Sisäministeri Kai Mykkänen: Nimet ja kasvot esiin nettikeskusteluissa

45
Mykkänen vaatii ihmisiä esiintymään netissä omilla nimillään ja kasvoillaan – jotta poliittisen poliisin olisi helpompaa löytää heidät?

Helsingissä järjestettiin 18.-19. syyskuuta Integration 2018 -tapahtuma, johon osallistui valtioneuvoston tiedotteen mukaan lähes tuhat kotouttamisen toimijaa – yhtenä heistä kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen.

Toisen päivän ohjelmaan sisältyi päättäjien paneeli, jossa kotouttamisesta olivat keskustelemassa muun muassa sisäministeri Mykkänen ja työministeri Jari Lindström.

Paneelissa nousi esille esimerkiksi tarve lupaprosessien sujuvoittamiselle ja nopeammalle siirtymälle työelämään, mikä tukisi niin kielen oppimista kuin kotoutumista. Ja kuinka ollakaan, toinen seminaaripäivä aloitettiin vihapuheteemalla.

Mykkänen pääsi ääneen:

– Oleellista on se, että porukalla on semmonen tunne, että tää toimii. Et ihmiset integroituu Suomeen, et ihmiset pääsee töihin, koulutuksiin, että meillä ei synny vaikkapa lähiöitä, jossa koettas ulkopuolisuutta Suomen lakeihin ja suomalaisiin instituutioihin nähden, saarnasi Mykkänen.

– Sit ku mennään laittoman uhkauksen tai kansanryhmää vastaan kiihottamisen puolelle, eli siis vihapuheeseen, niin kyl meijän siihen pitää pystyy nettipoliisin toiminnalla tarttumaan, ja näitä syytteitähän on nostettukin nyt kyllä viime vuosina – niiston myös riitaa, että pitäskö niin tehä, mutta kyllä musta pitäs – ja yks sellanen kysymys meillä tän julkisen keskustelun koventumisen osalta muston se, et onks se ok, että meillä anonyymeillä profiileilla netissä niinku moukaroidaan toinen toisiamme.

– Että jos niinku nyt Jarikin varmaan tietää omista Facebook ja Twitter -profiileistaan, että aika iso osa semmosest kohtuuttomasta vihasesta mouhoamisesta tapahtuu niinkun anonyymien profiilien kautta ja, ja, must se ehkä tuo niinku huonoja puolia meistä ihmisistä esiin et sä purat vihaas ilman että sä laitat kasvos siihen ja siihen ehkä pitäs niinkun eurooppalaisella tasolla puuttua että tietyllä tavalla … ää … sun pitää tuoda kasvos esiin kun sä osallistut keskusteluun.

Työministeri Jari Lindström kuunteli Mykkäsen hapatuspuhetta juuri niin tarkkaavaisesti, kuin kuvakaappauksesta ilmenee.

Mykkänen unohtaa, että monet valtiomiehetkin, kuten Urho Kaleva Kekkonen, ovat kirjoittaneet nimimerkkien takaa, kun he ovat halunneet kirjoittaa ajatusta herättävistä ajankohtaisista aiheista.

Se, että anonyymi nettikirjoittelu estettäisiin, aiheuttaisi varmasti runsaan mielipahan lisäksi melkoisesti ongelmia myöskin sananvapauden osalta. Siirtyisimmekö takaisin aikaan, jolloin virkavalta voi mielivaltaisesti hakea ”väärämielisen” kansalaisen kotoaan pidätettäväksi? Nykytilanteessahan kun pelkkä epäilykin riittää.

Varsinkaan nyky-Suomessa, jossa poliittinen korrektius kävelee jopa perustuslain suoman sananvapauden yli, kaikkea ei voi kirjoittaa omalla nimellään ja naamallaan. Sananvapauden käyttäminen kun on tiettävästi johtanut mm. sakkotuomioihin, työpaikkojen menettämisiin ja monimuotoisiin lokakampanjoihin.

