Interpol etsii johtajaansa

4
Interpolia vuodesta 2016 alkaen johtanut Meng Hongwei matkusti Kiinaan, mutta ei palannut takaisin. Hänen vaimonsa teki miehestään katoamisilmoituksen, kun hän ei kuullut miehestään syyskuun 25. päivän jälkeen mitään.

Meng Hongwein vaimo otti yhteyttä Ranskan Lyonin poliisiin, kun hän huolestui miehestään, johon hän menetti yhteyden. Mies oli matkustanut Kiinaan. Vaimo oli myös saanut uhkauksia sosiaalisen median ja puhelimen välityksellä, kerrotaan Ranskan sisäministeriöstä.

Interpolin pääpaikka on Ranskassa.

South China Morning Post -julkaisun mukaan Meng on viety kuulusteluihin, mutta Kiinan hallitus ei ole antanut asiasta minkäänlaista julkilausumaa, vaikka Interpolin johtajan hyvinvoinnista on tehty Kiinaan kysely.

Hong Kongissa ilmestyvä South China Morning Post -julkaisu kertoi nimettömään lähteeseen perustuen, että Meng oli viety kuulusteluihin, mutta syy ei ole tiedossa.

Erään tutkimuksia läheltä seuraavan henkilön mukaan Meng on voinut suututtaa kiinalaiset viranomaiset tavalla, josta on seurannut pidätys.

– Ranska ihmettelee Interpolin johtajan tilannetta ja on huolissaan hänen vaimoonsa kohdistuneista uhkauksista, kerrotaan Ranskan sisäministeriöstä.

Vaimo ja perheen lapset pysyvät edelleen Ranskan Lyonissa, mutta nyt suojeltuina.

Ei ole selvää, miksi 64-vuotias Interpolin johtaja matkusti Kiinaan.

– Interpol on pyytänyt virallisten poliisiviranomaiskanavien kautta selvitystä Kiinan viranomaisilta Interpolin johtajan Meng Hongwein tilanteesta”, kertoo Interpolin yleispäällikkö Jürgen Stock.

Lähde: Metro

4 KOMMENTIT

  1. Kiinalaiset pitänevät huolta interpolin johtajasta Maon metodein.

    Lukaisin että Espoossa on poltettu autoja kahdessa eri kohteessa. Vihervasemmisto, sdp, keskusta ja kokoomus sekä heidän äänestäjänsä tanssivat ilosta, kun Ruotsin autogrilli kulttuuri saapui Suomeen.

  2. Mies on ”isänmaalliselle koulutusleirillä” Tulee jos tulee, nöyränä takaisin muutaman vuoden päästä. Kiinassa vallitsee täydellinen demokratia, jonka syteemi parantaa erilailla ajattelevat. Tätä puuhataan myös Eurooppaan.

    • Kokoomus ja lestakepulit ajavat Kiinan mallia voimalla myös Suomeen. Työtätekevällä karjalla ei saisi olla mitään turhia talouden toimintaa haittaavia oikeuksia tai omaa älyä. Sitten, kun on saavutettu lestakepuleitten mielestä Paratiisia muistuttava kansantaloudellinen täyttymys, jossa lestakepuleiden firmojen kassoihin tulvii jatkuvasti hujanaa ja maitoa ylitsepulppuavina virtoina, voidaan keskustella oikeuksien palauttamisesta ts. ei milloinkaan.

  3. Kiina voidaan lukea roistovaltioksi, vaikka se antaa itsestään kuvan salonki valtiona ja Aasian nousevana talousmahtina ja etenkin sotilas sellaisena. Kiina huseeraa häikäilemättömästi Afrikassa ryöstäen mustan Afrikan luonnonvaroja tavalla jota entiset läntiset kolonialistit olisiva katselleet kateudesta vihreinä. Tämä vähemmän tunnettu tosiseikka uppoaa maailmanlaajuiseen uutiskohinaan, joko tietoisesti tai kuten tapana on kansainvälinen media soittaa samaa levyä puhki haistellen loputtomasti yhtä ja samaa lantakasaa, josko siitä saisi vielä lisää jutunjuurta ja ellei saada sitten keksitään. Kiinalaiset värväävät paikallisista yksityisarmeijoita, joiden avulla he ajavat aikaisemmat valtauksen isännät aseilla uhaten huisin nevadaan, sillä kukapa ei arvottaisi henkeään kalliimmaksi kuin antoisinkaan kultakaivanto. Kiinalla on erään mustan Afrikan maan kanssa hanke perustaa Kiinan armeijan tukikohta kyseiseen maahan. Kiinalaiset harjoittavat peittelemätöntä ja härskiä teollisuusvakoilua, kopio läntisiä merkkituotteita surutta ja vetää välistä maailmankauppa kilpailussa häikäilemättömästä välittämättä mistään sopimuksista tai kansanvälisin sopimuksin sovituista pelisäännöistä. Toinen luku on tietenkin sotilaallinen tiedustelu ja sotateollisuusvakoilu, jonka kautta Kiina on onnistunut murtautumaan useaan otteeseen Yhdysvaltain pentagonin tietokantoihin ja yhdysvaltalaisiin suuriin suihkuhävittäjiä tuottaviin yrityksiin. Sama koskee laivastoa ja muuta aseteknologiaa. Erityisen pahasti sotilasteknistä huippusalaista tietoa valui Bill Clintonin presidenttikaudella, koska hänen lähipiiriinsä kuului kiinalainen liikemies, jonka avulla tuolloinen presidentti suorastaan itse myi niitä Kiinalle, suuresta rahasta tietenkin. Edellinen voi ehkä jopa Clintonitkin huomioon ottaen kuullostaa huikealta, mutta mikäpä ei Clintonin pariskunnan kohdalla ei pitäisi paikkaansa kun on kyse rahan lapioimisesta noiden kahden pohjattomaan säkkiin. Mitä tulee kiinalaiseen viihde-elektroniikkaan kaikki erinäiset laitteet varustetaan Kiinan hallituksen vaatimuksesta vakoiluohjelmilla, jotka sitten toimitetaan ulkomaille. Lisäksi Kiinan hallituksen perustamassa ja armeijan alaisuudessa oleva tietotekninen vakoilu ja virusohjelmien tehtailu ja niiden levittäminen esim. USA:n tietoliikenneverkkoihin, jotka huolehtivat sähkönjakelusta, ydinvoimaloiden -ja vesivoimaloidentoiminnasta hankaloittamaan ja lamauttamaan ne tarvittaessa. Kohteena ovat tietysti kaikki merkittävät maat maailmassa. Tätä vastaan ja Kiinan musertavaan kauppaylijäämään presidentti Donald Trump on heti virkaan astuttuaan ottanut erääksi pääkohteekseen puuttua tähän hälyttävään tilanteeseen, joka on USA:n talouden ja työllisyyden sekä turvallisuuspolitiikan kannalta strategisesti tärkeää. Heti parissa kolmessa kuukaudessa hänen aloitettuaan presidenttinä hän toimillaan sai useat amerikkalaiset suurfirmat perumaan päätöksensä toimintansa siirtämisestä ulkomaille, joka eräs niistä oli, mikäpä muukaan kuin Kiina.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.