Reijo Tossavainen: Vihreiden töppäilyt auttavat Petteri Orpon pääministeriksi

Vihreiden edellinen pj. Ville Niinistö oivalsi nykyajan infosodan tärkeimmän tehokeinon. Se on toisto, toisto ja toisto ja asian tiivistäminen pariin virkkeeseen. Siis enintään 30 sekuntiin. Eli se mitä mahtuu television uutispätkään tai lehtijutun otsikkoon/ingressiin.

Vihreät olivat hallituksessa leikkaamassa koulutuksesta. Ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja puolue nosti kytkintä ja lähti oppositioon räksyttämään. Jos toimittaja kysyi mistä asiasta tahansa, niin Niinistö vastasi että “koulutuksesta ei saa leikata”. Vihreille myönteiset agendajournalistit kuuliaisesti toistivat vihreää propagandaa.

Syntyi mielikuva koulutusystävällisestä puolueesta. Vihreitä ei enää koettu puolueeksi, joka on yhden asian liike. Puolueen näkyvimmät poliittiset hahmot ja imago olivat puhtoiset. Kannatus nousi kohisten.

Sitten alkoi tapahtua kauheita, koska Touko Aallolta puuttuu ymmärrys ja kyky hallita mediajulkisuutta. Huolella rakennettu mielikuva puolueesta alkoi nopeasti rapautua. Kupla puhkesi. Gallupeissa monet vihreille kallellaan olevat siirtyivät katsomon puolelle.

Samaan aikaan kokoomuksen johdossa ymmärrettiin, että tulevien vaalien lopputuloksen ratkaisee ns. suvaitsevaisto. Siis se iso porukka, joka ei ole sitoutunut mihinkään puolueeseen ja jonka äänestyspäätöksiin voidaan vaikuttaa mielikuvapolitiikalla.

Siltä saralta on viime päiviltä pari hyvin selkeää tapausta. Soini-jupakan yhteydessä junailtiin taitavasti julkisuuteen kokoomuslaisten naisten feministiset näkemykset. Ja aivan äskettäin on kohistu Suomalaisen Klubin jäsenyydestä. Ministeri Kai Mykkänen jo erosi, ja mediassa siitä on myönteisiä otsikoita ja juttuja. Petteri Orpo aikoo tehdä saman tempun, ja siitä uutisoidaan jo etukäteen.

Vihreiden vt. puheenjohtaja Maria Ohisalo on vaalikonevastausten perusteella jopa enemmän vasemmalla kuin Li Andersson. Näin ollen vihreät leimautuu yhä enemmän vasemmalle, joten sekin tuo kokoomukselle lisää “järkivihreitä” kannattajia.

Kaiken lopputulemana on mahdollista, jopa todennäköistä, että seuraavan pääministerin nimi on Petteri Orpo. Myös demarit avittavat päämäärään pääsemisessä, sillä demarijohtoisen ay-liikkeen vihakampanjat eivät tuo lisää äänestäjiä.

Politiikka on likaista peliä, joka perustuu mielikuvien rakenteluun.

……….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

15 thoughts on “Reijo Tossavainen: Vihreiden töppäilyt auttavat Petteri Orpon pääministeriksi

 • 26.9.2018 at 09:42
  Permalink

  Kuka poliitikko se on, joka tarvitsee englanninkielen tulkin ulkomanmatkoilleen?

  Reply
 • 26.9.2018 at 10:01
  Permalink

  Ei saatana! Olisiko kansa muka niin tyhmää, että antaisivat äänensä Orpolle?

  Reply
 • 26.9.2018 at 10:09
  Permalink

  Tähänhän demokratiassa valtaanpääsy perustuu nykyään – valtamedian luomaan mielikuvaan. Siis valtaa pääsevät ne, joista media haluaa luoda äänestäjiä houkuttelevan mielikuvan.

  Yle on pääosassa ja valituiksi tulleet hoitavat ylen rahoituksen ja määrittelevät toimintakulttuurin. Tässä pää syy, miksi demokratia ei toimi ja miksi internetti on uhka, ei demokratialle vaan valtaan pääsylle.

  Reply
 • 26.9.2018 at 10:11
  Permalink

  Tekeekö Petteri matubisnestä? Ei suinkaan, Petteri ottaa vain vähän, Orpojen hyväksi.

  Reply
 • 26.9.2018 at 10:23
  Permalink

  Tämä TIETOINEN valtiopetoksellinen toiminta aloitettiin 2005 tilaamalla ”Mediapolitiikan toimintasuunnitelma” silloisen hallituksen toimesta !

  Toimintaviivoiksi annettiin: kuinka demokratiaa voidaan lisätä; tosin historia on näyttänyt, että toimet suorittettiin juuri päinvastoin !