Katso Mykkäsen puhe videolta, se löytyy videon alkupäästä:

Hienoisena kevennyksenä: Valtioneuvostolla näyttää muuten olevan ilmeisen heikot eväät keksiä jutuilleen avainsanoja. Integration 2018 -tapahtumaa on kuvattu kuudella avainsanalla. Kolmessa niistä on maahanmuutto.

Kuvakaappaus Valtioneuvoston nettisivulta.

Lähde: Valtioneuvosto

Muokattu 29.9 klo 7:49, ei uutta sisältöä eikä sisällön poistoa.

Aiheeseen liittyvää:

Mykkänen Turkkiin hakemaan syyrialaisia ”huutolaisia” Suomeen

45 KOMMENTIT

  • Venäläinen vaikutus liian suurta, äiti venäläinen. Mykkäsen kaikki toimet ja julkitulot on Venäjä myönteisiä. Miksi Mykkäselle annettiin Airiston helmeen kohdistuvasta rikostutkinnasta ennakkoon tietoa? Luo vain epäluuloa kansassa. Maahanmuutto on myös kansan edunvastaisissa käsissä.

  • Epä saa Mykkänen vieläkään silmiään auki, vai elääkö vain niin isossa kuplassa että ei vaan näe todellisuutta..

 1. Jos me puretaan meidän todellinen viha näihin maanpetturi päättäjiin – ne ei tiedä eikä ehdi arvaamaan mitä tapahtuu. Ollaan paikalla kuin aaveet ja kadotaan paikalta kuin aaveet.

  Päättäjät ovat nyt astuneet punaisen viivan yli. Heillä yksistään on vastuu seurauksista.

  Mykkänen ja muut maanpetturit ovat integroituneet pysyvästi vapaamuurarien persereikään.

  • Fiktiivinen Mykkäsen ajatuskupla lähimenneisyydestä (vai oliko tää Sipilän ajatuskupla?):

   ”Jäntskiä tuo, kun lähetämme satoja miljoonia Euroja Afrikkaan kehitysapuna, niin ne paikalliset virkamiehet, naiset ja niiden kaverit menestyvät, ja ostelevat uusia autoja ja asuntoja. Tää ei ole oikein, minähän olen mukana tässä, delegoimassa rahoja sinne. Joten mitä tehdä (LAMPPU SYTTYY – KaChing!)
   Tuodaan ne hätää kärsivät tänne, ja aletaan paapomaan niitä täällä, niin silloin voimme itse vetää välistä omiin taskuihimme, erilaisilla bisneksillä ja tempuilla – Tehdään Venezuelat ja rikastutaan!”

 2. Sisäministeriö voisi perustaa oman keskustelualustan nettiin. Sinne voisivat kirjoittaa ne, jotka vaativat digitaalisen tunnistautumisen ja henkilötietojensa julkisen riepottelun kuuluvan asiaan.

  Sen jälkeen muut keskustelukerhot voidaankin sulkea käytön vähäisyyden ja poliittisten vaatimusten vuoksi.

  Myös Esson-Baarit pitää sulkea. Vähintään on vaadittava Hesarin ääneen lukemista viisi kertaa päivässä. Lattiaan maalataan suuntanuolet, jotka osoittavat Helsingin Sanomien pääkonttoriin. Jokaisen tulee polvistua lukuhetken ajaksi.

   • En kannata neuvostoliittomaista kansalaisten kyyläämistä. Joten ei ole vaihtoehtoja. Tosin mitenköhän nuo ääliöt vahtivat, jos joku käyttää TOR-selainta ?…sitä ei noin vain jäljitetäkään.

 3. Huomaatteko ettei kukaan uskalla mainita edes yhdellä sanalla vapaamuurareita, masons.

  Kukaan lainsäätäjistä ei esitä että kielletään yksinkertaisesti julkisen viranhaltijan kuuluminen salajärjestöön koska se muodostaa eturistiriitoja. Kenelle tuomari tai poliisi on lojaali? Vapaamuurariveljille vai rikoksen uhrille? Vastaus tiedetään liiankin hyvin siitä mitä käytäntö on.

