Interpolin johtaja tutkinnassa Kiinassa korruptiosta

4
Vaimo sai mieheltään viimeisen viestin 25. syyskuuta. Siinä oli kuva puukosta.

Interpolin johtaja Meng Hongwei katosi matkallaan Kiinaan. Hänen vaimonsa Grace Meng on tänään pitänyt Ranskan Lyonissa lehdistötilaisuuden kertoakseen tilanteesta. Lyon on Interpolin pääpaikka.

Vaimo julkisti tiedotteen tilanteesta vain hetkeä ennen kuin Kiinan viranomaiset vahvistivat, että Hongwei on tutkinnassa lain rikkomisesta. Interpolin johtajuuden ohella Hongwei tekee töitä myös Kiinan julkisen turvallisuuden varaministerinä. Matka Kiinaan oli vaimon mukaan työmatka.

– Hänen työnsä on hyvin kiireinen, mutta olimme yhteyksissä joka päivä, kertoo vaimo.

Eilen Interpol kysyi viranomaiskanavia pitkin, mikä Hongwein tilanne on.

Tänään on käynyt ilmi, että Hongweita epäillään korruptiosta.

Lähde: Metro

Aiheeseen liittyvää:

Interpol etsii johtajaansa

4 KOMMENTIT

 1. Jokohan rottaämpäri on sidottu tiukasti vatsaa vasten? Vai odotteleeko pimeässä milloin seuraava vesipisara läjähtää päälaelle?
  Ihmettelen suuresti miksi vitussa länsi aloitti koskaan kaupan käynnin kommari Kiinan kanssa. Lisäksi idiootti vihreiden ilmastonmuutos pieruverojen länsimaiden teollisuus on viety kinkkilään koska siellä annetaan piut paut maaperän, vesien ja ilmakehän saastuttamisesta ( juhla puheet erikseen) ja vihervasemmiston toitottamia ihmisoikeuksia ei tunneta, mutta sehän on vihervasemmiston mielestä ok. Koska Kiina on kommari valtio niin Kiinan saastuttaminen on parempaa saastuttamista ja ihmisten kiduttaminen parempaa kiduttamista. Niinpä vihreiden mielestä suomalaisten sähköveroa on taas korotettava.

 2. Olisi aihetta pidättää enemmänkin porukkaa Interpolilta.

  Interpol vaikuttaa kyllä todelliselta hämärälaitokselta. Iljankin kaksi Interpol agenttia pidätti Andorrassa, vaikka Interpol ei saisi edes hoitaa pidätyksiä, ne tekee aina paikallinen poliisi. Ja Interpol teki tämän muilutuksen vielä kesken Iljan presidentinvaalikampanjan.

  Interpol oli antanut Iljasta etsintäkuulutukset ”rikoksista ihmisyyttä vastaan” vaikka Ilja ei ole koskaan ollut epäiltynä taikka syytettynä sellaista. Ihan keksitty juttu.

  Turkkissa sattunut samantyyliä tapauksia:

  https://yle.fi/uutiset/3-9811224

  Interpolin Suomen kansallisena keskuksena toimii Keskusrikospoliisi.

  Interpolin sivuilta:

  Does INTERPOL send agents around the world to arrest people?
  No, the INTERPOL General Secretariat does not sesnd officers into countries to arrest individuals. All investigations and arrests in each INTERPOL member country are carried out by the national police in accordance with national laws

  https://www.interpol.int/FAQs

 3. Mies voi olla rikollinen mätämuna, mutta on myös mahdollista se, että ”korruptiona” tutkitaan Kiinan politiikkaa tai johtajia arvostelevien mielipiteiden levittämistä tai pyrkimystä helpottaa vainottujen toisinajattelijoiden asemaa. Kiina on vajoamassa totaalihelvetin tasolle ja mikä parasta, isot voimat ovat tuottamassa sikäläistä hallintomallia myös länteen. Meidänkin viranomaiset ovat kiimassa, kun heille mm. EU-lainsäädännön varjolla tuotetaan jatkuvasti lisää teknisiä tai lakiin perustuvia valmiuksia kytätä ja kontrolloida kansalaisia.

 4. Onhan se selvää, että jos ulkomaailmasta jotain saadaan vatsanpurutkin mukaanluettuna, se tulee tilittää lyhentämättömän Kiinan kommunistiselle puolueelle. Sitä paitsi silloin tällöin ”ison kalan” haavitseminen tekee hyvää kommunistisen puolueen imagolle hallinto alaisiin nähden. Kyse saattaa olla täysin poliittinen ajojahti sikäli, että kyseinen jamppa on joutunut vain poliittiseen epäsuosioon Kiinan hallituksen silmissä tai joku toinen virkaintoinen pyrkyri on työtä hartiavoimin tehtyään uraansa urjentanut niin, että miestä vaihdetaan mäessä ja tämä nykyinen menee armeijan harjoitusammunta maaliksi. Länsimaissa yleensä korruptio syytökset pitävät paikkansa ja ovat relevantteja, mutta kommunistisissa maissa useinmiten on kyseessä nk. ”luottamuksen” menettäminen tai yksinkertaisesti se, että kusi on noussut päähän ja kyseinen pikku keisari luulee olevansa suurempi herra kuin on. Tätä ei kollektiivissä hyvällä katsota, sillä kukaan ei saa olla toista parempi, eikä ainakaan sellainen, joka on menettänyt henkilökohtaisen ymmärryksensä kumartaa tarpeeksi syvään puoluehierargiassa ylemmilleen. Lisäksi Kiinan tapaisessa kommunistimaassa, joka tosin harjoittaa jonkintason markkinataloutta pelätään kuoliaiksi ulkomailla ja ulkomaalaisten kanssa tekemisissä olevalla korkealla hallituksen jäsenellä kenties jotain vispiläkauppaa länsimaalaisten valtioden sekä sikäläisten turvallisuuspalveluiden kanssa. Erityisesti tämä jakomielitautinen piirre nousi huippuunsa Stalinin Neuvostoliitossa, jossa kaikki kommunistisen puolueen korkeat virkaa pitävät johtomiehet epäilivät sairaalloisesti toisiaan ja pelkäsivät kuollakseen Stalinin kulloisiakin mielenliikkeitä ja yrittävät lukea hirmuhallitsijan jokaisesta eleestä merkkejä siitä onko vielä ukon suosiossa vai alkaako ”tähti laskea”, joka merkitsi samaan kuin oikeankin tähden lopullinen kuolema sen elinkaaren täyttyessä. Ja ne, jotka olivat tekemisissä Stalinin tarkan valvonnan alla ulkovaltojen kanssa tekemisissä virkansa puolesta, saivat varoa jokaista sanaansa ettei sitä katsottaisi ”oman linjan” vetämiseksi tai Josif Stalinin antamien reunaehtojen ylittämiseksi. Tavallisesti tosin varsinkin sota-aikana Stalin hoiti luonnollisesti itse valtion johtajana ulkovaltojen poliitikkojen kanssa ja varsinkin oli tunnettu piin kovana neuvottelijana ja väsymättömänä tinkijänä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.