  Tuossa ”tutkimuksessa” mieleen jäin lause : ”Ratkaisevassa roolissa tässä on YLE.”

  Eli ylen kautta ihmisille kerrotaan valheita; ja tärkeitä asioita jätetään kertomatta ”päättäjistämme”; ja me veron muodossa maksamme kaiken !

  Asioita; jotka Yle on jättänyt kertomatta: Suomen perustuslain 118 § …Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhat aiotaan kaapata. ( suomeksi varastaa miljardeja )

  Iltalehti 19.2. 2013 ”Miljoonien rahavirrat puolueille.”… Se kuinka Suomessa ”lainsäädäntöä” on mahdollista OSTAA puoluelahjoituksilla !

  Ylessä ei ole enää yhtäkään toimittajaa, jonka annetaan kertoa näistä kansakuntaa ahdinkoon ajavista lakikoukeroista !

  Julkiset todisteet : archive.is/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 26.9.2018 at 12:15
  Permalink

  Seuraava hallitus tulee olemaan ”vaalijunailujen” ”tuloksena” Suomen tuhoisin ikinä.

  Reply
 • 26.9.2018 at 12:47
  Permalink

  Ay-liikkeen vihakampanja????????????

  Kuka tai MIKÄ MUU puolustaa enää tavallista duunaria?

  Globalistit ja EU-federalistit ajavat tänne halpatyömarkkinoita haalimalla kehitysmaalaisia loisimaan nurkkiimme.

  Kuitenkin teollisuuden työpaikat on jo pääosin viety Kiinaan.
  Asiantuntijoille on töitä mutta niihin ei jehitysmaalaisista ole.

  Hyvinvointivaltio EI tule kestämään tätä pelleilyä. Palkat saadaan minimiin kun tekijöitä olisi pilvin pimein taistelemassa vähistä duuneista.
  Samalla asumisen hinta kipuaa yhä ylemmäs, sosiaali- ja työttömyystukia maksetaan enemmän ja enemmän.

  Pieni riistokapitalistien eliitti rikastuu, ja monikansalliset suuryhtiöt.
  Valtio velkaantuu entisestään.

  Reply
 • 26.9.2018 at 12:50
  Permalink

  Hoivatyötä tietty on, mutta pian sekin loppuu. 10 vuotta ja 2-300000 ikäihmistä on mullan alla!

  Reply
 • 26.9.2018 at 12:51
  Permalink

  Ay-liikeen vihakampanjat? On se kauheaa vihaa, kun ollaan huolissaan kaikkein heikoimmassa neuvotteluasemassa olevan työväen tilanteesta. Ay-liike toimii monessa suhteessa huonosti, mutta Tossavaisen mielestä on sitten parempi, ettei olisi mitään kollektiivista edunvalvontaa ja jokainen neuvottelee omista työehdoistaan ihan itse. Asetelma voisi toimia suljetussa kansallisvaltiossa miten kuten, mutta ei globaalissa systeemissä, jossa 90% puolueista haluaa tuottaa maahan niin paljon halpatyövoimaa kuin mahdollista ja ajaa samalla kantaväestön sosiaaliturvan alas.

  Reply
 • 26.9.2018 at 13:28
  Permalink

  Siis 2-300000 ikäihmistä vähemmän kuin nyt 10 vuoden päästä kun suuret ikäluokat on mullan alla.

  Reply
 • 26.9.2018 at 15:04
  Permalink

  Onnea vaan tämänpäivän nuorille , jotka virheitä kannattavat. Kun me vanhat ollaan mullan alla, saatte lusikoida sitä soppaa kalifaatissa ,jota olette tilanneet.

  Reply
 • 26.9.2018 at 15:09
  Permalink

  Nuorisolle suosittelisin Libanonin historian tuntemusta 1900-2018. Voisi antaa uusia näkökulmia ja tulevaisuuden näkymiä. No, kuitenkaan vanhempien neuvot eivät nuoremmille kelpaa,niin kärsikööt…

  Reply
 • 26.9.2018 at 21:55
  Permalink

  Sen jälkeen alkaa tulemaan halpatyövoimaa joka tuutista jos näin pääsisi käymään.

  Reply
 • 27.9.2018 at 06:39
  Permalink

  Onneksi tätä paskaa ei tarvitse kauan kärsiä, suunitelma työkyvyttömyys eläkkelle on loppusuoralla. Kyllä 35 vuotta riittää ja kokoomus, orpo, vartiainen saa haistaa pitkän vitun. On saatan selvää ettei yli 55 vuotias työllisty kuin jonkun kierrätyskeskuksen paska homman 9 € ”päiväpalkalla”Jos sitten en pääse näiden vaivojen takia tapan itseni, se on varma.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *