Ammattiliitto Jyty vaatii soten yhteyteen irtisanomissuojan vuoteen 2025 asti

4
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn maakuntauudistusseminaarissa 6.9. Tampereella puhuneen Jytyn  puheenjohtajan Maija Pihlajamäen mukaan vuosikausia väännetty sote- ja maakuntauudistus on pitkittynyt ja samalla mutkistunut jatkuvasta kiireestä johtuvan heikon valmistelun seurauksena. Näin on hänen mukaansa käynyt erityisesti sanaparin ensimmäiselle osalle.

– Kompromissit ovat seuranneet toinen toistaan, ja sen jälkeen on ryhdytty vääntämään, miten kompromissit saataisiin runnottua perustuslain raameihin”, Pihlajamäki näkee.

Jytyn mukaan kuntien ja kuntayhtymien henkilöstöä siirtyy maakuntatyönantajan alaisuuteen yli 200 000. Uudistuksen onnistumisen kannalta on Jytyn puheenjohtajan vaatii, että näille ihmisille tarjotaan vuoteen 2025 voimassa olevaa irtisanomissuojaa.

Jyty liittyy JHL:n rintamaan irtisanomissuojan vaatimisessa. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto kailotti irtisanomissuojan puolesta jo viime vuonna. Poliitikoilta on tullut asiaan kahden suuntaista palautetta ja sote-uudistuksessa yksi kompastuskivi saattaakin olla Suomen historian suurimmat YT-neuvottelut, jotka se väistämättä aiheuttaa.

Pihlajamäen mukaan irtisanomissuoja toimisi kannustimena maakunnissa tarvittavan työvoiman varmistamisessa. Toisaalta se myöskin söisi melkoisesti teräpalaa soten säästötavoitteista, jotka eivät toki perustu mihinkään laskelmiin, mutta joista odotetaan merkittäviä.

Lähde: Jyty

Aiheeseen liittyvää:

Hallitus lupailee miljardien SoTe-säästöjä- Harkimo: ”Ei Eduskunta ole semmoisia laskelmia saannu.”

 

 

4 KOMMENTIT

 1. Jess, lisää kommunismia. Pitäisi irtisanomissuojaa julkisella puolella löysentää, eikä kiristää.

  • Olet säälittävä luuseri. Häivy. Mene hoitoon. Vartijoita lisätty. Poliisi tietää sinut.

 2. Toinen sektori, jolla tehdään paljon myyräntyötä kulissien takana on palkka-tasa-arvo.

  Nyt on saatava jokaisen suunnitellun terveyspiirin alueelle ja eri palkkanimikkeisiin
  — yksi henkilö, jolla on erityisen suuri palkka.
  — Yhdistymisen tapahduttua tämän henkilön ammattiluokitus pitää saada mahdollisimman alhaiseksi.

  Yhdistymisen tapahduttua otetaan esiin palkka-tasa-arvo-kortti: kaikille saman ammattinimikkeen alle kuuluville kuuluu sama palkka ja tuo palkka katsotaan siltä, jolla se on korkein. (Kenenkään palkkaa ei saa alentaa.)

 3. Voi olla vaikka VIIPURIN PAMMAUS -liitto ja leveistä leveen perseinen akka puhujapöntön takana pitämässä pikkutuntisaarnaansa, mutta ajat ovat muuttuneet sillälailla ettei KUKAAN KUUNTELE eikä KUULE hyttysen ääntä GLOBALISTIEN -sulle mulle -seuraleikkihuoneisiin.
  Korruptiolla saa ja virka-auton takakontissa pääsee.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.