Italia haluaa palauttaa yhä enemmän afrikkalaisia takaisin lähtömaahansa – Tunisia vastustaa

8
Tunisia ei halua ottaa vastaan ylimääräisillä tilauslennoilla palautettavia laittomia afrikkalaissiirtolaisia Italiasta, vaikka siirtolaiset ovat matkanneet Italiaan Tunisiasta. Italian sisäministeri Matteo Salvini: ”Muutamme sääntöjä.”

Italian Lampedusan saarelle saapui torstai-iltana niin sanottuja laittomia siirtolaisia Afrikasta. Il Corriere -lehden mukaan Tunisia kieltäytyy ottamasta heitä vastaan ylimääräisten tilauslentojen kautta.

Italian Lega-puoluetta edustava sisäministeri Matteo Salvini ei aio antaa periksi. Hän haluaa lisätä tilauslentoja Tunisiaan, vaikka maa ei haluakaan ottaa tulijoita vastaan. Maat ovat sopineet aikaisemmin 80 siirtolaisen palauttamisesta Italiasta Tunisiaan kahdella eri lennolla viikottain.

Tänään Italian sisäministeri Salvini palasi aiheeseen.

– Työstämme asiaa ja pyrimme muuttamaan muiden tekemiä sopimuksia, joihin emme ole täydellisen tyytyväisiä.

Salvini haluaa enemmän lentoja Tunisiaan ja enemmän palautettavia afrikkalaisia lennoille.

– Tiistaina menen neuvotteluun Roomaan, koska siellä [Tunisiassa] ei ole sotaa, ei nälänhätää, eikä ole selvyyttä siitä, miksi alukset lähtevät Tunisiasta saapuakseen Italiaan, sanoi Salvini.

Lähde: Il Giornale

Aiheeseen liittyvää:

Libya ei ota enää Euroopasta käännytettyjä vastaan ja Italia uhkaa vetää jäsenmaksurahansa pois

8 KOMMENTIT

  1. Italialla on oikea meininki. Milloin Suomen nenästä vedettävät päättäjät heräävät ja tekevät perässä?

  2. Tunisassa tehtiin vallanlkaappaus ja uusi hallinto yllätys yllätys ei halua pysäyttää muuttoliikettä jo etelärajallaan

  3. Mikäs siinä on kun afrikkalaisia ei oteta Afrikkaan. Sama kuin kenkäkauppias kieltäytyy ottamasta tukkurin rekka-autollista kenkiä myytäviksi.
    Saattepa nähdä. Kaikki nuo paksuhuulet tuodaan tänne Suomeen kunhan idiootti ministeri Jouni Mykkänen nukkuu yönsä hyvin.
    Tunisia ei ota vastaan kun tietää millaista porukkaa on lähtenyt liikkeelle, koska heillä on ”paikallistuntemusta” ja siksi, että tuolla ”kehitysmaalla” on sitä mitä Euroopalla ei ole. Nimittäin JÄRKEÄ!!!

    • Mykkänen on jo tilannut passit näille ja haluaa heidät työvoimapoliittiseksi voimavaraksi Suomeen, Jari komppaa hyväksyvästi vieressä niin että niskattomaan niskaan sattuu ja heittä nappia naamaan.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.