  Valtion sisällä toimii vapaamuurarijärjestelmä joka hyväksyy tai hylkää nimitykset. Potkaisee ulos virka ja viranomaiskoneistosta ellei ole tarpeeksi alistuva hyvä veli järjestelmälle.

  Kaikki virastot ja laitokset, kaikki keskeiset ja tärkeät hallintoon, virkamiesvaltaan ja päätöksentekoon liittyvät elimet on miehitetty joko vapaamuurareilla tai vapaamuuarijärjestelmälle alisteisilla henkilöillä.

  Kaikkien puolueiden johto on ensisijaisesti vapaamuuarijärjestelmälle lojaali – ei Suomelle.

  Trump ja Merkel kuuluvat samaan yksipuoluejärjestelmään, vapaamuuarijärjestelmään. Ulospäin kaikki muu on teatteria.

  Barrosso, Juncker, May, Merkel, Trump, Netanyahu, Putin, Kim-Jong Un, Macron, Katainen, Stubb, Sipilä, Orpo ym. ym. ovat kaikki vapaamuurarijärjestelmälle uskollisia. Eivät sille valtiolle jota edustavat.
  Ensin tulee vapaamuurarijärjestelmä, sen jälkeen vapaamuurarijärjestelmälle alisteiset organisaatiot kuten EU, YK, NATO, suurpankit ja sen jälkeen kansallisvaltiot tai mitä niistä on jäljellä.

  https://i0.wp.com/smoloko.com/wp-content/uploads/freeMasonryMeme5.jpg

  • ”Kukaan lainsäätäjistä ei esitä että kielletään yksinkertaisesti julkisen viranhaltijan kuuluminen salajärjestöön koska se muodostaa eturistiriitoja. Kenelle tuomari tai poliisi on lojaali? Vapaamuurariveljille vai rikoksen uhrille? Vastaus tiedetään liiankin hyvin siitä mitä käytäntö on.

   Valtion sisällä toimii vapaamuurarijärjestelmä joka hyväksyy tai hylkää nimitykset. Potkaisee ulos virka ja viranomaiskoneistosta ellei ole tarpeeksi alistuva hyvä veli järjestelmälle.

   Kaikki virastot ja laitokset, kaikki keskeiset ja tärkeät hallintoon, virkamiesvaltaan ja päätöksentekoon liittyvät elimet on miehitetty joko vapaamuurareilla tai vapaamuuarijärjestelmälle alisteisilla henkilöillä.”

