilöä. Vaalikanslian päätelmä on, ettei tapaus ei tule vaikuttamaan vaalitulokseen sillä Ruotsidemokraattien puolueäänestyslippuja on ollut vaalihuoneessa saatavilla.

-Mikäli he ovat halunneet antaa äänensä Ruotsidemokraateille, on se koko ajan ollut mahdollista, koska puolueäänestyslippuja on ollut paikalla, jatkaa Wolfhagen.

Ruotsin vaalilain mukaan kaikilla ennakkoon äänestävillä on mahdollisuus korjata äänestystään menemällä heille osoitettuun äänestyspaikkaan ja äänestämällä uudestaan äänestyspäivänä. Tämä mahdollisuus koskee myöskin niitä, jotka kokivat, että heillä ei ollut mahdollisuutta nimiäänestyslippuihin kaupungintalolla keskiviikkoaamupäivän aikana.

Piilottelivatko vaalityöntekijät lipukkeita tahallaan? Valehtelivat törkeästi lipukkeista kysyneelle Ruotsidemokraattien edustajalle

Ruotsidemokraattien Sara-Lena Bjälkö päivitti tapauksesta Facebookiin ja kertoi oman näkemyksensä vaalilippujen piilottelutapauksesta. Bjälkö seisoi SD:n vaalikopilla Falkenbergissä, kun pari kiihtynyttä henkilöä tuli hänen luokseen ja kertoi puuttuvista äänestyslipuista. Bjälkön luokse saapuneiden mukaan henkilökunnan edustajat eivät suhtautuneet näiden ilmoitukseen Ruotsidemokraattien lippujen puuttumisesta lainkaan vakavasti, vaan vähättelivät näiden huomiota.

Bjälkö lähti kertomansa mukaan henkilökohtaisesti kaupungintalolle, missä hän kyseenalaisti lippujen esillepanon. Yksikään vaalityöntekijä ei kuunnellut Bjälköä, vaan eräs henkilökunnan edustaja haki paikalle kunnanavaltuuston sihteerin, joka Bjälkön mukaan, käyttäytyi hävyttömästi ja korotti ääntään. Bjälkö luonnollisesti vaati, että Ruotsidemokraattien vaalilipukkeet tulee asettaa esille. Vastaukseksi hän sai väitteen, ettei kyseisiä lippuja ollut olemassakaan. Ruotsidemokraattien äänestysliput löytyivät kuitenkin vaalilippujen säilytystiloista, avaamattomassa pakkauksessa.

Lähde: SVT, samnytt.se

14 thoughts on “Ruotsin vaalien ennakkoäänestys alkoi – Ruotsidemokraattien äänestysliput puuttuivat Falkenbergistä

 • 24.8.2018 at 12:40
  Permalink

  Jahåå, kovin on ”demokraattista” meininkiä ilmassa

  Reply
 • 24.8.2018 at 12:52
  Permalink

  Paskemmistolla paskemmistolle tyypilliset keinot käytössä, likaiset ja epärehelliset. Ja kun menetelmät ovat epärehellisiä, ei motiivi ja ideologiakaan voi olla mitään muuta. Suomessakin toimitsijoina on häärinyt tunnettuja vihervasureita ja ne tunnistavat tietyt tunnetut äänestäjät, joten on hyvä syy epäillä että ihan kaikki äänet eivät ole päätyneet laskettaviksi.

  Reply
 • 24.8.2018 at 13:32
  Permalink

  Edellisissä vaaleissa oli tilanne vieläkin pahempi monilla paikkakunnilla: Puuttui nimittä kaikki ruotsindemokraattien äänestysliput ja siitä syystä ruotsia saa nyt historialliset vaalitarkkailijat näihin vaaleihin.

  Reply
 • 24.8.2018 at 14:06
  Permalink

  Mitäs jos poistetaan sitten kaikkien muidenkin puolueiden äänestyslipukkeet, se kun ei vaikuta mitenkään äänestykseen.

  Reply
 • 24.8.2018 at 18:14
  Permalink

  Ruotsi alkaa olla menetetty maa; touhu alkaa muistuttaa itänaapurin vastaavaa. Odottakaapa, kun päästään varsinaiseen äänestyspäivään!

  Outo juttu muuten tuo Ruotsin vaalisysteemi. Eihän siinä ole minkäänlaista vaalisalaisuutta. Pienillä paikkakunnilla, jossa kaikki tuntevat toisensa, se voi olla vakava juttu, eivätkä ihmiset uskalla äänestää niin kuin haluaisivat seurausten ja ystävyyssuhteiden, ehkä joka työpaikankin menettämisen pelossa.

