Ruotsissa aletaan kouluttaa hoitajia somalin kielellä

9
Alvestan kunta alkaa kouluttaa lähihoitajia heidän omalla kielellään, somaliksi.

Alvestan kunnan toimijat ovat päättäneet alkaa kouluttaa lähihoitajia somaliksi. Koulutus kestää kolme vuotta, ja ensimmäisen vuoden aikana koulutuskieli on pääosin somalin kieli. Kun koulutus etenee, ruotsin kieltä aletaan käyttää yhä enemmän. Kolmantena vuonna koulutuskieli on pääosin ruotsi.

– Tässä on uutta se, että nyt panostetaan yhtä aikaa koulutukseen ja kielen oppimiseen – niitä tehdään rinnakkain, kertoo projektipäällikkö Amr Sheikh Dayeb.

Samantapaista koulutusta on jo menossa toista vuotta arabiaksi. Toiveena on, että kouluttautujat työllistyisivät nopeasti.

– Kun koulutusta tarjotaan kotikielellä, luulen, että opit menevät paremmin perille. Tämä on paljon parempaa opiskelijoille. Heidän on helpompaa ymmärtää ja syventää tietojaan, sanoo opettaja Najma Mohammad.

Lähde: SVT Nyheter

Aiheeseen liittyvää:

Suomen Ulkoministeriö: ”Somalit ovat luonnostaan yrittäjiä”

9 KOMMENTIT

 1. Ruotsalaiset vaikeuttavat somalien sopeutumista ruotsalaiseen yhteiskuntaan tinkimällä ruotsin kielen osaamisvaatimuksista.

  Asiasta toiseen. Mikä on se ihmetekijä, joka saa länsimaiset ihmiset pokkuroimaan MENA-maiden asukkaiden edessä ja palvelemaan heitä.

 2. Ei mene kauaa kun somali on Ruotsin virallinen kieli ja ruotsinkielen puhuminen on laitonta vihapuhetta.

 3. Maailman parantamisen kannalta olisi tärkeämpää, että somalin kieli tulisi pakolliseksi Ruotsin parlamentissa. Ehdokkailta vaadittaisiin kielikoe ja vähintään kymmenen vuoden oleskelu Somaliassa.

  Tämän seurauksena ruotsalainen poliittinen kulttuuri ja lainsäädäntö alkaisi levitä Somaliassa kulovalkean tavoin. Ja eipä aikaakaan, kun Somalia jo avaisi rajansa ja sosiaaliturvan kaikille Afrikan asukkaille, erityisesti Etelä-Afrikan kristityille valkoisille.

  Ja Eurooppa pelastuu!

 4. Ruotsalaisten sairaaloiden henkilökunnan on myös opeteltava somalian kieli, muu rakaisu on rasimia. Myös potilaiden on vastattava somaliaksi. Tässä ajankuvaa Ruotsin kansankodin tulevaisuudesta.

 5. Ai lähihoitajiksi somalit nuo työtävieroksuvat ämmänmärännöt.Hukkaan heitettyä rahaa,koulutaa nyt yhtään mihinkään loisimaan tottuneita parasiitteja…

 6. Tämän kehitystrendin loppupäässä häämöttää tilanne, jossa kaikki Ruotsin sosiaali- ja terveydenhuollon asiaakkaat ovat somalinkielisiä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.