   Tämä on omakohtaisesti koettu. Perintölainsäädännön mukaan aivan päivänselvä perintöjuttu sai oudon käänteen kun vastapuoli sai varatuomarituttunsa kautta ilmaista asianajaja-apua palveluksena. Ensimmäinen palkkaamani varatuomari ei tahtonut tehdä mitään omatoimisesti ja häntä ei tahtonut saada edes kiinni jutun edistymiseksi palkkaamisensa jälkeen. Sitten hän teki vastapuolen hyväksi laaditun ehdotuksen, korvauksia perintöosan saannin ehtona. En hyväksynyt tietenkään ehdotusta. Pian kuulin sattumalta nuoren naislakimiehen kautta että oma varatuomari-asianajajani ja vastapuolelle ilmaiseksi kaveripalvelusta toiselle varatuomarille tekevä varatuomari olivat hyviä ystäviä. Tätä eturistiriitaa lakimieheni ei huomannut kertoa minulle, vaikka otti jutun ja muka hoisi sitä. Vaihdoin lakimiehen oikeusapuun, koska kuulin että lähes kaikki kaupungin miespuoliset asianajajat ovat tuttuja ja hyväveljiä oikkarin opiskelijajärjestöistä asti sekä rappareita. Juttu meni pesänselvittäjälle ja heti ensimmäisessä tapaamisessa vastapuolen varatuomari-asianajaja ja määrätty pesänselvittäjä-varatuomari naurahtivat uhkailusävyyn miten he tuntevat toisensa ja itse asissa suuren Varsinais-Suomen kaupungin kaikki asianajajat tuntevat toisensa. Täysin selvä juttu eteni tämän jälkeen hyvin oudosti ja tuntui että minulla oli vastassa yhden vastapuolen asianajajan sijaan kaksi, kun myös pesänselvittäjä näytti ajavan pelkästään vastapuolen asiaa. Oikeusavustaja ihmetteli myös kuviota, miten päivänselvä perintöjuttu voi mennä näin ja piti itsekin todennäköisenä että kyseessä oli kaupungin rapparilakimiesten hyvävelipalvelukseen perustuva keissi. Hän sanoi että pesänselvittäjä olisi pitänyt vaatia toisesta kaupungista, johon oikeus kuitenkin harvoin kuulemma suostuu. Mutta kuten osa tietääkin pesänselvittäjä on lähes kaikkivoipa henkilö, joka voi tehdä lähes mitä tahansa pesän varoille ja ainakin laskuttaa pesää mielensä mukaan jos haluaa toimia pesän osakkaita vastaan. Tapaus on vielä kesken, mutta se selvisi että oikeutta on vaikea saada kun varatuomarirapparihyväveljet tekevät toisilleen hyvävelipalveluksia. Tämä Suomessa vuonna 2018.

   Turkulaisia tuomareita kuuluu vapaamuurareihin – professori: ”Kyllä se on ongelma riippumattomuudelle”
   https://www.turkulainen.fi/artikkeli/659788-turkulaisia-tuomareita-kuuluu-vapaamuurareihin-professori-kylla-se-on-ongelma
   Useita Turun seudulla asuvia hovioikeudenlaamanneja, notaareja ja varatuomareita kuuluu vapaamuurareihin. Tämä käy ilmi Hymyn vuonna 2016 julkaisemalta vuoden 2015 jäsenlistalta.

   Turun vapaamuurarit yrittivät saada yrittäjälle 10 vuoden tuomiota – Epäonnistuivat ja ryöstivät lopulta tuhkatkin pesästä
   http://nwohavaintoja.blogspot.com/2017/02/turun-vapaamuurarit-yrittivat-saada.html

   Oikeuslaitos ja asianajajat pitäisi saada puhdistettua vapaamuurarihyväveljistä ensimmäisenä. Tässä Petteri Orvolle ja Kai Mykkäselle työtä poistaa anonyymiteetti ja tuoda julki salaseuraväki, josta suuri osa on nimenomaan kokoomusjäsenkirjaisia.

   • Jos suinkin mahdollista, vaihda varatuomari vastapuolen tuomaria huomattavasti vanhempaan henkilöön, jonka tiedät ja joka on rappariportais korkeammalla tasolla. Nämä vanhemmat ja korkeammalla olevat eivä anna ”kakaroiden” astua varpailleen ja hävitä juttua. Samanlainen sisäinen hierarkia näilläkin on kuin armeijallakin.

 4. ”että meillä ei synny vaikkapa lähiöitä, jossa koettas ulkopuolisuutta Suomen lakeihin ja”

  Tuo kuvittelee, että noilla puheillahan koko ongelma järjestyy. Kokemus kaikkialla Euroopassa on, että Mykkäsen mielikuvitustarinat ovat silkkaa potaskaa. Valitettavaa on, jos kansalaiset uskovat Mykkäsen uskontoon rinnastettavia haittapuheita, kun ”on sentään ministeri”.

