Kauppa ryöstettiin USA:ssa – omistaja pyysi poliisia pysymään loitolla

6
Pohjois-Carolinan Wilmingtonin poliisi ilmoitti eilen Twitterissä, että ihmisjoukko tyhjensi paikallisen kaupan, mutta omistaja pyysi poliisia pysymään poissa paikalta. Tilanne tallentui videolle.

Hurrikaanin runtelemassa Wilmingtonissa USA:n Pohjois-Carolinan osavaltiossa tapahtui lauantaina kummia. Ihmiset murtautuivat kiinni olleeseen Family Dollar -kauppaan ja alkoivat tyhjentää sitä. Kymmenet ihmiset kantoivat tavaraa ulos kaupasta.

Poliisi ei puuttunut kaupan tyhjentämiseen.

Poliisi tiedotti Twitterissä, että kaupan omistaja oli pyytänyt poliisia olemaan puuttumatta tilanteeseen.

Paikallinen tiedotuskanava WECT kuvasi tapahtumia paikan päällä. Toimittajan mukaan ihmiset kantoivat kenenkään estämättä tavaroita ulos kaupasta.

Twitterissä keskustelu aiheesta käy kuumana. Jotkut epäilevät vakuutuspetosta, toiset kiittelevät kaupan omistajaa armollisuudesta katastrofialueella.

Kaupan omistaja on kuitenkin muuttanut mieltään ryöstelyn jälkeen, ja nyt poliisi tutkii videomateriaalia tunnistaakseen ryöstelijät. Viisi ihmistä on jo pidätetty.

Lähteet: Twitter, WECT

6 KOMMENTIT

 1. Kirjoita kommenttisi tähän…

  Moderoidaan ja sitten kerrotaan kuin feissari bannaa.
  ”Väärät mielipiteet” ovat kuin synti. Synti on sama kuin kivi, jonka heittää järveen, koska kiven koolla ei ole merkitystä. Kaikki kivet uppoavat järven pohjaan jotka järveen heittää. Ei ole olemassa ”pieniä” syntejä eikä ”suuria” syntejä erikseen.

  Ketä tässä ylläpitäjä pelkää. Äitiäänkö?

 2. Eikös hurrikaani Katrinankin aikana ilmennyt ryöstelyä? Jenkeissä taitaa olla maan tapa hyökkiä ryöstelemään heti kun on joku kaaos päällä, mutta omituinen kauppias. Olikohan kaverit asialla ja juurikin se vakuutuspetos mielessä. Katumus iski päälle hissuksiin, kun pollari viuhahti tuulispäänä paikalle liian aikaisin.

 3. Sehän on aivan päivän selvä asia, että jos asianomainen pyytää poliisia olemaan puuttumatta asiaan, mitään korvauksia ei todellakaan ole tulossa yhtään mistään suunnasta. Kaupan omistaja on näitä järjen jättiläisiä, jolle tämä asia taisikin tulla sitten yllätyksenä.

 4. Äh! Kyllähän sitä nyt sen verran pitää suvaita että ei ruveta minään tyhmänä impivaaralaisena natsina persuilemaan.

  Kunnolla suvaitsevainen kauppias tarjoaa ilokseen moisia pikku tavarasatseja hätää ja vainoa kärsineille sotapakolaisille.

 5. Kauppiaan omaisuus muutenkin on käytännössä sosialisoitu ostajien ja viranomaisten taskuun katastrofitilanteessa. Monessa osavaltiossa on kielletty ”ottamasta hyötyä” katastrofista. ’Price Gouging’ Esimerkiksi hakusana
  ”Hurricane Harvey Triggers Price-Gouging Law”

  Kun kauppiaan omaisuuden arvo jäädytetään katastrofia edeltäneelle tasolle, on tuolla omaisuudella enää käyttöä vainpimeillä markkinoilla.

 6. Tämä on sitä parempaa ryöstelyä ja siksi hyväksyttävää. Olisko valtamedioiden aika keskiä uusi nimi tälle, humanitäärinen ryöstely. Saisi YLE:n Mika Hentunen kertoa tästä ääni väristen YLE:n uutislähetyksessä ja samalla syyttää Trumppia.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.