Venäjä-myönteinen Harmonia-puolue voitti vaalit Latviassa

4
Latviassa järjestettiin lauantaina parlamenttivaalit, jossa 19 prosentin kannatuksella ylsi voittajaksi Harmonia-puolue.

Harmonia-puolue, latviaksi Sociāldemokrātiskā Partija ”Saskaņa”, keräsi kannatusta 19 prosenttia, EU-myönteinen kehityspuolue 12 prosenttia ja kaksi populistipuoluetta, KPV LV ja uuskonservatiivit yhteensä 27 prosenttia.

Aikaisemmin puolueet ovat muodostaneet klikkejä pitääkseen Harmonia-puolueen poissa hallituksesta.

Jos Harmonia-puolue nyt yhdistää voimansa kahden populistipuolueen kanssa, se voinee muodostaa hallituksen, sillä satapaikkaisessa parlamentissa näillä kolmella puolueella olisi yhteensä 55 paikkaa.

Harmonia-puolueen puheenjohtajan, Rigan pormestarin Nils Ushakovskin mukaan ilman Harmonia-puoluetta hallituspohjasta ei voi tulla kyvykästä ja vakaata.

Harmonia-puolue haluaa maan pysyvän EU:ssa ja Natossa, mutta haluaa myös tiivistää taloudellista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Lähde: BBC

Aiheeseen liittyvää:

Latviassa vaalit lauantaina – voittaako valtakoneistoa uhkaava puolue?

4 KOMMENTIT

    • Ja ovat siinä varsin oikeassa. EUnukkien mafia on maailman vaarallisin rikollisjärjestö.

  1. Jokaiselle maalla pitäisi antaa ydinase, että voisivat ylläpitää puolueetonta itsenäisyyttään. Onko tosiaan niin, että rääpälemaat on pakko sulauttaa osaksi jotain isoa kokonaisuutta. Venäjän federaatio on paha, mutta EU-federaatiosta on tulossa jopa pahempi. Ja ainakin maahanmuuttokriitikko arvaa miksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.