 5. Ja kaikki mahdolliset viranomaiset laitetaan sitten kiusaamaan ja simputtamaan toisinajattelijoita. Niinhän tässä paskamaassa on aina tehty ennenkin

 6. Mykkänen on aito suvakkiidiootti joka ei ajettele kuin 1% aivoistaan, mutta eihän sitä muuten kokoomuksen ministeriksi pääsisikään. Kokoomus ajaa täydellistä orwell yhteiskuntaa, jolle kalpenee jopa pohjois-korea tai entinen itä-saksa.Mykkänen haluaa että kaikki erimieliset mielipiteet painuvat maan alla, sanavapautta noilla toimilla ei onnistu hiljentämää. Se hiljenee osittain ainostaan sulkemalla koko internet.Sitttenkään se ei lopullisesti hiljene maailmasta. On melkoinen paradoksi että porvarit ajavat kovalla vauhdilla eriarvoisuutta mutta samaan aikaan vaativat keskustelujen hiljentämistä ja samaa ajattelua mitä heillä on.

  • Idiootit eivät tajua mitä tapahtuu kun painekattilasta tukitaan varoventtiili. Tai sitten tajuavat ja ajavat tarkoituksella eurooppaa sisällissotaan jotta saadaan pakkolait ja EUvostoliiton lopullinen vaihe voimaan.

 7. Vihahapuhetta ei ole ainoastaan netissä.
  Siis kamerat ja microfonit kaikkialle moskeijoihin myös. Samoin eduskuntataloon.

  Ihminen ei voi kotoutua, jos hän elää kehitysmaalaista kulttuuriaan suomessa.!

  Kaikki muut kulttuurit paitsi islam kotoutuu suomeen. Ainoa poikkeus on tataarit.

 8. Kun tiedossa on että Mykkäsen äiti on venäläinen Moskovan Tiltu ja isäukko on YLE:n ohjelmajohtaja, niin on selvää että mieltymys kommunistiseen totalitarismiin on kotikasvatuksen tulosta.
  Kukaan ei ollut ikinä edes kuullut Mykkäsestä ennen ministeri nimitystä. Samoin muuten kävi keskustan Bernerin kanssa tuntematon muukalais akkka yhtäkkiä ministeriksi. Joku taho on väärentänyt Suomen vaali tuloksia ainakin vuodesta 1987 joloin kokoomus pääsi hallitukseen ja on siellä siitä asti pysynyt. Jälki on sen mukaista. Suomi on ajettu alas ja miljoona ihmistä elää köyhyysrajan alapuolella.

  • Muistuu mieleen eräs ex-sionisti viheltäjä, joka mainitsi, että jos haluaa nykyään merkittävään virkaan, niin on joidenkin kohdalla niin, että pitää murhata lapsi pervo-rituaalissa. Mykkänen on sen tehnyt?

   Näiden rituaaleihin osallistuneiden yksi pakkomielle on tuoda paljon muslimeja maahan, koska lapsiin kajoaja voi pukeutua muslimiksi tekopartoineen päivineen, ja tehdä pahojaan vain, jos maassa on paljon muslimeja. Samalla tuovat muslimit lapsiavioliitot, eli laillistetun lapsiin kajoamisen maahan, ja tämä myös osaltaan tukee pervojen valtaan päästettyjen unelmia vapaudesta tehdä hirvittävän paljon pahaa lapsillemme. Lasten esineellistäminen aatteen työkaluksi, tässä yksi islamin ydinteeseistä, jota maamme valtaklikki haluaa iskostaa lapsiimme ”ihan normaalina asiana”. Tämä tarvitaan, jotta lapset voidaan indoktrinoida globalismi-aatteen marioneteiksi, ja nousemaan omaa maata ja vanhempiaan vastaan.

   Lasten ja naisten kansainvälinen kauppaaminen hirvittäviin tarkoituksiin voi kukoistaa VAIN JOS RAJAVALVONTAA EI JUURIKAAN OLE. Lue tuo uudestaan

 9. Onko Mykkäselle ja muille globalistimokuttajille tullut mieleen että kansalaisten vihaisuus on ihan luonnollinen reaktio ja aiheellista? Ja että eipä sitä vihaisuutta kielletä keltään muulta paitsi kantaväestöltä? Sen verran on toimittu omaa väkeä vastaan tässä viime vuosikymmenien aikana ja etenkin viime vuosina.

