Poliisi ei epäile Espoon, Helsingin ja Vantaan autopalojen liittyvän toisiinsa

7
Espoon Matinkylässä Tiistinkallion ja Kalastajankujan parkkipaikoilla paloi sunnuntaina 07.10.2018 aamuneljältä neljä autoa. Lisäksi yksi auto vaurioitui. Viime yönä paloi Vantaalla ja Helsingissä.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii asiaa neljänä törkeänä vahingontekona ja yhtenä vahingontekona, mutta ei tässä vaiheessa voi kertoa tutkinnallisista syistä syttymissyistä enempää. Poliisi ei ole tehnyt asiaan liittyen kiinniottoja.

Viime yönä paloi autoja myös Vantaalla ja Helsingissä, mutta poliisi ei tässä vaiheessa epäile niillä olevan yhteyttä Matinkylän paloihin. Lisäksi eilen iltapäivällä Espoon Tontunmäessä oli sytytetty siellä hylättynä ollut kuorma-auto. Sen yhteyttä Matinkylän paloihin selvitetään tutkinnan aikana.

Julkisuudessa on esitetty viittauksia ja vertauksia Ruotsissa tapahtuneisiin autopaloihin. Poliisin näkemyksen mukaan ne ovat olleet motiiveiltaan ja luonteeltaan erilaisia kuin Espoon autopalot.

Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää vihjeitä Matinkylän ja Tontunmäen autopaloista puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi

Asiaan liittyvää:

Kaksi erillistä autopaloa Espoon Matinkylässä

7 KOMMENTIT

  1. Poliisi se jatkaa poliittisesti korrektilla hyshys seliseli linjalla. Vai oli autopalot luonteeltaan erilaisia. Voi hyvänen aika! Jos tahalliseti sytytetty auto palaa niin auto palaa. Millä tavalla tahallaan sytytetyn palavan auton luonne ilmenee? Alkupalossa palon nopeus voi poiketa riippuen sytykeaineista. Lopputulos on aikalailla sama, ellei palokunta keskeytä paloa.
    Kyseessä on selvästi rikossarja. Tekijät voivat olla eri, mutta yhteinen johto ja kaikilla lienee eräs yhdistävä ominaisuus Ruotsin autopalojen sytyttäjien kanssa?

  2. Eipä tietenkään epäile yhtään mitään, kun rikos on sinänsä olemassa, mutta syylliset ovat vain ”vääriä”. Ei sitä sitten millään saatu jonkin kansallismielisen flafkan teoksi. Ja, jos uskaltaa sanoa, sen ”pahan” nimen eli ”natsit”. Niitähän puikkelentii tätänykyä Suomessa kuin myyriä myyrävuotena. Perkele, kun pitää oikein jaloistaan pois potkia, ennen kuin pääsee postilaatikolle aamutuimaan tuimalla tuulella.
    Joka tapauksessa, onnittelut onnellisten autojensa omistajille. Vakuutusyhtiö tietysti ”vakuutuslääkärimäisesti” ei korvaa mitään, kun ”todellisia” rikoksentekijöitä ei ole edes olemassa, vaikka auto on porona. Eikä se sitten siihen jääkään, vaan pystyyn laitetaan poliisitutkinta ”järkähtämättömässä” mielessä tehty ”vakuutuspetos”. Jeps, näin meillä maa makoilee nykyiään.

  3. Autoja palaa samana ajankohtana ympäriinsä, mutta eipä tietenkään liity mikään mihinkään taas.Kuten ei liity Piffi, varisverkosto ja kiakkovieratkaan…

  4. Autopolttojen motiivia ei löydy tukimuksissa, koska se on etnistä laatua. Se rasimin jäätävä pelko estää poliisi tehokkaan työskentelyn ja koska orpon ministeriöstä on tullut yksiselitteine käsky jättää heidät rauhaan ettei väestönvaihto suunnitelma mene pilalle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.