Sisäministeriö on avannut ”EU-monikulttuuristamisrahaston” rahat haettavaksi

8
Sisäministeriö on avannut turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahaston (AMIF) haun 27.8.2018. ”AMIF-rahastossa” on haettavana noin 8 miljoonaa euroa käytettäväksi rahaston kansallisia tavoitteita ajaviin hankkeisiin. Kyseessä on yksi kolmesta EU:n uudesta sisäasioiden rahastosta. Kaksi muuta ovat sisäisen turvallisuuden rahasto sekä rajaturvallisuuden ja viisumipolitiikan rahoitusväline. 

Rahaston tavoitteita ovat yhteisen eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän vahvistaminen ja kehittäminen, kotouttaminen ja laillinen maahanmuutto, turvapaikanhakijoiden paluu, Suomen uudelleensijoittamisohjelman kehittäminen ja toimiva kiintiöpakolaisten sujuva kuntaan sijoittaminen.

Rahoituksen ”hakijoiden oppaan” mukaan Euroopan sisäasioiden rahastot perustettiin edistämään unionin jäsenvaltioiden välistä yhteisvastuullisuutta,
vastuunjakoa sekä kolmansien maiden kanssa tehtävää yhteistyötä. AMIF-rahaston tavoitteet näyttäisivät kuitenkin edistävän lähinnä Suomen jälleenkansoittamista. Kyseisten rahastojen toteuttaminen on ollut varsin nopeaa, sillä vielä heinäkuussa ne olivat Nykysuomen tietojen mukaan suunnitteluasteella.

Heinäkuussa EU-komissio suunnitteli alunperin rahastoja perustettavaksi seuraavalle rahoitusohjelmakaudelle, 2021-2027. Ilmeisestikin EU:ssa on kuitenkin havaittu kyseisten rahastojen olevan suuresti kaivattuja, koska asia on suunnitteluasteelta näin pitkälle käytäntöön ehtinyt vain reilussa kuukaudessa. Kaiken kaikkiaan EU on kaavaillut AMIF-rahastoon poltettavan 10,415 miljardia euroa.

– Rahaston avulla varmistetaan, että EU täyttää edelleen velvollisuutensa kansainvälistä suojelua tarvitsevia kohtaan, helpottaa oikeudettomasti oleskelevien henkilöiden palauttamista ja tukee ratkaisuja, joilla laittomat ja hallitsemattomat muuttovirrat korvataan turvallisilla ja hallituilla maahantuloväylillä, EU-komission tiedotteessa todettiin heinäkuussa.

Tukea voidaan myöntää julkisoikeudelliselle ja yksityisoikeudelliselle Euroopan unionin jäsenvaltioon rekisteröityneelle oikeushenkilölle. Tukea ei myönnetä yksityishenkilöille. Sisäministeriön mukaan rahaa on tarkoitus jakaa niin, että suurimmat rahamäärät menisivät kotouttamisen ja palautustoimenpiteiden kehittämiseen.

Lähde: Sisäministeriö

Aiheeseen liittyvää:

EU-komissio ehdottaa 10 miljardin turvapaikka- ja maahanmuuttorahaston perustamista

8 KOMMENTIT

 1. Komissio sitä ja komissio tätä!
  Vaaleilla VALITSEMATTOMAT Bilderbergin eliitin, Soroksen ym konnien lahjomat tampiot Euroopan johdossa, EIVÄTKÄ KANSALAISET REAGOI!

  • Vittu mä en jaksa tätä paskaa enää kauan! Kun kaikki yhteiskunnassa päätetään välittämättä suurimman kansanosan mielipiteistä, jää jäljelle vain väkivalta.

 2. Jostakin jaetut tai varatut rahat otetaan. Suomen rahanjako ei ole kuin 1,60 euroa per nuppi. Mutta EU varaus on jotakuinkin 20 euroa per EU-nuppi, suomalaisille nuppia kohti enemmänkin, koska suomalainen on iso nettomaksaja.
  Monenkaan nuppi ei ajattele rahanjakoa. Kun jotakin rahaa jaetaan, raha kerätään veronmaksajilta joko palkasta tai verona hankituista tarvikkeista tai leikataan niitä etuja, joita asukkaille on annettu, koulutusta, terveydenhoitoa, ym.

 3. ”joilla laittomat ja hallitsemattomat muuttovirrat korvataan turvallisilla ja hallituilla maahantuloväylillä”

  mikään raha ei korvaa sitä että hyvät pohjoisen maat tuhotaan siirtämällä kehitysmaalaiset pohjolaan.

 4. Noin sitä rahaa syydetään Molokin kitaan. Kohta Orpo taas virnuilee uutisissa miten Suomi on päätöksen teon ytimessä ja osallistuu monikulttuurisen paratiisin luomiseen.
  Odotan innolla päivää jolloin 200 000 kansalaista marssii eduskuntatalolle ja vaatii EU:sta eroamista.Siinä saa poliittinenpoliisi ja karhukopla-yksikkö mietiskellä hetken aikaa mörkö-autoissaan että uskaltaako mennä pidättämään ihmisiä vai tuleeko turpaan.

 5. Jälleen kerran karmealla ja tietoisella tavalla sotketaan käsitteet pakolaisuus ja siirtolaisuus keskenään. Ongelmat eivät lakkaa niin kauan kuin tätä tietoista tai suvakkien kohdalla tyhmyydestä johtuvaa sekoittamista harjoitetaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.