 10. Jos nyt saataisiin ensin ne ministereiden omistukset esiin sieltä vakuutuskuorista ja veroparatiisisaarilta..

  Hirtehisen hauska tässä tilanteessa, jossa ministerit ottavat käskyjä ulkomailta ja toimivat omaa kansaansa vastaan, on se fakta että itse asiassa sana Ministeri tulee latinan kielen sanasta ”minister” joka tarkoittaa mitäpä muutakaan kuin apulaista.

 11. Ne poliitikot, jotka saavat sapiskaa netissä, ovat tietenkin niitä, jotka vaativat sananvapauteen rajoituksia.
  Nämä poliitikot eivät tajua sitä, että heidät on valittu edustamaan kansan mielipiteitä eikä omia mielipiteitään. Kun poliitikon omat mielipiteet johtavat kansan kannalta huonoihin vääriin päätöksiin, kansa pääsee nykyisin keinoin helpohkosti tuomaan mielipiteitään esiin. Poliittiset päätökset tehdään yleensä mielipiteisiin perustuen ja harvoin vaikuttaa tieto.

  Tästä ristiriita syntyykin ja syynä ovat yksinomaa älyllisesti kykenemättömät asioista päättävät poliitikot, eivät mielipiteitään ilmaisevat kansalaiset, olivat kansalaisten mielipiteet vääriä tai oikeita. Totalitaarisessa valtiossa kansalaiset, jotka ilmaisevat mielipiteitään laimeimmillaan leimataan toisinajattelijoiksi ja pahimmillaann tuomitaan rikollisina. Suomi on valumassa syvälle totalitarismiin ja syynä on nykyinen polittinen konsensus, johon ei muutosta haluta.

 12. Mykkänen puhuu kuin pissis! Siis aivan kuin tämä erityisasiantuntija, Jessikka Aro.
  Kuvituskuvasa sisälmyskanisteri huithoo etelän miehen tavoin kun aivot eivät pelaa eikä ”hihna pysy päällä”.

  Surkeaa, kerrassaan surkeaa..!!! Itse Mykkänen uskaltaa esiintyä omalla nimellään ja naaamallaan pelkästään turvamiesten armeijoiden hartioiden takaa.

 13. Jotenkin särähtää tuo tapahtuman nimi ’Integration’ korvissa. Eikös käsitteet ’monikulttuuri’ ja ’integration’ ole toisilleen vastakkaisia?

  Itse uskoisin, että käsite ’monikulttuuri’ on ollut vain houkutin saada vihervasemistolaiset älykääpiöt mukaan mokutusprojektiin. Jossain vaiheessa heillekin selviää, mikä on homman oikea luonne ja sehän totta totisesti on ”integration”. Ei kuitenkaan suomalaiseen kulttuuriin, joka integroidaan pois.

 14. Mykkänen on myynyt sielunsa pirulle, yksi pahimmista suomalaisten vihollisista, samoin tuo amis ”valtiomies” Lindström. Muistakaa rakkaat ystävät äänestää nuo paskiaiset kortistoon.

 15. Kantasuomalaiselta vaaditaan nimi mutta maahan pääsee paperittomat roskaihmiset ja ammattisotilaat hyysättäväksi suomalaisten verorahoilla. Kun paperittomien ammattiarmeija on tappanut riittävän monta suomalaista niin Venäjä rientää apuun ja olemme jälleen osa Venäjää.

  • Niinpä! Kävisikö samoin kuin 1809 alkoi tapahtua? Suomen kulttuuri nousisi kuin aurinko ja Suomi itsenäistyisi sadan vuoden kuluttua. Useinhan historia toistuu pienin tai suurin eroin.