  Reply
 • 24.8.2018 at 18:41
  Permalink

  Syyllinen löytyy tietenkin venäjältä niin kuin aina tälläisissä tapauksissa

  Reply
 • 24.8.2018 at 20:29
  Permalink

  Tälläistä se ”demokratia” on Ruotsissa ja Suomessakin on aivan sama henki päällä Varmasti näiden isänmaallisten ja haittamaahanmuuttoa vastustavien puolueiden äänestyslippuja ei ”löydy” puusta eikä maasta Suomenkaan vaalipaikoilta, joista vastaavat pohjois-korealaiset vaalivirkailijat eli kansandemokraattiset niskalaukaus-humanistit.
  Saatanalliset suvakki-ämmät valehtelivat eli puhuivat ”pravdaa”, mikä onkin heidän ”kulttuurimarxismin-kielensä”. Ei ole mikään ihme sen jälkeen kun useat niin ”porvarilliset” kuin sosialististen puolueiden edustajat twittasivat sekä ”feissaroivat” Göteborgin autopalojen takana olleen ruotsidemokraatit ja olipa sinne ehtinyt todellinen ”salamanteri” ja pahis Vladimir Putin.
  Ruotsin vaalijärjestely ja siinä harjoitettu länsimaisen demokratian laatu on täysin yhtenevää kuin Neuvostoliiton miehittäessä WWII tuloksena Itä-Euroopan valtiot ja ennen sitä Baltianmaat. Tuolloin kaikki muut puolueet kiellettiin toimimasta ja julistettiin laittomiksi ja ainoastaan kommunistinen puolue oli se ainoa puolue jota pystyi edes äänestämään. Sen äänestämättä jättäminen merkitsi välittömästi ”tutustumista” Neuvostoliiton salaisenpoliisin NKVD:n tiloihin ja sieltä joko suoraan ammuttavaksi tai karjavaunussa suoraan Siperiaan pakkotöihin vankileirille, joka tosiasiallisesti tarkoitti vain siirrettyä kuolemantuomiota olosuhteissa, jotka olivat helvetilliset, joita en tässä edes ala kuvailemaan, mutta se on täydellinen vertaukuva ja synonyymi kommunistiselle järjestelmälle ja vasemmistoanarkistien käsityksen mukainen ”sananvapaudesta”, ”ihmisoikeuksista” ja länsimaisesta monipuoluejärjestelmästä, jota wanhakantaisesti kutsutaan länsimaiseksidemokratiaksi, jota sovellettiin heti WWII jälkeen ja kylmän sodan aikana.

  Ei voi muuta sanoa hallitsevista suvakki-puolueista ja kulttuurimarxisteista, jotka ajavat monikulttuurisuutta kuin käärmettä piippuun tarkoituksenaan tuhota Eurooppa ja sen valkoiset kansakunnat kansanmurhaamalla ne sekasikiöiksi ja jättämällä heidät samanlaisen murhaavan terrorin alle kuten afrigaanit ovat nyt Etelä-Afrikassa, jossa mustat äärikommunistisen ANC:n kannattajat murhaavat, kiduttavat, raiskaavat ja häpäisevät lukuisin tavoin neekereitä korkeammalla tasolla olevien valkoisen rodun edustajat…

  … Että ovatpa melkoisia RAUKKAPERSEITÄ!!!!

  Reply
 • 24.8.2018 at 22:15
  Permalink

  Että sellainen ”demokratia” tämä Ruotsi. En ihmettelisi vaikka Suolessakin tapahtuisi jotain vastaavaa.

  Reply
  • 25.8.2018 at 03:55
   Permalink

   Paljon vakavampaa tapahtuu suomessa.

   Reply
  • 25.8.2018 at 07:03
   Permalink

   Suomi on poravareiden ja EK:n ohjauksessa. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Pääministeri on tosiasiassa kovinta kokoomuksen ydintä ja ”siniset” hillotolappalaiset heidän talutusnuorassa, muutenhan hallitus olisi hajonnut jo aikoja sitten. soini on pidetty suitsissa hyvin ja taitaa olla joku kassakaappi paperi jolla soini palkitaan ISOLLA palkkioviralla kun pitää turpanasa kiinni tämän hallituskauden. Mitä nyt uskonto on saanut pään hieman sekaisin taas kerran. Myös Englannin EU-ero hieman sekoitti pakkaa.

   Reply
 • 25.8.2018 at 06:10
  Permalink

  Kyllä pitää jatkossa myös täällä alkaa tarkkailemaan mitä vaalien alla ja vaaleissa tapahtuu senverran kieroa peliä näyttää suvakkiraukkikset harrastavan

  Reply
 • 26.8.2018 at 20:05
  Permalink

  Suomessahan ei kaikissa äänestyspaikoissa ole välttämättä kuulakärkikynää vaan lyijykyniä, se jos mikä on vaalivilppi yritystä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *