Ruotsi saa uuden pääministerin – Löfvenille potkut

3
Ruotsin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja ja maan toistaiseksi istuva pääministeri Stefan Löfven joutuu väistymään pääministerin pallilta. Uusi parlamentti äänesti Löfvenin pois äänin 204-142.

Vaaleissa hienoisen tappion kärsinyt sosiaalidemokraattinen puolue voi toisaalta joutua tyytymään vielä tätäkin vähempään, sillä hallitusneuvotteluissa odotetaan pitkiä ja raskaita, eikä ole lainkaan varmaa, että SDP olisi osana uutta hallitista.

Demareiden lisäksi pääroolissa on koko porvari-/oikeistoblokin lisäksi vaaleissa jonkin moisen voiton saaneet Ruotsidemokraatit, jotka ”hyvänä päivänä” saattaisivat kelvata porvari lokin hallitukseenkin.

Tilanne on käytännössä sellainen, ettei enemmistöhallitusta, ilman äärimmäisen epätodennäköistä oikeisto- ja vasemmistoblokkien murtumista saada aikaiseksi ilman hyljeksittyjä Ruotsidemokraatteja.

Lähde: IL

 

3 KOMMENTIT

  1. Oikein hyvä. Vielä kun sama Angela Merkelille ja hänen ahterinsa nuolija -hallituksellemme eli Sipilä & ”serkkupojat”.
    Löfvenin pärstän näkeminen oli jo kertakaikkista kidutusta, puhumattakaan hänen nk. ”lausuntonsa”, jotka oli koostettu suoraan valtamedioiden sylttytehtaista ja uskallanpa väittää, että hänen jalkansa lihakset ja luut ovat jo täysin surkastuneet käyttökelvottomaksi vain syystä, että hänen jalkansa eivät ole koskettaneet maata enää aikoihin. Sama vika koskee myös päänuppia, sillä äijähän on ollut ”pilvessä” jo monta monituista vuotta ja lopullinen tuho sekä kauhistus joka päät käärii on sosiaalidemokraattien jäsenkirja, joka tietää sitä, ettei ”potilasta” voi enää pelastaa mikään järjellisten joukkoon ei sitten minkäänlaisella ”tasoituslähdöllä”, vaan Löfven kykenee ainoastaan siihen samaan johon hänen ”suojattinsa” ja ”lemmikkinsä” eli tekemään rikoksia ja vetämään sosiaaliturvasta fyrkkaa himaan sekä hengailemaan Sergelin torilla ”kaltaistensa” kanssa.
    Pienenä johdatuksena pääministerin vaihtoon käykööt erään Albert Einsteinin (1879-1955) viisaahko tokaisu:
    ”Ongelmaa ei voi ratkaista samalla tasolla, jolla se on luotu!”

  2. Hyvä siitä se alkaa. Vielä kun Ruotsissa opittaisiin kunnioittamaan demokraattisten vaalien tulosta ja muodostettaisiin hallitus äänestäjien tahdon mukaisesti. Ruotsidemokraatteja nenänvarttaan pitkin katsovien oikeisto-ja vasemmistoblokkien on lopetettava lapsellinen kiukuttelu vaalituloksesta. Ruotsidemokraatit kiltisti hallitukseen ja pulinat pois.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.