  • Venäjä varmaan puuttuu maahanmuuttoon kun se alkaa uhkaamaan heidän turvallisuutta. Eivät varmaan halua suomesta muslimivaltiota. Joten odotellaan Putinin reaktiota tulevaisuudessa jos suomi jatkaa rajat auki politiikkaa.

 16. Tässä tulee … archive.is/kimmoleaks.fi … PL 118 § on Valtiopetos; joka tulee tutkia Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa yhdessä sen LAHJONNAN kanssa.

  Laki 444/2012 on PETOS; jolla eduksunta varasti jopa 3 miljardia pienyrittäjien omaisuutta pankki-vakuutuslaitoksella !

  Olen milloin tahansa valmis todistamaan asioista valtakunnanoikeudessa 9.12. 2005 sinnen jättämäni SYYTEILMOITUKSEN mukaisesti . ( kirjattu diaariin 8 kuukautta myöhässä; lainsäädännöllinen syrjintä Suomessa.)

  Pl 118 § on osa tätä lainsäädännöllistä syrjintää; josta olen valmis keskustelemaan omalla naamalla ja nimellä vaikka Valtakunnanoikeudessa; josta todisteena 2005 jätetty SYYTEILMOITUS ja 2006 ihmisoikeusvalitus ( EIT 24221/06 ).

  Mutta ”keskustelu” on estetty salaamalla nämä kaikki !

 17. Totta kai haluaa nimet ja kasvot esiin, on polpon helpompi tulla mielivaltaisesti pidättämään ja laittamaan häkkiin ilman syytettä. Siis ainakin jos uusi tiedustelulaki menee läpi. Ja melko pian, jos kiireellisenä. Sensuuri toimii jo nyt ja on vain kiihtynyt Niinistön toisella pressakaudella.

 18. Sisäministeri Mykkänen haluaisi puuttua anonyymiin nettikirjoitteluun EU-tasolla – ”Sinun pitää tuoda kasvosi esiin, kun osallistut keskusteluun”
  https://yle.fi/uutiset/3-10426756
  ”Ministerin mukaan yksi syy julkisen keskustelun koventumiseen ovat anonyymit profiilit, joiden kautta levitetään vihaviestejä sosiaalisessa mediassa.

  Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ehdotti viime viikolla Integration 2018 -tapahtumassa, että anonyymiin nettikirjoitteluun pitäisi puuttua Euroopan unionin tasolla vihapuheen torjumiseksi.”

 19. Onko noilla niin suuria paljastumattomia korruptiojuttuja että pelkäävät jonkun uuden MV-lehden tuovan ne esiin ja somen sekä foorumien keskustelun aiheuttavan sellaisen vyöryn että vapaa keskustelu on jo ennakkoon kiellettävä. Mitään muuta syytä en keksi miksi anonyymiä keskustelua ja sananvapautta pitää nimenomaan kokoomuksen toimesta Internetistä rajoittaa.

 20. Lex Mykkänen sopii hyvin nimeksi laille, jolla netin anonyymi kirjoittelu kielletään;)

 21. Ei tästä ole montaakaan vuotta, kun vastaavaa omalla nimellä esiintymistä vaadittiin. Tässä taas huomaa, kuinka kapea käsitys näillä poliitikoilla ym. viranomaisilla on sosiaalisesta medista.

  Meillä on oikeus ilmaista itseämme myös anonyymisti. Toki sen hintana pitäisi olla käyttäytymissäännöt, mutta Mykkäsellä on selvästi hyvin rajallinen käsitys netin keskustelupalstoista. On nimittäin olemassa paljon sivustoja, missä on täysi oikeus kirjoittaa anonyymisti. Kun puhutaan sairauksista, turvallisuudesta ym, missä omaa identiteettiä ei tarvitse toitottaa kaikille. Kaikki ei ole sitä yhtä ja samaa ”vihapuhe” sössötystä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.