Ajokorttilakiin ehdotetaan muutoksia – Tulevaisuudessa fyysistä ajokorttia ei enää tarvita?

9
Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle esityksen ajokorttilain muuttamisesta. Esitysluonnoksessa ehdotetaan, että sähköinen ajokorttisovellus otettaisiin käyttöön ajo-oikeuden osoittamisessa perinteisen ajokortin rinnalle. Siten fyysistä ajokorttia ei välttämättä enää tulevaisuudessa tarvita.

Sähköinen ajokorttisovellus olisi lisäpalvelu, jonka ajokortinhaltija voisi halutessaan ladata mobiilisovelluksena. Mobiiliajokortin käyttöönoton selvittäminen oli yksi hallituksen kevään kehysriihessä sopimista uusista norminpurkuhankkeista. Mobiiliajokortti on osa Liikenteen turvallisuusviraston laajempaa Autoilija-sovellusta.

Osana ajokorttilain muutoksia ehdotetaan muutosta myös Färsaarilla ja Grönlannissa myönnettyjen ajokorttien hyväksymiseen Manner-Suomessa. Mikäli muutos hyväksytään, kyseisten maiden ajokortilla ajaminen on mahdollista enintään yhden vuoden ajan maahantulosta. Hyväksytyt ajokortit olisivat auton B-luokan ajokortti ja moottoripyörän ajokortit. Ajokortin vaihtaminen suomalaiseen edellyttäisi vastaavan kuljettajantutkinnon suorittamista.

Jo nyt Trafi tarjoaa mobiiliajokorttia ajo-oikeuden todistamiseen, mutta poliisin mukaan fyysinen ajokortti on silti pidettävä mukana autolla ajettaessa. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan 1.2.2019.

Lähde: Valtioneuvosto, Trafi

9 KOMMENTIT

  • Näin se menee.. täytyy tehdä matkat veneellä, polkupyörällä ja hevosella sitten..

   Meidän nöyristelevät päättäjät tottelevat kiltisti eliitin käskyjä..

 1. Meikäläisen luotto valtaa pitäviin on pakkasen puolella. Maanpetturi presidentti Mauno Koiviston vapautettua valuutat on kansan päälle syljetty, siltä on viety oikeus elättää itsensä omalla työllään, teollisuus on ulos liputettu, maatalous romahdutettu, yrityksiä kaadettu tahallaan pankkien haltuun, yksityisomaisuutta on ryöstetty samassa yhteydessä, luononvarat on lahjoitettu ulkomaisille yrityksille, Maahan on tuotettu vaarallisia maahanmuuttajia luomaan kaaosta, sananvapauteen on kajottu, Lista on loputon.
  Lopullinen mädätys alkoi tapahtua kovempaa tahtia 9/11 jälkeen, kun valvontakameroita alkoi tulla joka nurkkaan, satamat ja teollisuus aidattiin porttien taakse jne.
  Hyvä esimerkki saatanallisuudesta on uutisen mobiiliajokortti. Deep State valvonta etenee päälle päin hyvin aikein. Mobiili ajokortin sovellus tietenkin lähettää jatkuvasti dataa missä autoilija liikkuu, milä nopeudella, miten vaihtaa vaihteita, jarruttelee, miten kiihdyttelee jne, jotta saa lätkäistä päästöveroa lisää.
  Tietenkin älykännykän mikrofonin kautta Deep State kuuntelee mitä autoilija puhuu ja kenelle, kunnes jonkin yksittäisen sivulauseen yksi sana onkin vihapuhetta ja ajokortti otetaan kuivumaan. Päälle lätkäistään sakkoa sakon päälle.

  • Näistä hulluuksista on vain yksinkertaisesti kieltäydyttävä -mitään muuta tapaa jäljellä olevan yksityisyyden säilyttämiseen ei ole. Peli ei vielä kuitenkaan ole menetetty kokonaan -rikolliseliitillä alkaa nimittäin vähitellen maa poltella jalkojen alla täällä euroopassakin.

 2. Minua ei pian kukaan löydä. Luovun kaikista digitaalisista laitteista ja myös käytöstä. Elän kuin metsän eläin, sillä erotuksella ettei kannata tulla liian lähelle kuikuiklemaan.

  • Älä ihan vielä muuta korpikuusen kannon alle -muutama erä peliä on vielä
   pelaamatta.

 3. Käsi ja otsa. Sitä kohti ollaan menossa. Et voi enää omistaa mitään henkilökohtaisia tietojasi vaan ne juorutaan kaikki valonnopeudella ”isoveljelle”, joka tietää millilleen sen missä olet ja missä olet ollut. Käyt kusella talosi nurkalla haja-asutusalueella, sekin napsahtaa ”isoveljesi” dataverkkoon aina Brysseliin saakka, jossa päälaskentakeskus sijaitsee kartoittaen kaiken, siis ihan kaiken. Ja etenkin ajatuksesi suhteessa EU:hun ja vasallikotivaltiosi korruptutoituneisiin nk. ”päättäjiin” eli pitkänenäisiin sätkynukkiin.

 4. Meuhkataan kaikista mobiili sovelluksista.
  Kun saataisiin kännykät ensin tarpeeksi iso muistisiksi, niin että sinne mahtuisi muutakin kuin pari sovellusta.
  Mitä seurantaan tulee, niin Google hoitaa homman kotiin, olettehan antanut luvan kaikien sovellusten käytöllä.
  Mutta mikä minua huolestuttaa, on älyluurin turvallisuus.
  Koska kännyköitä käytetään julkisilla paikoilla huolettomasti, niin tietoturvasi vaarantuu. Takana katseleva näkee kuinka avaat puhelime. Ääri tapauksessa sinut pakoitetaan avaamaan puhelin tai sinun sormi leikataan irti jaavataan sillä.
  Pankki palvelut, mobile pay yms känny maksamiset yleistyneet. Sinänsä kiva, mutta ne väärin käyttö mahdollisuudet.
  No. Iso muistisempia puhelimia odotellessa maksan käteisellä ja navikoin erillisellä navigaattorilla.Sosiaalista mediaa en edes käytä.

 5. Valvonta kiristyy. Tähän samaan hulluuteen laskisin tulorekisterin.Sitähän on suunniteltu ainakin vakavasti. Mitä silläkin tehdään? Jokainen, joka lainaa tarvii, täytyy osoittaa tulonsa. Vai onko homma muuttunut kymmenessä vuodessa? Miksi se pitäis antaa johonkin rekisteriin? – Valvonnan takia varmaankin. Siis mitä!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.