Sisä-Suomen poliisilaitoksella hoidettavana eilen ”pahoinpitelyjen iltamat”

Pahoinpitelyt pitivät Sisä-Suomen poliisin kiireisenä eilen illalla ja yöllä Tampereella ja Jyväskylässä.

Tampereella Annalassa klo 21.28 aikaan Vanha-Juvankadulla sijaitsevan talon kolmannessa kerroksessa mies rikkoi asunnon ovea sorkkaraudalla. Kiinnioton aikana mies totesi yrittäneensä rikkoa väärää ovea. Rappukäytävän oven lasi oli myös rikottu.

Turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi puukko ja takin taskusta löytyi kääntöveitsi. Mies otettiin kiinni asian myöhempää selvitystä varten.

Jyväskylän Kauppakadulla klo 23.41 liikkunut nuorimies on epäiltynä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hän piti hallussaan perhosveistä, pyöritteli sitä käsissään, muttei kuitenkaan uhannut ketään. Poliisipartio otti veitsen haltuunsa. Asia käsiteltiin sakolla.

Tampereen Hervannassa sijaitsevasta ravintolasta tuotiin kaksi noin kolmekymppistä miestä päihtymyssäilöön klo 00.20 tapahtuneen episodin jäljiltä. Miehet aiheuttivat häiriötä ravintolassa eivätkä noudattaneet järjestyksenvalvojan poistumiskäskyjä. Lopulta miehet estivät poistamista myös fyysisesti haraamalla vastaan. Rikosilmoitus kirjattiin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Jyväskylän Syöttäjänkadulla sijaitsevan ravintolan edustalta tuli tutkittavaksi pahoinpitely klo 01.45. Nelikymppinen mies oli työntänyt ravintolan edustalla olleen naisen maahan. Nainen oli lyönyt päänsä asfalttiin. Ambulanssihenkilöstö tarkasti hänen vammansa. Pahoinpitelystä epäilty mies oli poistunut läheiselle grillille, josta hänet otettiin kiinni ja kuljetettiin poliisiasemalle.

Tampereella Hatanpään Valtatieltä tuli selvitettäväksi pahoinpitely klo 03.34. 22-vuotiaalle ja 18-vuotiaalle miehelle oli tullut riitaa ravintolassa ja asioita ratkottiin lopulta fyysisesti. Vanhempi mies oli käärinyt vyön kätensä ympärille ja lyönyt sitten nyrkillä muutamia kertoja nuorempaa miestä kasvoihin. Lyönneistä aiheutui naarmuja ja ruhjeita asianomistajan kasvoihin.

Poliisi tutkii pahoinpitelynä ja lievänä pahoinpitelynä Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevan ravintolan edustalla klo 04.33 tapahtunutta rähinöintiä. Alustavien selvitysten ja osallisten kertoman mukaan tapahtumat etenivät niin, että sanaharkan jälkimainingeissa 23-vuotias mies oli läpsäissyt 18-vuotiasta miestä päähän, johon toinen osapuoli oli vastannut lyömällä nyrkillä kasvoihin. Osallisten vammat eivät alkutietojen mukaan olleet vakavampia.

Lähde: Poliisi

Aiheeseen liittyvää:

2 thoughts on “Sisä-Suomen poliisilaitoksella hoidettavana eilen ”pahoinpitelyjen iltamat”

  • 7.10.2018 at 06:09
    Permalink

    Normaalia kännisten ”tappelua” pahimmat vammat tulevat yleensä kun kaatuu ja lyö päänsä. Ei lyönnistä vaan vitummoisesta humaltilasta johtuva horjahtaminen. Nuo lyönnit ovat yleensä ”tiskirätti huitaisu” luokkaa ei tehoja, mutta tarpeeksi että kännikala kaatuu ja poks kallo halki. Oikeastaan on hienoa katsoa kun kaksi taitavaa ottaa yhteen, vammoja ei juurikaaan tule ja puhti ja raivo lähtee kun tapeeksi huitoo. Vaarallinen tilanne on se että nyrkkejä taitavasti käyttävä joutuu ”nakkikioski peten” rähinöitsijän ahdistelemaksi, eikä peräänny kehoitukseta, vaan saa lisää virtaa kun luulee että toinen pelkää. Yksi nopea lyönti taitavasti leukaperiin ja valot sammuu heti, tosin siinä samalla ”nakkikioski pete” saa pahan kallovamman kaaduttuaan ja kuolee.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.