Reijo Tossavainen: Vihreiden töppäilyt auttavat Petteri Orpon pääministeriksi

15

Vihreiden edellinen pj. Ville Niinistö oivalsi nykyajan infosodan tärkeimmän tehokeinon. Se on toisto, toisto ja toisto ja asian tiivistäminen pariin virkkeeseen. Siis enintään 30 sekuntiin. Eli se mitä mahtuu television uutispätkään tai lehtijutun otsikkoon/ingressiin.

Vihreät olivat hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta. Ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja puolue nosti kytkintä ja lähti oppositioon räksyttämään. Jos toimittaja kysyi mistä asiasta tahansa, niin Niinistö vastasi että “koulutuksesta ei saa leikata”. Vihreille myönteiset agendajournalistit kuuliaisesti toistivat vihreää propagandaa.

Syntyi mielikuva koulutusystävällisestä puolueesta. Vihreitä ei enää koettu puolueeksi, joka on yhden asian liike. Puolueen näkyvimmät poliittiset hahmot ja imago olivat puhtoiset. Kannatus nousi kohisten.

Sitten alkoi tapahtua kauheita, koska Touko Aallolta puuttuu ymmärrys ja kyky hallita mediajulkisuutta. Huolella rakennettu mielikuva puolueesta alkoi nopeasti rapautua. Kupla puhkesi. Gallupeissa monet vihreille kallellaan olevat siirtyivät katsomon puolelle.

Samaan aikaan kokoomuksen johdossa ymmärrettiin, että tulevien vaalien lopputuloksen ratkaisee ns. suvaitsevaisto. Siis se iso porukka, joka ei ole sitoutunut mihinkään puolueeseen ja jonka äänestyspäätöksiin voidaan vaikuttaa mielikuvapolitiikalla.

Siltä saralta on viime päiviltä pari hyvin selkeää tapausta. Soini-jupakan yhteydessä junailtiin taitavasti julkisuuteen kokoomuslaisten naisten feministiset näkemykset. Ja aivan äskettäin on kohistu Suomalaisen Klubin jäsenyydestä. Ministeri Kai Mykkänen jo erosi, ja mediassa siitä on myönteisiä otsikoita ja juttuja. Petteri Orpo aikoo tehdä saman tempun, ja siitä uutisoidaan jo etukäteen.

Vihreiden vt. puheenjohtaja Maria Ohisalo on vaalikonevastausten perusteella jopa enemmän vasemmalla kuin Li Andersson. Näin ollen vihreät leimautuu yhä enemmän vasemmalle, joten sekin tuo kokoomukselle lisää “järkivihreitä” kannattajia.

Kaiken lopputulemana on mahdollista, jopa todennäköistä, että seuraavan pääministerin nimi on Petteri Orpo. Myös demarit avittavat päämäärään pääsemisessä, sillä demarijohtoisen ay-liikkeen vihakampanjat eivät tuo lisää äänestäjiä.

Politiikka on likaista peliä, joka perustuu mielikuvien rakenteluun.

……….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

15 KOMMENTIT

 1. Tähänhän demokratiassa valtaanpääsy perustuu nykyään – valtamedian luomaan mielikuvaan. Siis valtaa pääsevät ne, joista media haluaa luoda äänestäjiä houkuttelevan mielikuvan.

  Yle on pääosassa ja valituiksi tulleet hoitavat ylen rahoituksen ja määrittelevät toimintakulttuurin. Tässä pää syy, miksi demokratia ei toimi ja miksi internetti on uhka, ei demokratialle vaan valtaan pääsylle.

 2. Tämä TIETOINEN valtiopetoksellinen toiminta aloitettiin 2005 tilaamalla ”Mediapolitiikan toimintasuunnitelma” silloisen hallituksen toimesta !

  Toimintaviivoiksi annettiin: kuinka demokratiaa voidaan lisätä; tosin historia on näyttänyt, että toimet suorittettiin juuri päinvastoin !

  Tuossa ”tutkimuksessa” mieleen jäin lause : ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.”

  Eli ylen kautta ihmisille kerrotaan valheita; ja tärkeitä asioita jätetään kertomatta ”päättäjistämme”; ja me veron muodossa maksamme kaiken !

  Asioita; jotka Yle on jättänyt kertomatta: Suomen perustuslain 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata. ( suomeksi varastaa miljardeja )

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”… Se kuinka Suomessa ”lainsäädäntöä” on mahdollista OSTAA puoluelahjoituksilla !

  Ylessä ei ole enää yhtäkään toimittajaa, jonka annetaan kertoa näistä kansakuntaa ahdinkoon ajavista lakikoukeroista !

  Julkiset todisteet : archive.is/kimmoleaks.fi

 3. Ay-liikkeen vihakampanja????????????

  Kuka tai MIKÄ MUU puolustaa enää tavallista duunaria?

  Globalistit ja EU-federalistit ajavat tänne halpatyömarkkinoita haalimalla kehitysmaalaisia loisimaan nurkkiimme.

  Kuitenkin teollisuuden työpaikat on jo pääosin viety Kiinaan.
  Asiantuntijoille on töitä mutta niihin ei jehitysmaalaisista ole.

  Hyvinvointivaltio EI tule kestämään tätä pelleilyä. Palkat saadaan minimiin kun tekijöitä olisi pilvin pimein taistelemassa vähistä duuneista.
  Samalla asumisen hinta kipuaa yhä ylemmäs, sosiaali- ja työttömyystukia maksetaan enemmän ja enemmän.

  Pieni riistokapitalistien eliitti rikastuu, ja monikansalliset suuryhtiöt.
  Valtio velkaantuu entisestään.

 4. Hoivatyötä tietty on, mutta pian sekin loppuu. 10 vuotta ja 2-300000 ikäihmistä on mullan alla!

 5. Ay-liikeen vihakampanjat? On se kauheaa vihaa, kun ollaan huolissaan kaikkein heikoimmassa neuvotteluasemassa olevan työväen tilanteesta. Ay-liike toimii monessa suhteessa huonosti, mutta Tossavaisen mielestä on sitten parempi, ettei olisi mitään kollektiivista edunvalvontaa ja jokainen neuvottelee omista työehdoistaan ihan itse. Asetelma voisi toimia suljetussa kansallisvaltiossa miten kuten, mutta ei globaalissa systeemissä, jossa 90% puolueista haluaa tuottaa maahan niin paljon halpatyövoimaa kuin mahdollista ja ajaa samalla kantaväestön sosiaaliturvan alas.

 6. Siis 2-300000 ikäihmistä vähemmän kuin nyt 10 vuoden päästä kun suuret ikäluokat on mullan alla.

 7. Onnea vaan tämänpäivän nuorille , jotka virheitä kannattavat. Kun me vanhat ollaan mullan alla, saatte lusikoida sitä soppaa kalifaatissa ,jota olette tilanneet.

 8. Nuorisolle suosittelisin Libanonin historian tuntemusta 1900-2018. Voisi antaa uusia näkökulmia ja tulevaisuuden näkymiä. No, kuitenkaan vanhempien neuvot eivät nuoremmille kelpaa,niin kärsikööt…

 9. Onneksi tätä paskaa ei tarvitse kauan kärsiä, suunitelma työkyvyttömyys eläkkelle on loppusuoralla. Kyllä 35 vuotta riittää ja kokoomus, orpo, vartiainen saa haistaa pitkän vitun. On saatan selvää ettei yli 55 vuotias työllisty kuin jonkun kierrätyskeskuksen paska homman 9 € ”päiväpalkalla”Jos sitten en pääse näiden vaivojen takia tapan itseni, se on varma.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.